Монтиране на универсални ел.стъкла на Г3

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Монтиране на универсални ел.стъкла на Г3

Мнениеот wassilzaza » Сря 05 май 2010 17:11

Здравейте, изчетох доста неща от форума за ел. стъклата за Голф3 и общо взето разбрах, че са си скъпа екстра и не са много надеждни. Моят Голф3 5врати комби е без ел. стъкла оригинално, но поради ред причини ел. стъклата стават необходимост, а не екстра. Трябва да си сложа ел. на предните две врати, но търся нещо надеждно, което да не ми създава проблеми. Ето какво намерих в един сайт:
Комплект машинки за ел. стъкла - 2 бр.
Съдържание на комплекта:
2 ел. моторчета с гъвкаво рамо, конзола с 2 копчета
за шофиорската врата контролиращи движението
на двата прозореца, конзола с 1 копче за дясната
врата, кабели свързващи двете моторчета и копчетата,
пластмасови зъбни колела всякакви размери, шини и
инструкции за употреба
Код на артикул: PW2D
Цена: 110 лв.
В наличност!
Ще ми трябва ли нещо друго освен това за монтажа, относно механиката и дали този комплект закупен нов е по-надежден от колкото да дам повече пари за нещо втора употреба, което трудно ще се намери цял комплект свалено от Голф3. Като знам колко вървят ел. стъклата за Голф3 втора ръка, не съм и питал колко струват като нови и дали се продават цял комплект, че ще ме заболи главата направо сигурно. Моля за всякакви съвети за надеждни ел. стъкла за Голф3!

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Монтиране на универсални ел.стъкла на Г3

Мнениеот znainainai » Чет 06 май 2010 18:56

Аз менте не бих сложил.
Има три причини за тази моя мисъл:
1-во правиш излишни дупки
2-ро качеството е съмнително
3-то оригинално по лесно се намира ако стане фал

Добре да предположим че си сложил такива. Какво правим ако дефектират след няколко месеца? Отиваш да търсиш и НЯМАААААААААА вече не се продават. Правиш си вратата на швейцарско сирене за да сложиш ментака дето я го намериш я не ако стане нещо. Оригинала е Plug and Play само редиш кабелите и си готов. За всичко има заработка. Пък и друго си е като я заключиш да си вдигне сама стъклата ако си забравил някое свалено.

Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Мнениеот HukuTyY » Пет 07 май 2010 15:37

znainainai написа:Аз менте не бих сложил.

Добре да предположим че си сложил такива. Какво правим ако дефектират след няколко месеца? Отиваш да търсиш и НЯМАААААААААА вече не се продават. Правиш си вратата на швейцарско сирене за да сложиш ментака дето я го намериш я не ако стане нещо. Оригинала е Plug and Play само редиш кабелите и си готов. За всичко има заработка. Пък и друго си е като я заключиш да си вдигне сама стъклата ако си забравил някое свалено.

Аз също съм напълно съгласен с колегата znainainai.По добре оригинално втора употреба от колкото ново "китайче"
:да:

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Пет 07 май 2010 21:32

znainainai написа:Аз менте не бих сложил.

колега ще ми дадеш ли линк на този сайт

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 07 май 2010 21:57

за същите пари които си дал/ще дадеш/,ще си намериш оригинално вграждани ел стъкла с инсталацията и копчетата.Монтажа ще е в пъти по лесен/както са казали колегите/.

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Съб 08 май 2010 14:37

Ясно, значи решено е, че ще си търся втора ръка нещо цял комплект. Ами освен машинките и инсталацията(кабели, букси), какво още ми е нужно, че може и до някоя морга да се разходя, но не съм запознат и незнам какво точно ми е необходимо.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Съб 08 май 2010 17:41

Бутони също ще ти трябват! :wink:

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Съб 08 май 2010 17:59

да за машинките определено ако се скапята направо на боклука не се сервизират докато оригиналните лично аз ги ремонтирам 100% имам резервни мотори ,модули,копчета,водачкии жила.второ оригиналните копчета не стават те управляват модула по един кабел не по 2 по съпротивление и единпат с маса други път с плюс така че ги забрави. модул от оригиналните няма как да сложиш тои е монтиран директно на мотора макар че се вади следи с един магнитен датчик дали се върти мотора и ако го няма тоя магнит или има повреда ще качва и слиза на степени .така че си намери оригинални и не се знимаваи с простотии навремето като нямаше слагахме универсали лошото е че с времето почват все по бавно да бачкат и накрая помагаш на стъклото да се вдига с ръка :drunk

