Преди време реших да си добавя обемни датчици към оригиналната аларма на Г4 и ми се наложи да почета доста по наши и чужди форуми, заради това реших да направя една систематизирана тема с необходимата информация, да допълня, че НЕ СЪМ монтирал бутон за изключване на обемните датчици, та нещата който са ви необходими са:
1. Плафоните с вградени обемни датчици (желателно е да ги вземете с буксите, понеже има разлика в буксата на тези който са с обемни датчици)
2. Компютър със работеща VDS PRO
Плафонът който стой от пасажерската страна е този в който влизат 4 кабела.
1.Кабел синьо/бял се прекарва до плафона който е от задната страна на шофьорското място и се свързва със синьо-белия кабел.
2.Червено/бяло кабела със свързва със червения кабел който е + и достига до плафона от оригиналната инсталация на старите ви плафони, така че не се налага да пускате нов.
3.Кафевия кабел е маса и го свързвате с кафевия кабел на съществуващата ви инсталация.
4. Синьо/сиво кабела по метода на изключване свързвате със последния ви останал несвързан кабел от съществуващата ви инсталация ( понеже не помня какъв беше цветът при мен на оригиналната инсталация)
С това единият плафон е свързан изцяло и можете да го поставяте на мястото му.
При плафона който е от шофьорската страна свързвате същите 4 кабела по същия начин както при другия плафон, трябва да ви останат синьо/жълт и синьо/червен кабел несвързани, тях ги свързвате с кабел който прекарвате до комфорт модула ( необходимият ви кабел е желателно да е дълъг около 2м. аз ползвах такъв от тонколони ). Синьо/жълтия кабел трябва да го вкарате в 15 пиновата буква на комфорт модула в гнездо номер 9, а синьо/червения кабел вкарвате във същата букса, но в гнездо номер 8( номерата на гнездата са отбелязани на пиновете на комфорт модула). До тук с окабеляването сте готови, остава само прекодирането на комфорт модула със VDS PRO, за целта на адреси 4281, 4287 и 4293 променяте стойността на 8 (която при мен беше 255).След като прекодирате модула на канал 46->Функция Meas.Blocks->Канал 9->Позиция 4 трябва да пише "NO", за активирането и се използва Функция Adaptation->Канал 5 на VAG-COM, където вместо 0 се записва 1.
С което работата ви по монтирането е приключена

Да спомена, че номера на комфорт модула на който правих интервенцията е 1J0 959 799 N
Спорна работа на мераклийте, надявам се да съм помогнал