Kак по-лесно затваряне на шофьорската врата?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Kак по-лесно затваряне на шофьорската врата?

Мнениеот alexkoleff » Пет 25 сеп 2009 20:23

Здравейте колеги, прави ми впечатление, че на моята кола (Бора) шофьорската варата по-трудно се затваря от другите 3. Има ли варианти да се подобри затварянето й. Благодаря на всеки който сподели мнението си.

RESPECT.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Kак по-лесно затваряне на шофьорската врата?

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 25 сеп 2009 20:25

Здрасти колега, значи по-трудно да разбираме че когато затвориш вратата леко не се затваря както трябва и трябва да я треснеш по силно и тогава се затвяря ли? Ем ако това е проблема явно ти е Виснала вратата (като при мойта Голф 3-ка ) И мисля че проблема се решава, има болтове на вратата които се натягат и врата се оправя, ако съм в гежка нека да бъда извинен :012:

Потребителски аватар
nikolai_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_1 » Пет 25 сеп 2009 22:43

:lol: При мене пък шоферската се затваря най-лесно.А задните ми са пълна скръб ( то и трудно се отварят)
Но на въпроса на колегата- да оправя се това нещо.Трябва да си поиграе с регулажа на бравата(тая част която е на вратата-би трябвало да се движи нагоре или надлу)и да си прегледа портите дали някоя не е поувиснала малко.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 25 сеп 2009 23:32

Този въпрос и мен ме интересува...

при мен обаче шоф врата хем се затваря малко по-трудно, хем е леко излезнала навън - т.е. в затворено положение горе линията на вратата е по-навън от задната.... мисля скоро да рагулирам куката срещу бравата, че да изравня линиите горе, но дали няма да стане още по-трудно затварянето!??

А и ми скърца от няколко месеца ужасно ако се затваря по-бавно - изпръсках половин флакон със смазочен спрей на всевъзможни места в пантите и никакъв ефект :shock Скърцането идва от долната панта.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Съб 26 сеп 2009 9:59

Аз процедирам така:Взимам грес на спрей и напръсквам механизма на вратата.После го затварям с отверката и пръскам пак вътре повечко така.И раздвижвам малко пак с отверката.
Ако не ме мързи свалям и дръжките да ги смажа и тях.Дръжките поне могат да се измият преди да се смажат.Но това е вапрос на вкус.

И после цъкаш само с поглед и вратата е затворена.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Съб 26 сеп 2009 10:27

За голф 4 ли говориш??

Не познавам добре устройството на бравата, но ме е страх да не прекалявам с впръскването там, че нали има малка платка, микроключета и т.н.

Или няма страшно?

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Съб 26 сеп 2009 16:40

Понеже се заговори пак за кекавите панти на Голф 3 да попитам-възможно ли е да се присадят някакви по-здрави панти от друг модел VW например(предполагам, че на Пасат Б3 са по-корави)или направо от някаква друга марка кола, че на мен лично ми писна да ми увисва щоф.врата на Голфа и да сменям панти през половин година?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 28 сеп 2009 18:08

хе че те твоите панти на болтове ли са мойте на толедото са заварени и няма сменяне поне не по лесния начин.Щом ги сменяш толкова често някои на струг да ти направи оста на пантата с малко спираловидно каналче и смазваш със графитна грес и си готов.

Потребителски аватар
anttonov1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anttonov1 » Сря 11 ное 2009 22:18

а уе хора не се ли сещате,колата си е нова тя има мноооо хубави уплатнения я пробваи да я затвориш когато ти е отворен прозореца да видиш как е и ще усетиш разликата

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 13 ное 2009 20:07

И това е вярно, но и друго нещо има голямо значение, а именно на щифта който е на купето не трябва да е гол, а да има гумичка или пласмаса да е по дебел не тънко железце.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 13 ное 2009 20:37

Да използвам темата на колегата моята врата задна лява трудно се затваря че стана авария преди време и я смених провах да регулирам от щтифта на купето ам пак бая сила си трябва ... и та на въпроса ако одвия целия пин отзад да не ми избяга планката или там каквото е че нали се мести и тя ....

Върни се в “Направи си сам!”