Схеми за подгрев на седалки...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Схеми за подгрев на седалки...
Колеги търся схеми за подгрев на седалките .. смисал то ще е с реленце.. бутона за регулирането не ми е мн ясен и датчика който да подава информация за да вкючва и да изключва...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Схеми за подгрев на седалки...
Колега, не мога да намеря схема за МК2
Какви седалки ще ползваш?Имам схемата за МК3, но има гадни електронни кутийки
, които приемат сигнал от датчиците и бутона за степените.Какво смяташ да правиш?

- _NqKoI_
Ами значи.. оригинални подгреви не ми се търсят.. пък ми се мотат някви китайски ли са какви са и аз незнам. Но 2 зима си работят нямат грешка, имат един недостатък греят много силно и трябва да ги изключиш по някое време пак да ги пуснеш... а за дълаг път или рано сутрин докато загрее колата си е неприятно
и пък ще сменям дамаската на седалките и така и така ще ги разголя
и да ги скрия

- bobocamaro
- R.I.P
Aaa, китайски казваш
Ето такъв или подобен терморегулатор ще ти трябва, за да зададеш температурата.Той ще управлява реле, което да пуска нагревателите.Да не забравя, схемата е с един датчик и ще мери температурата на твоя задник.Търси си мацка за другата седалка според твоя темперамент 
P.S.Дали пък не е за два кръга
.Абе това ти трябва, и гаджето 

P.S.Дали пък не е за два кръга

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
_NqKoI_ написа:Колеги търся схеми за подгрев на седалките .. смисал то ще е с реленце.. бутона за регулирането не ми е мн ясен и датчика който да подава информация за да вкючва и да изключва...
на моите седалки добавих подгрев, но оригинален от друг салон. Няма датчик за температура със сигурност. Има реле под седалката, реле номер 59. Според мен системата работи според изменение на съпротивлението на реотаните при нагряване. Копчето променя съпротивлението при което да реагира релето. Не съм сигурен обаче за това.
Опитай да намериш оригинален подгрев, бил той и от друга кола.
- _NqKoI_
И за това търся някаква конкретна схема с елементите и да си я згобя.. ел техник сам.. ам по радио и телевизионна техника... а в момента бачкам по мотокари и електрокари. И не ми е проблем схема да има и ще си я згобя

- bobocamaro
- R.I.P
Колега, два варианта ти предложих.В оригиналните системи датчик има.Каквото и да сътвориш това нещо трябва да работи само през контактния ключ.
- _NqKoI_
bobocamaro написа:Колега, два варианта ти предложих.В оригиналните системи датчик има.Каквото и да сътвориш това нещо трябва да работи само през контактния ключ.
мм втория варянт нещо няма схема колега

- bobocamaro
- R.I.P
Модула го купуваш готов от магазин, не ти трябва схемата му.Захранваш го с 12V, а той управлява релето за нагревателите ти.Има описание и се настройва елементарно, термосондата му просто я вграждаш(лепиш) до нагревателя-така и така ще сменяш тапицерии.Много е лесно, ако обяснявам като идиот кажи
.Наистина е много лесно 

- _NqKoI_
bobocamaro написа:Модула го купуваш готов от магазин, не ти трябва схемата му.Захранваш го с 12V, а той управлява релето за нагревателите ти.Има описание и се настройва елементарно, термосондата му просто я вграждаш(лепиш) до нагревателя-така и така ще сменяш тапицерии.Много е лесно, ако обяснявам като идиот кажи.Наистина е много лесно
мерси много