ключ маса голф 4 въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
ключ маса голф 4 въпрос
Здравейте колеги !
Някой от вас поставял ли е ключ маса на голф 4 ?
Интересува ме дали съобще ще стане!
Някой от вас поставял ли е ключ маса на голф 4 ?
Интересува ме дали съобще ще стане!
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Re: ключ маса голф 4 въпрос
а защо ти е? 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Изобщо не се занимавай!
Имаш някаква утечка или...?

- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
На всяка кола може да се сложи просто прекъсваш - на акумулатора с подходящ проводник.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И всеки път ще трябва да си гласиш радиото,часовника,борда и всички зануляващи се неща,но пък има нещо положително ще ти се трият грешките които се трият след разкачане на захранването.
- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
Въобще всичко свързано с ток в колата ти няма да работи!В това число и алармата ако искаш някой от тях да си останат като работещи примерно алармата трябва да и намериш захранващите кабели и да ги прехвърлиш да не минават през ключа.Което си е голяма хамалогия!
П.П.Има още една хубава страна ако го сложи на по-невидимо място си става и за имобилайзер
П.П.Има още една хубава страна ако го сложи на по-невидимо място си става и за имобилайзер

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Дядо ми има аудо 80 жичкаджия му направи ключ маса и сега ако е изгасен двигателят върти но не иска да запали.. т.е навсякъде си има ток само двигателя не пали върти но не пали - на таблото всичко си свети както обикновенно!
-
- Автомобил:
- Двигател:
може би нещо друго с аму напавили, но какъв ти е проблема защо искаш да сложиш ключ маса, имаш съмнение че ти дърпа ток(има утечка) това лесно може да се провеиshemkov написа:Дядо ми има аудо 80 жичкаджия му направи ключ маса и сега ако е изгасен двигателят върти но не иска да запали.. т.е навсякъде си има ток само двигателя не пали върти но не пали - на таблото всичко си свети както обикновенно!
- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:може би нещо друго с аму напавили, но какъв ти е проблема защо искаш да сложиш ключ маса, имаш съмнение че ти дърпа ток(има утечка) това лесно може да се провеиshemkov написа:Дядо ми има аудо 80 жичкаджия му направи ключ маса и сега ако е изгасен двигателят върти но не иска да запали.. т.е навсякъде си има ток само двигателя не пали върти но не пали - на таблото всичко си свети както обикновенно!
Ами ние на ключ маса му казваме това, че ако някой тръгне да ти краде колата да не може да я запали ....
Може и да съм объркал израза

- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
shemkov написа:zdravko_jett написа:shemkov написа:Ами ние на ключ маса му казваме това, че ако някой тръгне да ти краде колата да не може да я запали ....
Може и да съм объркал израза
Ами определено си объркал израза!Това за да не може да запали му се казва имобилайзер.Както казах ключ масата прекъсва (-) точно след акумулатора за да няма захранване към автомобила това е неговата цел! Най-често се използва при камионите и бегачките.
Ако искаш да си направиш сам имобилайзер със скрито копче като на баща ти при бензинова кола прекъсваш тока на бобината с 1 ключ или тока на бензиновата помпа ако колата няма газова уредба.Което според мен е пълна простия(цигания).
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ключ маса!
В този случай ти препоръчвам прекъсване на изхода от датчика на Хол! 

- shemkov
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се - объркал съм израза!
То и на моята 2ка дизел имаше такъв прекъсвач
То и на моята 2ка дизел имаше такъв прекъсвач
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
за миг си представих 4-та с ключ в краката като на ГАЗ-53.Риташ преди да слезеш и тя гасне.Ама вече се успокоих 

- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
А как може да проверя дали имам утечка.И евентуално да разбера къде? 

- JoRko_TaiSanA
- Автомобил:
- Двигател:
С амперметър. Изключваш всички консуматори, откачаш едната клема на акумулатора и мериш между нея и откачения кабел. Ако има утечка/консумация ще си покаже веднага.До 0.02А-0.03А е нормално.Най-често утечка на ток дават алармите и касетофоните първо разкачи тях и виж дали ще има промяна.Ако проблема не е в тях връзваш амперметъра през предпазителите т.н. установяваш кой предпазител за какво е и продължаваш.
П.П.При тази процедура гледай да не си забравил някоя врата,багажник отворен и да ти свети плафона ако имаш аларма,плафон на предния капак натисни го по време на измерването! Имай в предвид, че някой аларми имат повишена коснумация след пускане,спиране, но тя трябва да изчезне след няколко секунди.
П.П.При тази процедура гледай да не си забравил някоя врата,багажник отворен и да ти свети плафона ако имаш аларма,плафон на предния капак натисни го по време на измерването! Имай в предвид, че някой аларми имат повишена коснумация след пускане,спиране, но тя трябва да изчезне след няколко секунди.