тапицерия врати

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
jero88
Автомобил:
Двигател:

тапицерия врати

Мнениеот jero88 » Пон 31 май 2010 6:47

Колеги дайте идеи как да оправя провисналата тапицерията на вратите :? Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: тапицерия врати

Мнениеот pas1.8mi » Пон 31 май 2010 21:33

Дали няма да стане с Каширан плат,от този за таваните?Той е с залепен отзад тънък дунапрен,но като цяло е доста разтеглив!Махаш стария плат,почистваш кората и лепиш новия!

П.П Скоро гледах и някакви еко-кожи,които са много тънки и разтегливи.Линеен метър е около 16 лв!

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Сря 02 юни 2010 16:37

Така като гледам на снимките аз бих постъпил по следния начин.Махам всичкия стар плат от вратите щото доста е захабен като гледам,отивам в магазин за платове и търся изкуствена кожа.Купувам горе доло към 5 квадрата мисля че ще стигнат,една кутия лепило C-200 и се въоражаваш с много нерви и действаш,скоро правих на един голф2 и стана доста добре,следващия път ще кача снимки да видите за какво иде реч

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Чет 03 юни 2010 16:09

Тия снимки ще ги следя да видя, че съм мераклия :)

jollycatman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jollycatman » Пет 04 юни 2010 11:32

az-emo-pi4a написа:Така като гледам на снимките аз бих постъпил по следния начин.Махам всичкия стар плат от вратите щото доста е захабен като гледам,отивам в магазин за платове и търся изкуствена кожа.Купувам горе доло към 5 квадрата мисля че ще стигнат,една кутия лепило C-200 и се въоражаваш с много нерви и действаш,скоро правих на един голф2 и стана доста добре,следващия път ще кача снимки да видите за какво иде реч

:horror: 5 квадрата ще стигнат за две коли, а и ще остане. Не ви съветвам да ползвате С-200. Лепилото трябва да е на ацетонова основа. Ако не се използва кожа, а тъкан тя трябва да е достатъчно разтеглива, но и плътна за да не избие лепилото на лицевата страна. Мажат се и двете повърхности и като спре лепилото да прави конци при допир се лепи бързо, но постепенно като се изпъва по извивките. Успех! Искрено ви завиждам, че имате време за тази процедура. Аз миналото лято си правих тавана и още тогава купих кожа и за вратите, но още си чака реда :banghead:

Потребителски аватар
ksi1
Автомобил: AUDI A4
Двигател:

Мнениеот ksi1 » Пет 04 юни 2010 18:58

Tук има снимки как е правено на АУДИ,но е същото http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=46194&st=0

Hristian_Aleksiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristian_Aleksiev » Нед 06 юни 2010 23:13

Във форума на Ауди автора беше написал едни цени на продуктите. Мисля към 20-25 кинта му бе6е излязло да тапицира едната врата. Защо не опитате да проверите при тапицер колко ще излезе смяната на плата на едната врата. Защо ли си мисля че няма да е по-скъпо. Помня че баща ми беше карал неговия Опел за смяна на таван. 80 кинта му излезе с материалите( плата беше същия като оригиналния с дунапрен отзад, а знам че такъв плат е скъпичък). Пък и едва ли на всеки се отдава претапицирането :)

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Чет 01 юли 2010 15:01

ето го отговора:)
viewtopic.php?f=11&t=206819

Потребителски аватар
BoU
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN