Темпомат за Голф 3 ТД

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
N_Lichev
Автомобил:
Двигател:

Темпомат за Голф 3 ТД

Мнениеот N_Lichev » Вто 02 мар 2010 11:59

Колеги реших да монтирам темпомат на голфчето на майка ми обаче не съм наясно как точно да стане рових се из форума и единствените теми който намерих бяха само за ТДИ .Така че някои ако може да ми помогне с този въпрос ще съм му благодарен.Поздрави :drunk

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Re: Темпомат за Голф 3 ТД

Мнениеот policevidin » Вто 02 мар 2010 16:39

Колега за да "монтираш" темпомат трябва първо и най-важно нещо е колата да е с електронна газ (електронен педал) а не с жило за педала на газта. после трябва с ВАГ-КОМ да включиш функцията Темпомат кадели да прекараш.И мисля че е това.
иначе темпомата или автопилота не се понтира тои не е устройство а съвкупност от инсталации, устроиства и релета (прекъсвачи) на практика по лесно е да смениш двигателя на колата от колкото да си монтираш темпомат на кола без такъв.
Но аз съм виждъл при един приател на една бензинка с жило на газта, монтирана някъква кутия (темпомат) но излиза много скъпо мисля че се продава някъде в нета.
Успех! :beer

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: Темпомат за Голф 3 ТД

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Нед 07 мар 2010 21:24

ами прав си че са само за тди, то при механично жило, темпомата ще е някаква сложна машинария по-скъпа от нафтовата ти помпа, малко се обезмисля

Върни се в “Направи си сам!”