консултация от автобояджия

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

консултация от автобояджия

Мнениеот freshenero » Чет 21 ное 2013 17:47

Трябват ми някой напътствия относно подготовката и пръскането на няколко детайла.Писах на един на лични ,но явно е решил че ще му взема занаята и не благоволи да ми отговори.Та ,ако някой има време и желание нека пише на лични.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: консултация от автобояджия

Мнениеот muns61 » Чет 21 ное 2013 18:27

Няма да получиш информация от професионалист...

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Чет 21 ное 2013 20:05

И каква е логиката?Аз не съм тръгнал да изкарвам пари от това,а си го правя за мен.Аз като специалист в друга област винаги съм отворен да дам съвет на колега.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 21 ное 2013 20:09

Във всички автофоруми по тази тема има най-малко информация.

Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Мнениеот Espero » Чет 21 ное 2013 20:22

Тук е въпрос на усет и набито око,което ти го нямаш.Няма как да стане.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Чет 21 ное 2013 21:15

Питай,кеф ти на лично,кеф ти тук.Понякога не е до криене на занаят,а до липса на време.

Потребителски аватар
freshenero

Мнениеот freshenero » Чет 21 ное 2013 22:31

Espero написа:Тук е въпрос на усет и набито око,което ти го нямаш.Няма как да стане.

Кой какво око има,набито или не няма как да знаеш.Работата ми малко или много има общи неща с това което правя като хоби.Въпросите ми са свързани със материали от рода на спрейове,китове,грундове съвместимост по между им и т.н.А аз ако имах компресор-на принципа проба-грешка и излишни разходи щях да свърша работа и нямаше да си чешем езиците.Вече почти съжалих че пуснах тема.Форумът все пак е Български,ако се сещате за вица. :rolleyes :c020 :rolleyes .Мерси на отзовалите се. Продължаваме на лични. :lock

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 22 ное 2013 13:41

колега, не може да пуснеш тема в 5 часа и в 10 вече да си сърдит на целия форум....
п.с. с удоволствие бих ти обяснил технологията, но за качествено боядисване , не за замацване на положението със спрей...
Говоря за бояисване от начало до край с качествени материали, подготовка на детайла с антикорозионни покрития, китване, филер, стъпка по стъпка за обработка с шкурки и шлайфикс пасти, пръскане с водоразтворими лакови бази и лакови покрития, последващо премахване на недостатъци по лака , премахване на прашинки, стечки, полиране и достигане на максимално близък, че дори и в повечето случаи по качествен вид на лака спрямо заводското покритие... но за боядисване със спрей за 5лв няма никой кадърен бояджия да си прави труда да обясни.
Това е все едно да имаш кариес и да питаш как с подръчни материали да си го оправиш в къщи и всички зъболекари да седнат с удоволствие да ти обясняват нещо, за което знаят че е безумие.

danc3r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danc3r » Вто 07 яну 2014 14:04

Нали затова има отдел Направи си сам...Давам пример: сблъсък - броня,калник и мигач.оправям ги при майстор и 4 месеца след това същата работа...не мисля да наливам пари в нещо,което ще се наложи да го правя след още 4 м.(или по-малко време).Затова искам да го маскирам по-най лесният начин и естествено не очаквам чудеса,а просто да прикрия на пръв поглед грозотия,за да изглежда прилично...не искам и няма да се опитвам да изкарвам пари от това така,нито ще му открадна хляба на майстора тъй като аз вече съм решил,че няма да ходя при такъв,а ще го направя сам.Обаче ако той обясни като нормален човек може и да ме убеди,че той е човекът за тази работа та тогава мога да отида при него и да спечели пари от мен ама като мислите толкова едностранчиво........

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 07 яну 2014 20:09

danc3r написа:Нали затова има отдел Направи си сам...Давам пример: сблъсък - броня,калник и мигач.оправям ги при майстор и 4 месеца след това същата работа...не мисля да наливам пари в нещо,което ще се наложи да го правя след още 4 м.(или по-малко време).Затова искам да го маскирам по-най лесният начин и естествено не очаквам чудеса,а просто да прикрия на пръв поглед грозотия,за да изглежда прилично...не искам и няма да се опитвам да изкарвам пари от това така,нито ще му открадна хляба на майстора тъй като аз вече съм решил,че няма да ходя при такъв,а ще го направя сам.Обаче ако той обясни като нормален човек може и да ме убеди,че той е човекът за тази работа та тогава мога да отида при него и да спечели пари от мен ама като мислите толкова едностранчиво........

Не те разбрах много добре...Искаш съвет как да си ремонтираш колата или какво да си правиш парите?
Ако се удряш през три-четири месеца,вложи пари в допълнителни часове по кормуване...

Върни се в “Направи си сам!”