Сега ще ви разкажа на бързо как започна всичко.
От доста време насам усещам или по точно виждам странна мокрота в моите крака.Дори за миг не ми е минало през ума че това може да е прословутото радиаторче,за което трбва да утрепя 1 ден работа или с други думи 15 човекочаса и 100 кинта cash.Бях обвинил предното стъкло че се е отлепило някъде и бях спокоен.Единственото ми по-сериозно притеснение беше надигащия се мухал и леката загуба на водица от казанчето за охлаждането.И тъй като все от някъде сълзи си обясних и посоянното доливане.Но преди няколко дни положението доста се влоши ,защото започнах да доливам огромни количества за много кратко време.Започна да ме наболва кръста от постоянното влачене на вода.И тогава казах НЕ. НЕ на безкрайното доливане.НЕ на треперенето да не прегрее колата.Запретнах ръкави и за няколко часа оправих всички течове.Казах си "ей това ти е играта" сипах вода в казанчето като за последно и тръгнах на където ми видят очите (или по точно към Обеля).
Но нещеш ли по пътя гледам лампичката пак мига.Викам си "нещо се е объркала.Мигала е сумаси време и сега и трябва малко време да се отучи).Пристигнах аз отварям капака и какво да видя - пак няма вода.Викам си "макиа ти деебем".Най-вероятно системата я е дръпнала, но за всеки случй пипам в купето мокетчето дали е мокро с топла водица.Капка пот ми изби на челото когато напипах неизбежното.Явно другите течове са обирали доста голяма част от налягането и сега всико поема радиаторчето. На другия ден е неделя.Колата ми трябваше и нямах намерение да ремонтирам цял ден.
Гениална идея ми проблясна в главата.Защо да не му направя един игнор.Ние в BG не се топлим юли месец както каза бате Бойко.Добре де но как?Тези маркучи не се сгъват.Като завършил техникум по електроника си казах "тук няма място за електроника.Ще го направя с водопроводни части за 15 мин с монтажа" .Пуснах хронометъра и с подръчни материали сглобих игнора.Монтирах го и заспа.Всеки който кара стара кола е хубаво да има по един игнор в багажника. ето и снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=397680

Как дадох "Ignore" на радиаторчето за парното,но не от комп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Как дадох "Ignore" на радиаторчето за парното,но не от комп
Дамм, така се прави, но снимка не се вижда, албума е личен 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
danielmihov написа:за което трбва да утрепя 1 ден работа или с други думи 15 човекочаса и 100 кинта cash.
Кеша е 20-40лв за радиаторчето и 4-6часа работа. http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=152266
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дам и ще го правиш зимата в студа 

- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще го правя края на лятото и мисля да взема ново радиаторче поне за 70 лв.И понеже съм всеки ден на работа(като всеки)
нямам 4-6 часа да си губя в почивния ден.Просто игнорчето върши супер работа и ми дава възможност да си планирам смяната а не да ми е на главата.Както биха предпочели много колеги.
нямам 4-6 часа да си губя в почивния ден.Просто игнорчето върши супер работа и ми дава възможност да си планирам смяната а не да ми е на главата.Както биха предпочели много колеги.
- radi_nrj
danielmihov написа:мисля да взема ново радиаторче поне за 70 лв.
Аз като сменях моето по-скъпи от 40лв нямаше

- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има си по-скъпи и това са оригиналните радиаторчета с марка BEHR/HELLA/.Цената им е около 80 лева,но си струват всеки вложен лев,като имам впредвид какъв щур ремонт е подмяната. 

- radi_nrj
jordanik написа:Има си по-скъпи и това са оригиналните радиаторчета с марка BEHR/HELLA/.Цената им е около 80 лева,но си струват всеки вложен лев,като имам впредвид какъв щур ремонт е подмяната.
BEHR/HELLA може да има и със сигурност ще са хубави, но в никакъв случай не са тези за "първо вграждане". ОЕМ парното на Г3 е VALEO. И повярвай ми каквото и да вземеш тоя голф ще е на скрап много преди да то да сдаде.
- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Нещо сложно ми се струва това ! Немога напълно да го разбера сега без радиаторче ли караш !
- danielmihov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да и мед ми капе на сърцето като знам че не тече от никъде.Пък и лятото съм на клима не на парно 

- passat123
- Автомобил:
- Двигател:
Ок ясно ! До зимата има много време ще го измислиш ! 

- ligustrum
- Автомобил:
- Двигател:

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само информативно колеги аз предприех процедурата по смяната на бащата на пассата и BEHR радиаторчето струваше 63лв ... предполагам че е същото! Има хубава тема с ръководство точно за Пасат В3 ... ще е аналогична и при теб! Но си планирай повечко време, защотото ще е хубаво да си претапицираш клапите и да почистиш, защото ще е доста мръсничко .... та ... въпроса не е само да замениш радиаторчето а и да с епогрижиш за здравето си после ... което отнема време! 
Успех!

Успех!