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Нед 09 май 2010 13:27

Значи до тук разбрах да си търся: инсталация(с всичко от кабели и букси до копчета) и моторчета, това ясно. Ами водачи, жило...какво друго ми е нужно относно механичната част, че после да няма :banghead:

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 09 май 2010 13:32

инсталация и копчета мога да ти намеря за предните врати няма проблеми ,ако искаш пиши ми на лично но за машинките не се наемам защото цените варират от 60-100 лева на машинка иначе влизам в първата морга и колкото струват .другото го имам налично даже с пластмасата на копчетата кочто е част от дръжката :drunk

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 09 май 2010 13:37

Колега,Механизъма е съставен от Водачи,жила,ел.двигател+редуктор!Това всичкото е едно цяло!В Моргата казваш Механизъм и трябва да ти продадат описаното като едно!Отделно е Инсталацията и бутоните!Сега се сещам,че ще трябва да си изрежеш отвори в дръжките за бутоните! :roll:

Потребителски аватар
williams_vn
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 09 май 2010 13:40

не став с рязане трябват самите пластмаси те имат борд и дупки които държат копчето

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Пон 10 май 2010 10:52

За нови дръжки с бутони ще се въздържа, понеже ще се преправя цялата кора на вратата и не се знае още какво ще се получи като краен резултат, дали ще има дръжка и ако има дали ще е оригиналната. Като цяло нещата ми се изясниха. Един колега ми предлага машинки с копчета и кабели, та за сега темата ще остане в застой до края на месеца, когато трябва да се сдобия с всичко и после ще пиша с какви трудности съм се сблъскал при монтажа и дали ще се справя. Иначе четох също, че уплътнението на прозореца се смазва с някакъв вид силикон, но за какъв точно става въпрос :да:

Потребителски аватар
strahil_toshkov
Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
Двигател: ABF 1997
Контакти:

Мнениеот strahil_toshkov » Сря 12 май 2010 19:00

wassilzaza написа:Здравейте, изчетох доста неща от форума за ел. стъклата за Голф3 и общо взето разбрах, че са си скъпа екстра и не са много надеждни. Моят Голф3 5врати комби е без ел. стъкла оригинално, но поради ред причини ел. стъклата стават необходимост, а не екстра. Трябва да си сложа ел. на предните две врати, но търся нещо надеждно, което да не ми създава проблеми. Ето какво намерих в един сайт:
Комплект машинки за ел. стъкла - 2 бр.
Съдържание на комплекта:
2 ел. моторчета с гъвкаво рамо, конзола с 2 копчета
за шофиорската врата контролиращи движението
на двата прозореца, конзола с 1 копче за дясната
врата, кабели свързващи двете моторчета и копчетата,
пластмасови зъбни колела всякакви размери, шини и
инструкции за употреба
Код на артикул: PW2D
Цена: 110 лв.
В наличност!
Ще ми трябва ли нещо друго освен това за монтажа, относно механиката и дали този комплект закупен нов е по-надежден от колкото да дам повече пари за нещо втора употреба, което трудно ще се намери цял комплект свалено от Голф3. Като знам колко вървят ел. стъклата за Голф3 втора ръка, не съм и питал колко струват като нови и дали се продават цял комплект, че ще ме заболи главата направо сигурно. Моля за всякакви съвети за надеждни ел. стъкла за Голф3!

КОЛЕГА wassilzaza аз карам вече от почти 2 години с ето такива ел. стъкла

закупени от ТОП СПИИД на илиенци за 4 прозорица за 166 лв май бяха но с много стабилна отстъпка---май клиент бяха 240лв

на опаковката и на машинките пише--произведено в дубай от FK

Изображение

много съм доволен--никакви проблеми не са ми давали за този период

като ги взех ми дадоха и 1 година писмена гаранция на цалата система

даже имам и монтирана комфорт функция която ги затваря с алармата

но всеки си преценява сам какво да сложи--за мен това беше по лесен начин за монтиране на готова ел система и поставяне на ел. машенки върху оригиналния механизъм за прозорците

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Чет 13 май 2010 7:04

Към колегата strahil_toshkov, извинявам се за офтопика, но да попитам комфорт модула с комплекта ли ти беше или отделно? Наздраве... :drinking:

Върни се в “Направи си сам!”