2.5 TDi на голф 3?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
2.5 TDi на голф 3?
Не съм сигурен темата за тоя форум ли е, но все пак ще си питам... Предстои ми да започна много добра работа и до два месеца мисля че ще имам около 3,000лв които мисля че ще ми стигнат за да си купя един 2.5tdi от някоя морга, но въпроса е ще стане ли тоя двигател да се вгради в моята мк3 (с текущ двигател 1.9 тд ААЗ)? Споделяйте мнения моля ви!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: 2.5 TDi на голф 3?
Няма нищо невъзможно, въпросът е колко пари ще ти струва това удоволствие и има ли смисъл чак 2.5, при условие че с един чипосан 1.9 можеш да постигнеш доста добри резултати, а пък и четирите цилиндърчета се развъртат по-добре в ниските обороти, за сметка на високите, където V6 му е силата.
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
е те тука в поморие на москви4 мазерати пуснаха а ти пита6 от vw na vw 

Последна промяна от dobrin на Съб 21 ное 2009 1:21, променено общо 1 път.
Причина: Спам! Въздържай се от такива мнения!
- Traytor
Аз като че ли разчитам на това и че колата е сравнително лека... Възможности финансови ще има въпроса беше дали ще стане и какви са плюсовете и минусите... Разликата предполагам няма да е много фрапираща за ниските обороти или греша?
И друго имам на ума... Как стои въпроса с таблото и километражите... на голф 3 предполагам не пасва таблото от 4-ката?
И друго имам на ума... Как стои въпроса с таблото и километражите... на голф 3 предполагам не пасва таблото от 4-ката?
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
По принцип става тази работа, ама си требе леко преправяне. Поразтърси се малко, има тема как да си вградиш табло от 4-ка в 3-ка(не помня дали беше в този раздел или в оптичен тунинг
)
П.С: Освен ако не питаш за арматурното табло.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При VR6 мястото е доста малко, при нормалния V6 - не знам, трябва да се вземат мерки и да се прецени.
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
ебе6е спам ас казах истината и никои несам опитал да спекулирам и да спамя теми
Последна промяна от dobrin на Съб 21 ное 2009 22:24, променено общо 1 път.
- Traytor
m2595 написа:По принцип става тази работа, ама си требе леко преправяне. Поразтърси се малко, има тема как да си вградиш табло от 4-ка в 3-ка(не помня дали беше в този раздел или в оптичен тунинг)
Ами по принцип и двете ме интересуват, но ако може да се вгради арматурното табло от 4-ката ще е най-добре...
dobrin написа:При VR6 мястото е доста малко, при нормалния V6 - не знам, трябва да се вземат мерки и да се прецени.
Добре ще се търси. А какво се взема с двигател (скоростна кутия, борд компютър, турбина, кулер и друго има ли?)? И като ходя по морги как може да се разбере двигателя читав ли е или не става?
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Намерих темата за километража от 4-ка на 3-ка: viewtopic.php?f=53&t=66957
Иначе за арматурното табло не знам как ще стане. Дано съм бил полезен все пак.
Иначе за арматурното табло не знам как ще стане. Дано съм бил полезен все пак.
- Traytor
Мерси

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Би се получила интересна интервенция. Хората успяват да набутат ВР6, ама той сигурно заема по-малко място от 2.5 ТДИ под капака. Най-добре както каза колегата по-горе - вземи мерки и започвай да смяташ. А 2.5 нали уж не беше сполучлив мотор на марката VW? Поне с такова впечатление съм останал за него от форума. Не ти ли допада повече идеята едно 1.9 ПД 130 коня примерно? А, и още - освен моторът, скоростите, таблото, електрониката се предполага, че ще трябва да се смени и почти цялата спирачна система. Моето предложение е, да си вземеш един читав Голф Мк4 с десен волан и да си вземеш от него каквото е необходимо за трансплантацията, останалото да го продадеш и така ъпгрейда да не ти коства чак толкоз много пари. Пк и плюс това докато е на колата можеш да видиш доста по-добре как работи мотора и дали те устройва като състояние. Само че по този начин табло пак ще трябва да си търсиш, не знам, просто ти предлагам варианти 

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Според мен няма стане. То само тоя дизелов шестак е огромен, а пък с карантиите около него става страшно. Както съветват колегите - насочи се към нещо друго. Да не говорим, че не знам какво окачване трябва да има тая тройка отпред за тоя мотор и управлението му в завой как ще е...
P.S. За мен единственото купе, което побира абсолютно всякакъв мотор е BMW E30
P.S. За мен единственото купе, което побира абсолютно всякакъв мотор е BMW E30

- Traytor
Ще сменя ако трябва и окачването! Въпросите ми бяха може ли да се сложи тоя двигател и ще прави ли проблеми!
- madcap
- Кенанския лъв
- Автомобил: 1990 VW Golf 2
- Двигател: APP turbo
- Контакти:
Интересен проект може да стане, но ако не си правил подобно нещо, разучи предварително кое как и каде се слага поставя, режи, преправя и т.н. че да не се откажеш по средата
Мда, чак V10 е побира, мамка му и кола
theraven написа:P.S. За мен единственото купе, което побира абсолютно всякакъв мотор е BMW E30
Мда, чак V10 е побира, мамка му и кола

- Traytor
Ами за сега само опипвам почвата за да знам какво да правя, предполагам че ще се събере мотора в 3-ката, но за това разпитвам подробно. А как седи после въпроса с регистрацията и може ли да се регистрира или?