Направи си сам... кожен салон :P

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Направи си сам... кожен салон :P

Мнениеот The_Machine » Чет 26 апр 2007 22:07

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 26 апр 2007 22:12

Засега толкоз... утре ще купя кожа за тавана... по-нататък мисля да купя и някаква по-качествена кожа за задната седалка... предните така или иначе са Рекаро и са си с кожа, макар и сива :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Чет 26 апр 2007 22:28

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пет 27 апр 2007 6:46

Да споделя нещо и аз !
На Опела ми беше гръмнал AIRbag и се чудех с какво да го облека, намерих същата на вид кожа, но неможеше да "легне" навсякаде (правеше чупки) . Тогава се оказа, че като я сложа в хладилника може да се отдели горният слой от плата, горнят слой е МНОГО разтеглив и ляга идеално на всякакви повърхности по таблото !

МАРИЯНА
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот МАРИЯНА » Съб 28 апр 2007 10:05

Няма ли кожените седалки да те парят и запарват? Като се напече от слънцето лятно време и седнеш, да подскачаш на седалката?
Казвам го от опит, от Запорожец, той беше с кожени седалки / изкуствена кожа/.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 28 апр 2007 10:06

МАРИЯНА написа:Няма ли кожените седалки да те парят и запарват? Като се напече от слънцето лятно време и седнеш, да подскачаш на седалката?
Казвам го от опит, от Запорожец, той беше с кожени седалки / изкуствена кожа/.

Ние не носим полички!!! ;) :lol: :oops: :D

МАРИЯНА
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот МАРИЯНА » Съб 28 апр 2007 10:36

Не носите полички, а лятно време къси панталонки?
Действително, кожените седалки са хубави и практични относно почистването, но зимно време ти мръзнат някои други части.
Все пак всеки сам си решава.
Щом ти харесва, действай!
Аз просто посочвах плюсовете и минусите на кожените седалки.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 30 апр 2007 15:41

Те моите седалки са полукожа :) - не са Пасатови , а са Рекаро от Ланча Делта Интеграле и вярвай ми , толкова топлят дори зимно време , че не е истина :), но това е просто , защото са тип "корито" :)
Отзад все още обмислям дали да скроя плат или да е кожа... за всеки случай ще е сиво , защото предните са сиви :)

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 01 май 2007 16:09

Напредваме...

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Вто 01 май 2007 17:14

Можеш ли да кажеш стъпките при тапицирането на корите :P

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 01 май 2007 18:01

Хм... импровизирам... :)
Но все пак зад сервиза ни имаше тапицер и от време на време киснех при него... пък и уредих едно приятелче да чиракува там и и той дава акъл от време на време :)

Стъпките:

Сваля се старият плат/кожа, почиствате , ако има някакви остатъци ги изтърквате с телена четка

Взимате парче кожа (аз работя с доста фира де... :) ) - правоъгълник , който да покрива целият детайл и да остава поне по 5-8 см отвсякъде, оформяте приблизително парчето, мажете го с лепило (аз използвам Хелми-подобните - едни кафеникави такива сополи :lol: ... в случая Прома от 6 лв/литъра) , след това мажете и детайла/кората , върху която ще лепите и изчаквате около 5-7 минути докато лепилото спре да се "тегли на конци" и започвате да лепите кожата като започвате от някой край и с ръце оформяте кожата. В случая аз използвам най-евтината кожа , която намерих преди 2 години , когато си правих римско столче - купих я от бул. Мадрид от едно магазинче на цена 14 лв/л.м. , ширината доколкото си спомням бе 1,40м

Ами това е - големи чупки кожата не може да поеме и по-културното решение е кройка и шев , но тъй като нямам машина , която да може да шие кожа реших да е тази грозотия със парченце до парченцето... :(

Краищата не ги обръщайте докато не изсъхне основния детайл , защото лепилото като съхне и опъва кожата. Като засъхне (след 20-на минути е готово) започвате с разцепването на крайчетата и подлепването им от другия край.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Вто 01 май 2007 19:58

A стъклофазерната лента за фугиране на гипскартон за какво я използваш :?

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Вто 01 май 2007 21:09

Хм... дори не знаех какво е :lol: Баща ми го е довлякъл от някакъв обект...
Перфектно е за основа при подлепването на гадната кора на тавана (тя е от типа на Голфовата и който си е имал работа с таз гадна фафла знае за какво става въпрос :evil: )

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Сря 02 май 2007 17:55

Кори се тапицират доста трудно и не винаги става така както си мислите......набръчква се и т.н.(знам от опит)...ако някои ще се захваща да има готовност след това да си купва нови щото моите не ги харесах като ги направих(сравнително добре)и реших че с кожа(както на човека)ще е доста добре....но при разлепянето на плата корите ми се разпраха и ги хвърлих.....както се вижда и на снимките едната кора която е направена вече с кожа има намачкано или е скъссано и са слагани присадки...Евала за ентусиазма и труда но просто казвам на тези които са решили да правят такова нещо да имат в предвид че не е лесна работа и нещата могат да се объркат...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 02 май 2007 18:31

Присадките са заради друго - кожата не може да обере толкова големи разлики в нивата и се получават гънки - единият вариант е да се разкрои плат и по тези ръбове да се шие, другият е да се среже и да се напасват парчета, както направих аз (нямам машина, която да пробие кожата) :)

Върни се в “Направи си сам!”