Монтиране на ел.огледала на Г3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
Монтиране на ел.огледала на Г3
Колеги решъл съм да сложа ел.огледала на Голфа защото си няма.Какво ми е необходимо като части.Освен огледалата копчетата вътре и пласмасите на който стоят копчетата.Дали си имам инсталацията или и тя ще ми трябва
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Re: Монтиране на ел.огледала на Г3
нямаш я, и инсталацията ще ти трябва 

- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
От къде до къде.Я разясни малко.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
ChronoS написа:От къде до къде.Я разясни малко.
вътре в двете врати, от бушониерата до вратите общо взето цялата

- vin_d
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:ChronoS написа:От къде до къде.Я разясни малко.
вътре в двете врати, от бушониерата до вратите общо взето цялата :roll:
А за подгрев на огледала има ли,понеже нямам а гледам има доста кабели в маншона на врата.Намерих си пръскалки за предното стакло с подгрев и имаше инсталация,само ги сложих.Колата е г3 комби 96г.
-
- Автомобил: golf
- Двигател: afn
мисля че имаш инсталацията под таблото (аз правих това упражнение беше ми фабрична)иначе инсталацията на вратите ти трябва.Аз имам някои неща които ти трябват ако имаш интерес пиши.
-
- Автомобил:
- Двигател:
racing_team_vidin написа:ChronoS написа:От къде до къде.Я разясни малко.
вътре в двете врати, от бушониерата до вратите общо взето цялата :roll:
Здрасти колега знаеш ли къде се включва буксата от инсталацията на огледалата към таблото. Тази с двата кабела. Става въпрос за Б3 но нещата мисля че са идентични. http://www.snimka.bg/?album;aid=743609
Отзад на бушониерата има свободно гнездо за единия куплунг.
Също отзад на бушониерата трябва да има един свободен зелен куплунг, който е за втория.
Едното е за захранване (който се включва в бушониерата), другото е за подгрева (включва се, като включиш за задното стъкло).
Самата бушониера се сваля (аз не знаех :) ) - в ляво има един бял елемент, който се маха и цялата бушониера се повдига леко нагоре и я дръпваш към теб.
Също отзад на бушониерата трябва да има един свободен зелен куплунг, който е за втория.
Едното е за захранване (който се включва в бушониерата), другото е за подгрева (включва се, като включиш за задното стъкло).
Самата бушониера се сваля (аз не знаех :) ) - в ляво има един бял елемент, който се маха и цялата бушониера се повдига леко нагоре и я дръпваш към теб.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Единичната букса тази с единия червено-черен кабел, някъде около бушониерата има същата стърчаща свободно, двойната букса, кафявия кабел маса, най лесно е от таралежката дето е в ляво над бушониерата, другия на + след контакт и готово.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви колеги за бързия отговор.
С + и - ясно , искам да стане както трябва. Не знам къде е буксата на бушониерата надявам се че ще я намеря. За подгрева кабелчето го намерих.
С + и - ясно , искам да стане както трябва. Не знам къде е буксата на бушониерата надявам се че ще я намеря. За подгрева кабелчето го намерих.
Сега като каза колегата да си вземеш ток откъдето искаш и се порових, защото съм сигурен, че и двата куплунга бяха включени в подходящи гнезда. Само един предпазител сложих за огледалата (нямаше) и всичко тръгна.
Сега, обаче, разглеждам бушониерата отзад:

И единственото гнездо с два пина е Т, което май си беше зелено.
Предпазителят е №14. 15А.
Сега, обаче, разглеждам бушониерата отзад:

И единственото гнездо с два пина е Т, което май си беше зелено.
Предпазителят е №14. 15А.
-
- Автомобил:
- Двигател:
По схемата която и аз имам на букса Т пише че е за управление на двигателя - превеждам го с гугъла. А и формата на мойта букса и тази на таблото е различна .
Като гледам мойта букса по скоро се закачва на някой друг висяш кабел с букса.
Като гледам мойта букса по скоро се закачва на някой друг висяш кабел с букса.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
PESHO73 написа:Като гледам мойта букса по скоро се закачва на някой друг висяш кабел с букса.
Правилно си се ориентирал, ти имаш жунската част на буксата, трябва ти мъжката, при мен я нямаше заложена в бушониерата и затова взех директно от кабел плюс след контакт и маса от таралежката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:PESHO73 написа:Като гледам мойта букса по скоро се закачва на някой друг висяш кабел с букса.
Правилно си се ориентирал, ти имаш жунската част на буксата, трябва ти мъжката, при мен я нямаше заложена в бушониерата и затова взех директно от кабел плюс след контакт и маса от таралежката.
Ще го направя по твоя начин колега

Трябваше да ровя и използвах момента да снимам:

В инсталацията, която съм взел, единия куплунг (1) ми е липсвал - според схемите - това е (+) за огледалата.
За втория куплунг (2), е имало място (3). Отива в К11/К12 на монтажния блок.
Май там си му е мястото, защото:
K/11 Fuel Gauge Ground (1990-92 A2 only), Rear Spoiler Control Unit Ground (Corrado), Rear Ashtray Light Ground (Passat, A3), Interior Lights (A3), Sunroof (some models), Rear Ashtray Light, Chassis Ground
K/12 Rear Window Defogger, Heated Mirrors (models with switched mirror heating).
Т.е. нещата са обратно на това, което си мислех - че единичния е за подгрева, а двойният е за моторите.
Сега малко ме е яд, че не проследих и кабелчето, на което съм вързал (1), ама...

В инсталацията, която съм взел, единия куплунг (1) ми е липсвал - според схемите - това е (+) за огледалата.
За втория куплунг (2), е имало място (3). Отива в К11/К12 на монтажния блок.
Май там си му е мястото, защото:
K/11 Fuel Gauge Ground (1990-92 A2 only), Rear Spoiler Control Unit Ground (Corrado), Rear Ashtray Light Ground (Passat, A3), Interior Lights (A3), Sunroof (some models), Rear Ashtray Light, Chassis Ground
K/12 Rear Window Defogger, Heated Mirrors (models with switched mirror heating).
Т.е. нещата са обратно на това, което си мислех - че единичния е за подгрева, а двойният е за моторите.
Сега малко ме е яд, че не проследих и кабелчето, на което съм вързал (1), ама...