Здравейте колеги!
Сложих си ангелски очи и сега ми влезна една муха в главата и искам да направя така, че габаритите да ми се палят с отключването на колата. Идеята ми е да се пускат при отключването понеже съм с централно и като отключа колата светва вътре плафона отпред и отзад и гасне след минути или ако заключа колата без значение след колко време. Искам габаритите да следят плафона (светване, гаснене) и в същото време ключа за габарита да си ми е в положение "0" понеже като дам контакт плафона гасне. Нямам си грам идея как да го направя и ми се вижда трудно. Ако някой мислител знае начин ще е много хубаво.
Включване на габарити при отключване на колата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Включване на габарити при отключване на колата?
bangobango написа:Здравейте колеги!
Сложих си ангелски очи и сега ми влезна една муха в главата и искам да направя така, че габаритите да ми се палят с отключването на колата. Идеята ми е да се пускат при отключването понеже съм с централно и като отключа колата светва вътре плафона отпред и отзад и гасне след минути или ако заключа колата без значение след колко време. Искам габаритите да следят плафона (светване, гаснене) и в същото време ключа за габарита да си ми е в положение "0" понеже като дам контакт плафона гасне. Нямам си грам идея как да го направя и ми се вижда трудно. Ако някой мислител знае начин ще е много хубаво.
връзваш реле към плафона. иди при някой ел. техник да ти го направи
- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Толкова просто??? Само забравих да кажа, че фаровете ми са Депо и габаритите са с нова инсталация директно от акумулатора и си имат друг предпазител и вече не минават през бушона, който е фабричния.
- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
bangobango написа:Толкова просто??? Само забравих да кажа, че фаровете ми са Депо и габаритите са с нова инсталация директно от акумулатора и си имат друг предпазител и вече не минават през бушона, който е фабричния.
ЧНГ ,колега каквито и да са габаритите нали се включват от същото ключе !
Аз не съм мислител но ти давам една идея :
автомобилно реле
-клема 85 /+ постоянен/
- 86 кабел "1"
-30 /+ постоянен /
- 87 /нормално отворен контакт /свързваш с кабела за габарита след ключа/
кабел "1" свързва клема 86 и мястото на плафона където се получава /- /т.е. плафона свети при отворена / отключена/ врата.
снимката е на плафон от Г3 ,кабела "1" трябва да се свърже на контакта 1б на трипозиционния ключ,съответно включен постоянно плафон,изключен и светещ при отворена врата/отляво на захранващата букса /.
По този начин плафона и габарита /може и фар и т.н./ще светят заедно с плафона .Успех !

Последна промяна от sasho_sb на Съб 09 мар 2013 9:04, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се, че вдигам стара тема
до снощи подобна екстра ми се виждаше излишна
до снощи обаче :) след като в тъмното нацелих доста солиден камънак, и за малко се разминах със салто морталес
въпросът ми е - как може да бъде осъществено паленето на светлина, я габарит, я халоген, я къс, през плафона в купето при отключване/заключване?
кабелите, подаващи плюс при отключване/заключване - ясни кои са
кабелът, активиращ плафона - също
обаче....само това знам :) какво, кое, и на кое краче от релето да се върже - идея нямам
та - ако някой има нерви, ще бъда благодарен да ме осветли
относно дадената идея:
-клема 85 /+ постоянен/
- 86 кабел "1"
-30 /+ постоянен /
- 87 /нормално отворен контакт /- /през диод отива до кабела за габарита след ключето/
кабел "1" свързва клема 86 и мястото на плафона където се получава сигнал /свети / при отворена / отключена/ врата.
няма ме с тоците хич, но...при тази схема не виждам къде в цялата история е кабелът, подаващ плюс при отключване? сигналът при отключване е секунда - две
до снощи подобна екстра ми се виждаше излишна
до снощи обаче :) след като в тъмното нацелих доста солиден камънак, и за малко се разминах със салто морталес
въпросът ми е - как може да бъде осъществено паленето на светлина, я габарит, я халоген, я къс, през плафона в купето при отключване/заключване?
кабелите, подаващи плюс при отключване/заключване - ясни кои са
кабелът, активиращ плафона - също
обаче....само това знам :) какво, кое, и на кое краче от релето да се върже - идея нямам
та - ако някой има нерви, ще бъда благодарен да ме осветли
относно дадената идея:
-клема 85 /+ постоянен/
- 86 кабел "1"
-30 /+ постоянен /
- 87 /нормално отворен контакт /- /през диод отива до кабела за габарита след ключето/
кабел "1" свързва клема 86 и мястото на плафона където се получава сигнал /свети / при отворена / отключена/ врата.
няма ме с тоците хич, но...при тази схема не виждам къде в цялата история е кабелът, подаващ плюс при отключване? сигналът при отключване е секунда - две
Едно реле командвано от плафона и си готов.Ако не ти е много ясно, по добре някой жичкаджия да ти го направи за 5-10лв 

- sasho_sb
- Автомобил: Vw Golf mk3
- Двигател: AEE 1996
преработих малко описанието, може би сега е малко по-ясно .