Почистване изпарителя на климатик на Г2....

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
s0bieski
Автомобил:
Двигател:

Почистване изпарителя на климатик на Г2....

Мнениеот s0bieski » Съб 03 юли 2010 9:48

След дълго разглеждане на подобни теми се реших и аз да направя тази процедура понеже "умниците" ,който са ми слагали климатика не са сложили филтър на купето.. :banghead:
За да се добера до вътрешното тяло на климатика се наложи да сваля цялото табло..
Изображение
Вътрешното тяло беше закрепено към купето с два болта, които се намират точно до отвора за въздух отпред до чистачките. След това отворих вътрешното тяло, където се показа изпарителя, който беше задръстен с бокуци.. Трудността при мен идваше от там , че тази операция я правех без да съм източвал фреона и маркучите не позволяваха да се работи спокойно. Ето снимка след като го почистих с компресора..
Изображение
Дойде време собственоръчно да си измайсторя наякъв филтър за да не се пълни с повече боклуци..
Ето това сътворих с един филтър закупен от Кауфланд за 3лв. с помоща на игла и конец го прекрепих към оригиналната му решетка..Мисля че стана добре.. :D
Изображение
Изображение
Изображение
Надявам се да съм полезен на някой на ,който му предстой същата процедура.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Почистване изпарителя на климатик на Г2....

Мнениеот zdravko_jett » Съб 03 юли 2010 15:38

за едрите частици нахлузих един женски чорап

Върни се в “Направи си сам!”