Светодиод към алармата.Идеи как да го сложа?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
Светодиод към алармата.Идеи как да го сложа?
Значи алармата фабрично няма опция за мигащ светодиод.Някакви идеи как да свържа светодиодче?Може и да не е точно към алармата свързано, но не ми се занимава с прекъсвачи всеки път да го пускам и изключвам.Ако може някой да предложи идея, че в момента не ми идва нищо интересно на ум. 

- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
Re: Светодиод към алармата.Идеи как да го сложа?
диода го варжи кам нормалнозатворения контакт на реле .за сигнал на релето вземи + на контакт

- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
най-лесно е да свържеш светодиода между +12в и контакт.... когато не си на контакт ще свети... защото "контакта пада в маса"... както се изразяват жичкаджии
- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
Еми май тъй ще стане.Като е на контакт да се изгася.А сещате ли се какъв беше цвета на + като си на контакт, че аз май нямам изведен кабел и трябва да си изведа един.За mk2 питам.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако ключа за габарит+къси фарове е като на Пасат Б3,положение +12в контакт го има там!Проводника е дебел червен с черна лента/за черната лента не съм на 100% сигурен
/!

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
идеята на тоя диод не е ли да показва дали колата е заключена и алармата работи? или да мига ако си извадиш ключа от контакт?
- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:идеята на тоя диод не е ли да показва дали колата е заключена и алармата работи?
Да това е идеята, но също така до известна степен предпазва...като показва че автомобила има аларма.
pas1.8mi написа:Ако ключа за габарит+къси фарове е като на Пасат Б3,положение +12в контакт го има там!Проводника е дебел червен с черна лента/за черната лента не съм на 100% сигурен/!
Ще проверя колега.Мерси.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
marto_vw написа:vw_golf_4_tdi написа:идеята на тоя диод не е ли да показва дали колата е заключена и алармата работи?
Да това е идеята, но също така до известна степен предпазва...като показва че автомобила има аларма.pas1.8mi написа:Ако ключа за габарит+къси фарове е като на Пасат Б3,положение +12в контакт го има там!Проводника е дебел червен с черна лента/за черната лента не съм на 100% сигурен/!
Ще проверя колега.Мерси.
ами вържи го към централното. или я каращисай тая аларма с някой спец и виж по кой кабел какъв полюс протича, когато е активирана.
- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_4_tdi написа:marto_vw написа:vw_golf_4_tdi написа:идеята на тоя диод не е ли да показва дали колата е заключена и алармата работи?
Да това е идеята, но също така до известна степен предпазва...като показва че автомобила има аларма.pas1.8mi написа:Ако ключа за габарит+къси фарове е като на Пасат Б3,положение +12в контакт го има там!Проводника е дебел червен с черна лента/за черната лента не съм на 100% сигурен/!
Ще проверя колега.Мерси.
ами вържи го към централното. или я каращисай тая аларма с някой спец и виж по кой кабел какъв полюс протича, когато е активирана.
Как точно към централното колега, защото аз без схемичка не се сещам за начин?

- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
marto_vw написа:vw_golf_4_tdi написа:marto_vw написа:vw_golf_4_tdi написа:идеята на тоя диод не е ли да показва дали колата е заключена и алармата работи?
Ще проверя колега.Мерси.
Как точно към централното колега, защото аз без схемичка не се сещам за начин?
колеги, препоръчайте на човека кадърен алармаджия с нормални цени от Варна.
- beky1
- Автомобил: VOLVO V70
- Двигател: B5202S.
Извиняваи, Градски по голяма простотия измисли.