Подлакътник на пасат Б5-претапициране- вече резултат
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Подлакътник на пасат Б5-претапициране- вече резултат
Искам да си претапицирам подлакътника с кожа на колата.Само ,че не мога да разглобя горната част -тази тапицираната.Някой до сега правил ли е това упражнение да ме насочи.Струва ми се ,че е щрактнато с някакви щипки,но не съм сигурен.
Последна промяна от sasho_mf на Пон 13 сеп 2010 20:59, променено общо 1 път.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Подлакътник на пасат Б5-претапициране
повдигаш с отверка от към предната страна внимателно , защото отдолу е на щипки и се чупят лесно ! 

- sasho_mf
- Двигател:
Re: Подлакътник на пасат Б5-претапициране
Днес се заех със задачката по претапицирането,че много ме дразнеше сегашния вид на дамаската.Леко разкачех горната част подлакътника,с леки щети три зъбчета ,но не са болка за умиране.Отдолу вядах ,че дамаската му е хваната с телбот ,който отстраних внимателно.

Свалената дамаска изгладих с ютия и я наложих върху парче свинска естествена кожа ,която предварително си бях купил.Цена 7 лв за 0,5кв.м.

Опитах с ръчен телбот да захвана кожата ,но уви не става.И се запътих към най близкия тапицер.Той свърши работа за около 5 минути и разбира се за това взе 5лв.Ето и резултата.

Превъзбуден от добрия резултат сглобих набързо подлакътника и също така набързо си разглобих и скоростния лост.Просто сегашната му визия не се вързваше с подлакътника.И така.

Разших шевовете навсякаде ,че пак щях да ползвам шаблон.Държа да кажа ,че долната част на кожичката е фиксирана с пружина към пласмасата.Внимателно я извадете и я пазете.

Пак гладене на двете половини и копиране върху кожата.

Майка ми свърши работата по ушиването,с доста игра на пръстите покрай пружинката,която пак беше съшита в долната част.
Ето и резултата.

Ето го в обърнат вид за да се види как черната втулка притиска кожата към топката.

И вече завършен вид

Общо разходи 12 лв.По голяма част от кожата ми остана и сега съм се заканил да махна тапицерията от вратите и да сложа и там кожа .Очаквайте и продължение.
Свалената дамаска изгладих с ютия и я наложих върху парче свинска естествена кожа ,която предварително си бях купил.Цена 7 лв за 0,5кв.м.
Опитах с ръчен телбот да захвана кожата ,но уви не става.И се запътих към най близкия тапицер.Той свърши работа за около 5 минути и разбира се за това взе 5лв.Ето и резултата.
Превъзбуден от добрия резултат сглобих набързо подлакътника и също така набързо си разглобих и скоростния лост.Просто сегашната му визия не се вързваше с подлакътника.И така.
Разших шевовете навсякаде ,че пак щях да ползвам шаблон.Държа да кажа ,че долната част на кожичката е фиксирана с пружина към пласмасата.Внимателно я извадете и я пазете.
Пак гладене на двете половини и копиране върху кожата.
Майка ми свърши работата по ушиването,с доста игра на пръстите покрай пружинката,която пак беше съшита в долната част.
Ето и резултата.
Ето го в обърнат вид за да се види как черната втулка притиска кожата към топката.
И вече завършен вид
Общо разходи 12 лв.По голяма част от кожата ми остана и сега съм се заканил да махна тапицерията от вратите и да сложа и там кожа .Очаквайте и продължение.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Подлакътник на пасат Б5-претапициране- вече резултат

Ето така трябва да се действа.Опитваш и ако можеш действаш,без значение с какво се захващаш.Браво колега,такива като теб се срещат много рядко

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
За скоросния лост и аз така само че си го уших на рака че бе дебела кожата, иначе телчето първо се фиксира на няколко места и после се ушива цялото. Браво колега 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
я се загледай и в тавана
,супер е станало.

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Надъхах се и аз , ще взема да се занимая !
Колеги някой да знае по принцип колко излиза претапициране на седалки с ест. кожа , че ми се въртят разни идеии в главата

Колеги някой да знае по принцип колко излиза претапициране на седалки с ест. кожа , че ми се въртят разни идеии в главата

- sasho_mf
- Двигател:
mirkata 4020 написа:я се загледай и в тавана,супер е станало.
За съжаление друг ще се радва на това което направих,защото днес внезапно си продадох колата.Просто човека дойде с парите и неможах да отхвърля офертата.
Сега трябва да търся стикери vw club за пунтото което ще карам.

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
sasho_mf написа:mirkata 4020 написа:я се загледай и в тавана,супер е станало.
За съжаление друг ще се радва на това което направих,защото днес внезапно си продадох колата.Просто човека дойде с парите и неможах да отхвърля офертата.
Сега трябва да търся стикери vw club за пунтото което ще карам.

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Що така бе адаш,що продаде убавото пасатче 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е много по темата, но да попитам от къде мога да си взема по дълъг подлакатник и може би малко по широк 

днес и аз си направих подлакътника,вече и скоростния лост.
само при мен няма такава прожина ,а е директно залепена кожата за пласмасата.
само при мен няма такава прожина ,а е директно залепена кожата за пласмасата.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
и аз освежих подлакътника, но само сложих нов дунапрен, оригиналния плат го изпрах и стана като нов! Операцията определено си заслужава!