Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с дунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати
Скърца ми нещо кората отзад.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ruskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Скърца ми нещо кората отзад.
Последна промяна от ruskia на Вто 29 май 2007 18:54, променено общо 1 път.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- ruskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Къде пък има щипки там, има 2 пластмаси от двете страни на кората, те се крепят с едни гайки, оригиналните са ламаринени, аз сложих нормални с шайби, но па скърца, сложих уплътнения за прозорци, па си скърца, на някой светофар ше слезна и ше изскубна сичко 

Последна промяна от ruskia на Пет 18 май 2007 17:16, променено общо 2 пъти.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- ruskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
lilo&stich написа:сега колега ще ти обясня:
сваляш пластмасите дето ти седят фабричните колони и ръбовете дето се допират да купето ги облепяш с дунапренчето дето е за уплатнение на вратите/прозорците.Монтираш обратно и си готов
Ми точно това направих, сложих уплътнения, дунапренени с лепенка от края, ама па скърца, да не би да трябва да сложа няква гума или самата кора да я мъча нещо?
- Rabbit_TDI
- Контакти:
timon_tg написа:е ок , някой знае ли от каде могат да се вземат такива щипки за пласмасовата кора ..някъде продават ли се..аз като питам някаде и ме гледат на кръв ..все едно искам да си купя 2 габърчета за 1 стинка...ама кжо да се направи като трябват
Има магазини за авточасти/аксесоари който имат щандчета с кутиики и всякви пласмаси в тях.Тия щипки са стандартни и не са само за Г2-сваляш щипката и гледаш коя е.
Re: Скърца ми нещо кората отзад.
ruskia написа:Нещо ми скърза отзад, кората ли е, пластмасите ли, кво ли не правих и не спира, смених гайките, че онези бяха ламаринени, сложих шайби, уплътних с гунапрен... Не спира и тва я. Дайте идея кво да му прилагам, че много ме дразни.
Колата е Голф2 с 2 врати
Привет, не съм убеден, че проблема ти е същия, но аз ще споделя моя опит... Карам триврато Поло и преди време пак така скърцаше много яко... Оказа се, че бравата на не-шофьорската врата не заключва плътно и при движение вибрира и уплътнението се търка в кората...
Разгледах внимателно и забелязах, че пластмасовата втулка, която бравата захапва се е поизносила... 3-4 намотки изолирбанд ми решиха проблема тотално! Мисля, че и на багажника има подобна втулка... Мисълта ми беше... Прегледаи ги тези втулки защото и там може да е проблема...
Пробвай при затворена врата следното - хващаш дръжката на вратата и разклащаш нагоре-надолу, като гледаш отгоре дали вратата се мести спрямо купето... Луфта трябва да е едва доловим, а при затваряне вратата трябва да е леко под напрежение за да не скърца... Успех!
Последна промяна от GAD на Пон 15 яну 2007 12:16, променено общо 1 път.