Здравейте колеги, прави ми впечатление, че на моята кола (Бора) шофьорската варата по-трудно се затваря от другите 3. Има ли варианти да се подобри затварянето й. Благодаря на всеки който сподели мнението си.
RESPECT.
Kак по-лесно затваряне на шофьорската врата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Kак по-лесно затваряне на шофьорската врата?
Здрасти колега, значи по-трудно да разбираме че когато затвориш вратата леко не се затваря както трябва и трябва да я треснеш по силно и тогава се затвяря ли? Ем ако това е проблема явно ти е Виснала вратата (като при мойта Голф 3-ка ) И мисля че проблема се решава, има болтове на вратата които се натягат и врата се оправя, ако съм в гежка нека да бъда извинен 

- nikolai_1
- Автомобил:
- Двигател:

Но на въпроса на колегата- да оправя се това нещо.Трябва да си поиграе с регулажа на бравата(тая част която е на вратата-би трябвало да се движи нагоре или надлу)и да си прегледа портите дали някоя не е поувиснала малко.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Този въпрос и мен ме интересува...
при мен обаче шоф врата хем се затваря малко по-трудно, хем е леко излезнала навън - т.е. в затворено положение горе линията на вратата е по-навън от задната.... мисля скоро да рагулирам куката срещу бравата, че да изравня линиите горе, но дали няма да стане още по-трудно затварянето!??
А и ми скърца от няколко месеца ужасно ако се затваря по-бавно - изпръсках половин флакон със смазочен спрей на всевъзможни места в пантите и никакъв ефект
Скърцането идва от долната панта.
при мен обаче шоф врата хем се затваря малко по-трудно, хем е леко излезнала навън - т.е. в затворено положение горе линията на вратата е по-навън от задната.... мисля скоро да рагулирам куката срещу бравата, че да изравня линиите горе, но дали няма да стане още по-трудно затварянето!??
А и ми скърца от няколко месеца ужасно ако се затваря по-бавно - изпръсках половин флакон със смазочен спрей на всевъзможни места в пантите и никакъв ефект

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Аз процедирам така:Взимам грес на спрей и напръсквам механизма на вратата.После го затварям с отверката и пръскам пак вътре повечко така.И раздвижвам малко пак с отверката.
Ако не ме мързи свалям и дръжките да ги смажа и тях.Дръжките поне могат да се измият преди да се смажат.Но това е вапрос на вкус.
И после цъкаш само с поглед и вратата е затворена.
Ако не ме мързи свалям и дръжките да ги смажа и тях.Дръжките поне могат да се измият преди да се смажат.Но това е вапрос на вкус.
И после цъкаш само с поглед и вратата е затворена.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
За голф 4 ли говориш??
Не познавам добре устройството на бравата, но ме е страх да не прекалявам с впръскването там, че нали има малка платка, микроключета и т.н.
Или няма страшно?
Не познавам добре устройството на бравата, но ме е страх да не прекалявам с впръскването там, че нали има малка платка, микроключета и т.н.
Или няма страшно?
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Понеже се заговори пак за кекавите панти на Голф 3 да попитам-възможно ли е да се присадят някакви по-здрави панти от друг модел VW например(предполагам, че на Пасат Б3 са по-корави)или направо от някаква друга марка кола, че на мен лично ми писна да ми увисва щоф.врата на Голфа и да сменям панти през половин година?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
хе че те твоите панти на болтове ли са мойте на толедото са заварени и няма сменяне поне не по лесния начин.Щом ги сменяш толкова често някои на струг да ти направи оста на пантата с малко спираловидно каналче и смазваш със графитна грес и си готов.
- anttonov1
- Автомобил:
- Двигател:
а уе хора не се ли сещате,колата си е нова тя има мноооо хубави уплатнения я пробваи да я затвориш когато ти е отворен прозореца да видиш как е и ще усетиш разликата
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
И това е вярно, но и друго нещо има голямо значение, а именно на щифта който е на купето не трябва да е гол, а да има гумичка или пласмаса да е по дебел не тънко железце.
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Да използвам темата на колегата моята врата задна лява трудно се затваря че стана авария преди време и я смених провах да регулирам от щтифта на купето ам пак бая сила си трябва ... и та на въпроса ако одвия целия пин отзад да не ми избяга планката или там каквото е че нали се мести и тя ....