Хм... импровизирам...
Но все пак зад сервиза ни имаше тапицер и от време на време киснех при него... пък и уредих едно приятелче да чиракува там и и той дава акъл от време на време
Стъпките:
Сваля се старият плат/кожа, почиствате , ако има някакви остатъци ги изтърквате с телена четка
Взимате парче кожа (аз работя с доста фира де...

) - правоъгълник , който да покрива целият детайл и да остава поне по 5-8 см отвсякъде, оформяте приблизително парчето, мажете го с лепило (аз използвам Хелми-подобните - едни кафеникави такива сополи

... в случая Прома от 6 лв/литъра) , след това мажете и детайла/кората , върху която ще лепите и изчаквате около 5-7 минути докато лепилото спре да се "тегли на конци" и започвате да лепите кожата като започвате от някой край и с ръце оформяте кожата. В случая аз използвам най-евтината кожа , която намерих преди 2 години , когато си правих римско столче - купих я от бул. Мадрид от едно магазинче на цена 14 лв/л.м. , ширината доколкото си спомням бе 1,40м
Ами това е - големи чупки кожата не може да поеме и по-културното решение е кройка и шев , но тъй като нямам машина , която да може да шие кожа реших да е тази грозотия със парченце до парченцето...
Краищата не ги обръщайте докато не изсъхне основния детайл , защото лепилото като съхне и опъва кожата. Като засъхне (след 20-на минути е готово) започвате с разцепването на крайчетата и подлепването им от другия край.