Уред за прогонване на плъхове!!!!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Уред за прогонване на плъхове!!!!!

Мнениеот doaiena » Вто 08 дек 2009 18:56

Колеги кажете някакво средство за прогонване на гризачи!
Държа си колата на платен паркинг до нас, но има много плъхове които обичат да се пъхат в двигателния отсек и да правят поразии, от типа прегризани кабели, маркучи, насрано и смърди като пуснеш парното и такива гадории, орехи, кестени, кости, листа и всякви гадости при двигателя!
Преди имах ситроен AX който паркирах на същия паркинг и пак беше обект на плъховете и други клиенти на пракинга се оплакват от гризачите!
Днес реших да погледна какво става аджеба под капака да долея масло, вода за чистачките и такива работи и що да вида от акумулатора до долу по очертанята на калника листа, кестени, орехи и един гризнат/не прекъснат/ кабел май е от алармата!
Преди с ситроена пробвах какво ли не с отрова с белина и нямаше спасение, един приятел микробиолог ми каза естествен метод за прогонване на гризачи и това беше урина от котка/приех с не охота това, но пробвах и взе, че се получи, напоих един парцал с урина от домашната котка и ти да видиш, няма и следа от гадините, но уви котката ми почина преди няколко месеца и сега нямам котка и реших да пробвам нещо по-модерно, ултра звук ли не знам какво си там!
За сега увеличих чувствителноста на шоковите датчици на алармата и сега като я докоснеш пищи дано да ги прогонва докато намеря решение!
Дайте съвети колеги, че си е еб.. майката!!!!!

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Re: Уред за прогонване на плъхове!!!!!

Мнениеот jijibs » Вто 08 дек 2009 20:22

shockhead написа:Ето и още нещо за не повече от 2 лева. Ако на някой плъховете в гаража прегризват кабели това е решението. Изпробвано е! Мазето ми беше пълно с плъхове. Направих и включих там 2 такива устройства и от 2 години........да чукна на дърво.......
В схемата:
U1A и U1B са част от една интегрална схема – 4093. Захранва се с + на 14-то краче и – на 7-мо краче. Останалите крачета са означени на U1A и U1B. Тези, които не се споменават в схемата остават неизползвани. Оттам нататък имате още 2 съпротивления, един кондензатор, един транзистор и едно пиезозумерче, които могат да бъдат закупени за стотинки от всеки магазин за електроника.

На стр.1 от тази тема viewtopic.php?f=11&t=165308&start=0

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Re: Уред за прогонване на плъхове!!!!!

Мнениеот Zerga3GT » Съб 23 яну 2010 5:49

Когато си вземах колата от германия имаше закачен ароматизатор за кенеф mhihi гледам го и викам на германчето това какво е аз това го слагам в тоалетната аз кенеф ли копувам или какво в кръга на шегата беше разговора после ми обясни че гони гризачи щото миришело особено и не закачали колата :shock и деиствително колата беше нападана от напаст

аз лично незнам дали деиства но германеца не вярвам да е прос
ако не си намериш начин пробваи с това ароматизатора беше от наи евтините дето е сапунче в кошничка и миришеше на океан
от опит знам че някои ароматизатори дразнят дихателната система на мен ми се е случвало да повърна само при лек полъх от определен вид

надявам се да съм бил полезен

Върни се в “Направи си сам!”