Колеги имам нужда от помощ !
Имам един Пасат 94 година АБФ който не искам да правя след челен удар и ме интересува дали може да се прехвърли АБС, таблото с борд компютъра и електическите стъкла . Ще съм благодарен и за подробности , като например какво трябва да се смени дискове датчици за АБС и подобни .
Пасат АБФ 94 година в Голф 3 ААМ 92
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Пасат АБФ 94 година в Голф 3 ААМ 92
Последна промяна от Ata79 на Вто 16 ное 2010 8:51, променено общо 2 пъти.
Re: Пасат АБФ 94 година в Голф 3 ААМ 92
Нека и другите колеги да кажат, обаче съм почти 100% сигурен , че АБС-а НЯМА да стане 

Колеги някой беше ми казал че ако сменя шенкелите щяло да стане. Дайте мнение за това, моля
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Темата е за НАПРАВИ СИ САМ - няма нищо общо с ТУНИНГ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще кажа как е при мен - предните дискове са с гривна вътре - там където чете датчика, обикновени са и не са вентилирани. Отзад е с барабани - също с гривна. Моето скромно мнение е, че трябва да пробваш да смениш спирачната помпа с целият хидроблок,но също и инсталацията към него. Трябва да видиш дали шенкелите ти имат отвори за датчиците. Ако съм пропуснал нещо, то нека колегите да допълнят! А двигателят от пасата здрав ли е?
Пасат 1.8 МИ ААМ - 75к.с.1995г.
П.п. Доста сложна операция си избрал
Пасат 1.8 МИ ААМ - 75к.с.1995г.
П.п. Доста сложна операция си избрал

Двигателя е здрав , но за сега си го пазя за мен. Като не ми трябва вече ще го пусна като обява .
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Garchev написа:Нека и другите колеги да кажат, обаче съм почти 100% сигурен , че АБС-а НЯМА да стане
Колега няма невъзможни неща!

viewtopic.php?f=11&t=175170
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Според мен АБС-а ще стане най лесно. Всичко от пасата би трябвало да може да се сложи на вентото без преправяне - цялото серво с помпи, разпределители и т.н, шенкели дискове, всичко
Да сложиш механизъм за стъкло от пасат на венто ми се вижда доста по-трудно и безмислено при положение че тези за венто се намират даже по-лесно
Таблото на пасата също е доста по-голямо като размер, отделно ще има доста играчка с пренареждане на кабели, докато подкараш всичко

Да сложиш механизъм за стъкло от пасат на венто ми се вижда доста по-трудно и безмислено при положение че тези за венто се намират даже по-лесно

Таблото на пасата също е доста по-голямо като размер, отделно ще има доста играчка с пренареждане на кабели, докато подкараш всичко

- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Winner25 написа:Според мен АБС-а ще стане най лесно. Всичко от пасата би трябвало да може да се сложи на вентото без преправяне - цялото серво с помпи, разпределители и т.н, шенкели дискове, всичко![]()
Да сложиш механизъм за стъкло от пасат на венто ми се вижда доста по-трудно и безмислено при положение че тези за венто се намират даже по-лесно![]()
Точно така.

механизма от пасат няма да стане защото на пасата на вратите дори и да не е имало ел.стъкла си има заготовки (дупки) за такива. А и тези механизми са с едни гребени, лостчета,чудесиии.... Докато на Венто (Голф) няма къде да закрепиш механизмите понеже вратите не са предвидени за такъв тип механизъм.
За таблото мисля че няма смисъл да говоря откажи се. Направи всичко останало и после мисло за таблото.