МФА Табло - въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Freakylol
- Автомобил:
- Двигател: asz++
МФА Табло - въпрос
Дали е възможно да си направя нещо нямам представа от какво което да ми показва моментния разход г/д, знам че има б4-ки дето си имат такъв компютър обаче моя няма 

Последна промяна от Freakylol на Пет 01 юни 2012 14:07, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Моментен разход джаджа
Джаджата се нарича - табло от пасат Б4 с МФА 

- Freakylol
- Автомобил:
stefan4o написа:Джаджата се нарича - табло от пасат Б4 с МФА
Това е много играчка предполагам трябва да го разуча това табло и може и да измисля нещо да си направя само за разхода
- Gigabyte
- Автомобил: neko drugo
- Двигател: vaprosche
Какво му е сложното? Трябва ти ръчката на МФА-то ,таблото с МФА ,температурен датчик за външната температура и на маслото ,както и кабелите. Гледам ,че снимкате пред една морга в Козлодуй ,толкова ли няма някое такова пасатче да го разчастиш и да си прехвърлиш частите за МФА-то на твоята кола ,не е сложнотия голяма 

- Freakylol
- Автомобил:
То хубаво ще намеря табло, обаче баща ми каза, че няма да стане, защото нашия пасат нямал такива датчици за моментен разход и т.н. ? Освен ако намеря такова табло със датчиците дали ще стане ?
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Freakylol написа:То хубаво ще намеря табло, обаче баща ми каза, че няма да стане, защото нашия пасат нямал такива датчици за моментен разход и т.н. ? Освен ако намеря такова табло със датчиците дали ще стане ?
И моя нямаше но стана

За Б3 и Б4 незнам дали има борд за моментен разход(ако бъркам ме поправете),но има за среден разход литри/100км предполагам за това говориш
Не е сложно да си монтираш Мфа

Вземаш си табло с мфа,ръчка за мфа,датчика за външната темп(ако имаш троник не ти трябва този датчик,защото темп ти я изписва там),датчика за темп на маслото и маркучите за вакума(дето смята разхода) и малко кабелак и това е
Така или иначе твоя Пассат трябва да има заработка.Просто свързваш буксите към таблото/лостчето и бушонното табло и си ти
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Re: МФА Табло - въпрос
Аз правих тази трансплантация. При Б4 ТДИ разходна не се смята с вакуум. Компютърът си го смята. Преди мен сте казали какво трябва. Задължително таблото трябва да е от дизел. Проблема е намирането на табло
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
110afn написа:Аз правих тази трансплантация. При Б4 ТДИ разходна не се смята с вакуум. Компютърът си го смята. Преди мен сте казали какво трябва. Задължително таблото трябва да е от дизел. Проблема е намирането на табло
Забравих,че дизела беше друга бира

Благодаря за уточнението колега

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Би трябвало да стане след смяна на таблото. На моя Пасат и аз нямам показания. Но на VagCom-a всичко си "върви" от компа, просто тази информация се праща и на таблото. Карал съм кола с показния на таблото, интересно и полезно е, но аз не бих отделил толкова време и нерви за нещо, което не от "жизнена" необходимост
.

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Точно така.Само сменяваш таблото. Кабелите от бушониерата до таблото не съм ги сменявал. Трябва да имаш кабела от лоста за чистачките до бушоните. Има си гнездо свободно за него. За темпомата е същата работа. Повече е работата по сваляне на еърбега, волана и пласмасариите.
Ако километража не е бил електронен, трябва датчика от скоростната кутия и кабела. Датчика за темп. на маслото се завива на мястото на една тапа до датчика за налягане на маслото. при мен си беше окабелено до там
Ако километража не е бил електронен, трябва датчика от скоростната кутия и кабела. Датчика за темп. на маслото се завива на мястото на една тапа до датчика за налягане на маслото. при мен си беше окабелено до там
- Freakylol
- Автомобил:
milmar написа:Би трябвало да стане след смяна на таблото. На моя Пасат и аз нямам показания. Но на VagCom-a всичко си "върви" от компа, просто тази информация се праща и на таблото. Карал съм кола с показния на таблото, интересно и полезно е, но аз не бих отделил толкова време и нерви за нещо, което не от "жизнена" необходимост.
Какво да ти кажа.. нямам си работа..