Схеми за подгрев на седалки...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Схеми за подгрев на седалки...

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 18 ное 2010 20:44

Колеги търся схеми за подгрев на седалките .. смисал то ще е с реленце.. бутона за регулирането не ми е мн ясен и датчика който да подава информация за да вкючва и да изключва...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Схеми за подгрев на седалки...

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 ное 2010 21:53

Колега, не мога да намеря схема за МК2 :roll: Какви седалки ще ползваш?Имам схемата за МК3, но има гадни електронни кутийки :banghead: , които приемат сигнал от датчиците и бутона за степените.Какво смяташ да правиш?
Изображение

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 18 ное 2010 21:59

Ами значи.. оригинални подгреви не ми се търсят.. пък ми се мотат някви китайски ли са какви са и аз незнам. Но 2 зима си работят нямат грешка, имат един недостатък греят много силно и трябва да ги изключиш по някое време пак да ги пуснеш... а за дълаг път или рано сутрин докато загрее колата си е неприятно :) и пък ще сменям дамаската на седалките и така и така ще ги разголя :) и да ги скрия

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 ное 2010 22:06

Aaa, китайски казваш :bowdown Ето такъв или подобен терморегулатор ще ти трябва, за да зададеш температурата.Той ще управлява реле, което да пуска нагревателите.Да не забравя, схемата е с един датчик и ще мери температурата на твоя задник.Търси си мацка за другата седалка според твоя темперамент :drunk
P.S.Дали пък не е за два кръга :roll: .Абе това ти трябва, и гаджето :beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 18 ное 2010 22:18

_NqKoI_ написа:Колеги търся схеми за подгрев на седалките .. смисал то ще е с реленце.. бутона за регулирането не ми е мн ясен и датчика който да подава информация за да вкючва и да изключва...

на моите седалки добавих подгрев, но оригинален от друг салон. Няма датчик за температура със сигурност. Има реле под седалката, реле номер 59. Според мен системата работи според изменение на съпротивлението на реотаните при нагряване. Копчето променя съпротивлението при което да реагира релето. Не съм сигурен обаче за това.
Опитай да намериш оригинален подгрев, бил той и от друга кола.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 18 ное 2010 22:21

И за това търся някаква конкретна схема с елементите и да си я згобя.. ел техник сам.. ам по радио и телевизионна техника... а в момента бачкам по мотокари и електрокари. И не ми е проблем схема да има и ще си я згобя :drunk :drunk

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 ное 2010 22:25

Колега, два варианта ти предложих.В оригиналните системи датчик има.Каквото и да сътвориш това нещо трябва да работи само през контактния ключ.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Чет 18 ное 2010 22:33

bobocamaro написа:Колега, два варианта ти предложих.В оригиналните системи датчик има.Каквото и да сътвориш това нещо трябва да работи само през контактния ключ.

мм втория варянт нещо няма схема колега :beer или грешно разбирам..

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P

Мнениеот bobocamaro » Чет 18 ное 2010 22:46

Модула го купуваш готов от магазин, не ти трябва схемата му.Захранваш го с 12V, а той управлява релето за нагревателите ти.Има описание и се настройва елементарно, термосондата му просто я вграждаш(лепиш) до нагревателя-така и така ще сменяш тапицерии.Много е лесно, ако обяснявам като идиот кажи :roll: .Наистина е много лесно :beer

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 19 ное 2010 18:53

bobocamaro написа:Модула го купуваш готов от магазин, не ти трябва схемата му.Захранваш го с 12V, а той управлява релето за нагревателите ти.Има описание и се настройва елементарно, термосондата му просто я вграждаш(лепиш) до нагревателя-така и така ще сменяш тапицерии.Много е лесно, ако обяснявам като идиот кажи :roll: .Наистина е много лесно :beer

мерси много :beer аз мислих сам да си згобя модула.. ам ще се търси по моргите

Върни се в “Направи си сам!”