Въпрос? Кулер - челен от Г5 TDI на Г4 TDI ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпрос? Кулер - челен от Г5 TDI на Г4 TDI ?

Мнениеот sarafa » Пет 25 май 2012 16:13

Здравейте
След доста търсене и не намиране нищо по въпроса... реших да попитам....
Въпросът ми е следният: Интегрирал ли е някой челно в Г4 оригинален кулер от Г5 TDI - BEHER :roll:
Предполагам всички знаят, че на Г4 TDI кулера е доста малък и на най "куцото" място обливан постояно от кал, прах, масло и какво ли още не... Без много, много да се замислям играх и спечелих на добра цена от http://www.eBay.de един почти нов челен кулер от Г5 2.0TDI и в последствие реших да попитам преборил ли се е някой с тази задача :talk:
Напълно съм на ясно с малкото пространство от пред при Г4, но не съм и очаквал да ми бъде лесно :mrgreen: Знам че ще бъде сложно и въпрос на доста промени и иновации, но ако някой го е правил ще ми спести доста главоблъсканици :banghead: На 100% тази операция ще се извърши в някой от клубните сервизи и за това ако някой го е правил може да го направи още веднъж и при мен mhihi

Предварително Благодаря на всички споделили своят опит идеи имам в излишък :Mr Green Fun
Прикачени файлове
Kuler 1.jpg

Потребителски аватар
Golf_Blade
Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
Двигател: M43B16

Re: Въпрос? Кулер - челен от Г5 TDI на Г4 TDI ?

Мнениеот Golf_Blade » Съб 26 май 2012 21:14

Тунинг кулерите,по-малките влизат зад бронята на Голф 4-ката. Пример давам с голфа на колегата "paco" ,наместил го е пича,все едно винаги е бил там. Работата е там,че неговия е по-нисък и по-дебел от този от голф 5 като гледам. Този,ще е доста филм да го сместиш на височина.

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Нед 27 май 2012 1:03

Абсолютно си прав колега, Точно това ме дерзае, иначе има място на зад да се изместят двата радиатора и перките с около 10 - 12см. но височината е проблемна.
Явно май аз ще съм първият пробвал това нещо :idea:
Дори и да не стане ще има снимков матр'ял :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 27 май 2012 2:00

И аз преди време купих един за 1 евро от немския ибей само че без да смениш очиларката и 3-те радиатора забрави да стане интервенцията :wink: Толкова много няма място че направо ще се учудиш, на ибиси и шкоди ставало ама при Голф е мисията невъзможна :wink: Ние пробвахме да го наврем ама само като наложиш радиатора и ще видиш как радпака и перките опират в алтернатор маслен филтър и къде ли не. Интервенцията иска доста части и пари :wink:

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Нед 27 май 2012 2:04

Е чак пък за 1 евро не е ама и 50 евро си е добра цена според мен за оригинален почти нов :roll:
Стига да стане, защо не? Дай повече инфо от какво точно трябва да е очиларката с двата радиатора :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 27 май 2012 13:11

Заглавие: Въпрос? Кулер - челен от Г5 TDI на Г4 TDI ?

sarafa написа:Е чак пък за 1 евро не е ама и 50 евро си е добра цена според мен за оригинален почти нов :roll:
Стига да стане, защо не? Дай повече инфо от какво точно трябва да е очиларката с двата радиатора :beer

Аз моя казвам че го купих за 1 евро, просто кулера не е най-важното, темата сме я разиквали надълго и нашироко т.к и аз мислех да правя тази интервенция, трябват 3-те радиатора климатичен воден и интеркулер, охлаждащите перки (на арл-а са плоски) пластмасовата очиларка от 150 коня голф (много различна от всички останали) както и тръбите на водата и климатика, кожуха на термостата и още 1-2 по-дребни работи. :wink:

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Нед 27 май 2012 17:30

Значи все пак има начин :applause:
Аз също така бях чул, че единствено при 150к.с. четворка е с челен кулер и най вероятно само от нея ще стане :roll: При всички полужения ще се експериментира, но тази информация е от голяма полза, Благодаря :beer

P.S. Така или иначе синът ми ще вземе книжка през октомври, а до тогава нека се помъчи и потруди над подаракът му за 18 годишнината му :mrgreen:

Върни се в “Направи си сам!”