Клапанче за водата на чистачките
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Клапанче за водата на чистачките
Направих си система за пръскане и почистване на фаровете.Има няколко стари теми ,които изчетох.Всичко работи перфектно и като цяло съм много доволен но водата ми изтича от казанчето към пръскалките гравитачно.Изчетох съществуващите теми и там се споменава за някакво клапанче което не позволява на водата да изтича.Въпроса ми колеги е какво е това клапанче и откаде може да се намери.Искам да знам какво представлява за да мога да го намеря и най-вече да мога да го обясня на продавачите а не да ме гледат странно по магазини и морги.Предварително ви благодаря колеги. 

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Re: Клапанче за водата на чистачките
малко цилиндърче с нарисувана стрелка за посока на слагане прекарана гума посредата ако е това което разбрах
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
kenedy написа:Направих си система за пръскане и почистване на фаровете.Има няколко стари теми ,които изчетох.Всичко работи перфектно и като цяло съм много доволен но водата ми изтича от казанчето към пръскалките гравитачно.Изчетох съществуващите теми и там се споменава за някакво клапанче което не позволява на водата да изтича.Въпроса ми колеги е какво е това клапанче и откаде може да се намери.Искам да знам какво представлява за да мога да го намеря и най-вече да мога да го обясня на продавачите а не да ме гледат странно по магазини и морги.Предварително ви благодаря колеги.
Няма ли да е по-лесно маркучът към пръскалките просто да го извиеш и да го вдигнеш и най-горната част да е над максимумът на казанчето и така няма да тече от силата на гравитацията, а само когато помпичката направи налягане? Искам да попитам сложил ли си втора помпичка или пръскалките за фаровете и предното стъкло са свързани към една и успява ли да направи достатъчно налягане за вече четирите пръскалки?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колега купих си второ казанче и друга помпичка така че цялата система ми е независима от оригиналната.Получи се много добре,но само проблемът водата не съм го решил засега.Сега допълнителното казанче е на такова положение че не мога да извия маркучето така че да е над казанчето.Гледах на един джип как е направена системата и доколкото видях приемното казанче е много малко и от него водата се стича в по-голямо което се намира долу в бронята и така е много под нивото на пръскалките.Това е вариант но понеже прочетох за това клапанче затова попитах.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
vasilb написа:Няма ли да е по-лесно маркучът към пръскалките просто да го извиеш и да го вдигнеш и най-горната част да е над максимумът на казанчето и така няма да тече от силата на гравитацията, а само когато помпичката направи налягане?
Няма да тече до първото пръскане, после ще се източи на самотек.
Колега kenedy, клапана е под №14 на схемата:
http://partmaster.com.ua/?action=catalo ... t_id=27417
Последна промяна от anrus на Сря 09 юни 2010 11:22, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега 

Последна промяна от kenedy на Сря 09 юни 2010 11:24, променено общо 2 пъти.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Опитай отново, при мен го отваря.
- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
И при мен го отваря без проблеми 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да ме насочи от каква кола да търся защото от голф едва ли ще намеря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На фиат пунто има клапанче, ама мисля че то спира в обратната посока, да не се стича към казанчето, а не обратното.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, на баба Лада проблема с пръскалките на чистачките е същия. Казанчето е по-високо от чистачките и на принципа на скачените съдове, течноста се изтича докато не свърши. Отидох в Младост 1А (не мога да си спомня фирмата) казах, че ми трябва възвратен клапан за чистачки на VW. Даде ми той клапана, нищо че целта му е да не се стича към казанчето, но е достатъчно силен, че да затвори и да не пуска и към чистачките. За това мисля, че и ти ще си решиш проблемите с най-обикновен възвратен клапан. 

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
пробвай от пасат Б3, аз поне имам такова на моя
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Клапан няма да ти помогне, мисли друго.
Аз имах същия проблем с пръскачките на фаровете, но не мога да се сетя как го реших.
пробвай след като излезе от помпичката да качиш маркуча на горе, нещо като S.
Аз имах същия проблем с пръскачките на фаровете, но не мога да се сетя как го реших.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
racing_team_vidin написа:Клапан няма да ти помогне, мисли друго.
Грешиш колега - "нещо като S" няма да помогне. Не си ли смукал бензин с маркуч от резервоара на ЗИЛ ???
Необходим е клапан с пружинка, който да отваря, когато помпата създаде налягане на водата.След спиране на помпата пружинката трябва да затвори клапана за да не изтича водата.До следващото включване на помпата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аааа..!Помага, помага..Само иска в най-високата част да сложиш едно тройниче и с едно маркуче да върнеш част от водата обратно в съда и то във "въздушната" му част. На края му се слага една дюза от пръскачка за стъкла, че иначе пада налягането. Така като спреш да пръскаш, оттам системата взема въздух и " ракиения ефект" изчезва