Здравейте колеги,искам да ви питам как да преправя външните дръжки от ФВ Широко(Ауди Б1) за да ми станат на бравите на Голф 1 Кабрио.Поздрави.
Ето ви и снимки:

Преправяне на дръжки.КАК?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Преправяне на дръжки.КАК?
Само със смяна на палеца отзад няма ли да стане? Той се държи на един болт...
С други думи кое точно не пасва???
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Само със смяна на палеца отзад няма ли да стане? Той се държи на един болт...
Благодаря ти колега,че се опитваш да ми помогнеш

Не мога да сменя палеца,няма го това болче както на другите дръжки,ако го имаше щеше да е лесно.Както знаеш другите дръжки са като скиснеш ръчката и палеца натиска надоло,а в тоя случай е като я стиснеш бута напред(виж предпоследната снимка).Ако ги сложа както са си,без преправяне и т.н. мога да отварям вратата само с ключ(виж първата снимка),това стърчящтот зелезо на дръжката ще служи за натискане на бравата да отвори,а не да отключи или заключи,и така всеки път в който иска да влезна в колата ще бъде с ключ(да отвори).
Надявам се да съм обяснил правилно.

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега защо не опиташ да преправиш механизма на вратата като удължиш или изкривиш палеца които се натиска от самата дръжка за да отвори вратата,имам в предвид просто да нагласиш механизма по дръжката а не дръжката по механизма 
а следващия вариант е да ги монтираш и двете както са си и да приспособиш към самата врата някакъв друг механизъм така че палеца на дръжката като го избута да пада надолу и да бута палеца на механизма за отварянето на вратата което ми се струва по лесен начин.

а следващия вариант е да ги монтираш и двете както са си и да приспособиш към самата врата някакъв друг механизъм така че палеца на дръжката като го избута да пада надолу и да бута палеца на механизма за отварянето на вратата което ми се струва по лесен начин.
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
red_devil написа:колега защо не опиташ да преправиш механизма на вратата като удължиш или изкривиш палеца които се натиска от самата дръжка за да отвори вратата,имам в предвид просто да нагласиш механизма по дръжката а не дръжката по механизма
ДА колега,аз мислих да завариме на бравата една по голяма съчма там където натиска на доло за да отвори,ама незнам дали ще стане.Утре ако е хубаво времето ще направя видео как стой дръжката на вратата със тоя механизъм и пак ще го мислиме заедно.Благодаря ви!!!

-
- Автомобил:
- Двигател:
не знам каква ти е идеята с съчмата но палеца на дръжката влиза навътре а на механизма трябва да падне надолу и като завариш съчмата триенето на палеца от дръжката в съчмата ще е сериозно и дори и да стане което ме съмнява ще заминат дръжките много бързо просто трябва да измислиш нещо някакъв механизъм които просто като се натисне малко навътре от дръжката и да натиска машинката,върти ми се нещо като някакви планки с някакви пружинки да се пригодят към вратата.а следващото е да го направиш електронно като монтираш една машинка за централно към механизма и с едно копче което да активира машинката а самото копче да се натиска именно от самата дръжка малко играчка но е по добре 

- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,нямах време да слагам дръжките о да снимам от много работа,но тия дни като се освободя,ще ги снимам