въпрос за вайпърска лента в нова насока !

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
basis4eto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос за вайпърска лента в нова насока !

Мнениеот basis4eto » Съб 10 апр 2010 20:12

имах тема , относно вайпърската лента на колата ми , сив металик е колата - черна е лентата . много проблеми с полицаите , много нещо , пък аз я напрайх , щото на автомивката ми падна боя от предния капак докато миех :screwy и за по-евтино 10 леа боя и шкурки ,тиксо ... е да ама проблеми ... ся намислих друго , няма да давам пари за пребоядисване , то е ясно , ама някой от вас колеги наясно ли е по въпроса , дали мога да си пусна друга лента на мястото на тази черната , само че сив металик , една-две идеи по-тъмен/светъл , но все пак сив , просто друг нюанс ? И втора идея - намерих магазин днес , в който продават сиво карбоново фолио , може ли и така ? В зависимост от цената , ще реша кое е по-доброто решение , ама да знам все пак може ли ? да угодя най -накрая на кат , че. ... Мерси предварително ! Поздрави ! :beer

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос за вайпърска лента в нова насока !

Мнениеот kr1s0 » Съб 10 апр 2010 21:20

Колега а поинтересува ли се до каква степен различен цвят от колата изразен в проценти се декларира в талона и дали полицаите имат право да ти направят проблем ?

Тук са разсъждавали колегите от мазда форума на тази тема http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=14470

Дано съм бил полезен :beer :да:

Потребителски аватар
vtmn
Автомобил: mk2 GTI
Двигател: ABF

Мнениеот vtmn » Нед 11 апр 2010 18:44

Ядат се.. сменяш талона (2два цвята) и няма да те барат =) 25лв. струва.

П.П. От личен опит знам :) Червена кола с бял капак - няма как да не се заядат =)

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 11 юни 2010 11:12

Аз малко не разбрах ... искаш с новата лента да прикриеш старата ?
Ако куките решат да се заядат, пак ще го отнесеш за това че имаш допълнителен цвят макар и с два нюанса различен. Айде ако примерно цял капак, можеш да претендираш че току що си го боядисал/сменил/облепил щото някое гаменче което неговите колеги (на полицая) не са хванали ти е съсипало капака с ключ/пирон/киселина и т.н.
Имаш ли втори цвят сменяш талона, най-безболезнено е ми се струва. Аз все още не съм го направил.
Понеже и моята кола е с ленти съм питал КАТ с писмо:

Въпрос:
Здравейте.
Имам следния въпрос: Ако към основния цвят на автомобила бъде добавен нов цвят (примерно се смени едната врата) трябва ли да се пререгистрира автомобила или в рамките на някъв процент площ (до 20 или 30%) е позволено автомобил да има и друг цвят. Ако е така бих бил благодарен ако ми кажете в кой нормативен документ бих могъл да намеря информация по казуса.
Предварително Ви благодаря.

Отговор:
Във връзка с Вашето запитване, Ви уведомяваме, че допълнителният цвят се отразява в свидетелството за регистрация на ПС, съгласно Наредба І-45/2000 г. на МВР.

Онова с допълнителните наредби за втори цвят до 30% са митове
Ето при мнем как е
http://passenger.snimka.bg/automobiles/ ... 4.17991639

Върни се в “Направи си сам!”