Помощ за изпускателен колектор ако може колеги
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sisobosko
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: EZ 1990
Помощ за изпускателен колектор ако може колеги
Става въпрос за това ,че скоро смених радиаторче на парното на голф 2 1,6 бензин карбуратор 1990г както смених и вакумното клапанче между сервото делкото и двигателя че бяха счупени и 2-те пластмасови тръбички и запалих колата като близо 1 месец не беше палена и сега вече като запаля държи нормално оборотите на празен ход но като дам газ бръмчи все едно работи на 3 цилиндъра и няма мощност казаха ми че е от кабелите на свещите смених ги мисля да сменя и свешите за да видя да ли не е от тях но ми доийде на ум че преди време се беше разцепил изпускателния колектор и да попитам възможно ли е затова така да бръмчи и на първа да няма мощност както и на втора скорост за да знам да ли да взимам изпускателен колектор като преди да се захвана със смяната на радиаторчето на парното колата си работеше нормално не е бръмчала така и сега направо не е същата няма мощност а имам чуството и че е увеличила разхода на бензин и да попитам ако може и още нещо ако е от колектора ще може ли да изкара 300 км и да ли ще се качи разхода на гориво свещите са сменяни декември месец към края.Гледам че има рализни двигатели абф и кр и за тях изпускателните колектори са различни та ако може някои да ме насочи какъв колектор да взема че не знам какъв тип ми е точно двигателя.Благодаря на всички колеги за търпението да прочетат роблема ми и на всички отзовали се лек и спокоен ден. 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Помощ за изпускателен колектор ако може колеги
В големия талон е номера на двигателя, буквите в началото са въпросния код.
По проблема с колектора не мога да помогна
По проблема с колектора не мога да помогна
- sisobosko
двигателя е EZ
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
sisobosko написа:...преди време се беше разцепил изпускателния колектор...
Предполагам, че проблема ти идва точно от изпускателния колектор... Щом ти боботи колата, като дадеш газ ще да има нещо нередно по генерацията. Ако колата ти има и ламбда сонда, пукнатината в изпускателя би могла да смощава сондата и от там разхода да се качи. Толкова от мене... Нека някой компетентен да се изкаже! Моля да бъда поправен, ако не съм се изразил правилно!
ПП: Колега, темата можеше и в подфорума за Голф да я пуснеш!

Поздрави!
- sisobosko
колега мерси за мнението темата е пусната и във раздел технически на голф с извинение от моя страна но просто бях объркал разделите и после я пуснах в технически извинявам се за неудобството на всички и благодаря отново за всички мнения проблема е още на лице не знам да ли имам ламбда сонда колата е 1.6 карбуратор бензин 90г голф 2
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Няма ламбда сонда. Провери първо свещите, също виж и капачката и палеца 

- sisobosko
декември месец сложих чисто нови свещи както капачка и палец а тези дни слойих и нови кабели и пак си е така
- ceko_76
- Автомобил:
- Двигател:
колега тръбичката, която отива във сервото е хваната към смукателния колектор с пърче маркуч провери го дали не е спукано, сцепено или разхлабено и от там да смуче въздух, за това да работи като на 3 цилиндъра.