МОНТАЖ НА КЛИМАТИК - STEP BY STEP - GOLF 3/ABF

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Rympo
Автомобил: Golf 7 TDI
Двигател:
Контакти:

МОНТАЖ НА КЛИМАТИК - STEP BY STEP - GOLF 3/ABF

Мнениеот Rympo » Съб 01 юли 2006 22:56

Привет на всички във форума !!!

След като изчетох всички постове относно ЗА и ПРОТИВ монтажа на климатик втора употреба, реших да се пробвам въпреки всичко .Надявам се, че мога да помогна описвайки монтажа на климатика ми .

Купих климатика от Boxer , който е от същия голф като моя, използвам случая да благодаря на момчетата, много точни, отидох да си го сваля сам, дадоха ми всичко, включително болчетата и гайките, както и електроинсталацията му пълен комплект.

Първата стъпка : Оказа се че трябва да се сменят всички О пръстени по маркучите следвайки съвета на някой колеги от форума отидох във ИМПАС56 - който ми каже че тези там работят добре НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ всичко е само въздух под налягане, супер надути и важни, зареждане на климатик със фреон 850 грама, 120 лева и то след 2 седмици записване., смяна на О пръстени при тях 46 лева със ДДС , цена на самите пръстени 15 броя -1,62 лв.

Втора стъпка: охлаждането: моя голф е със една перка със 2 степени , трябваше да се смени със такъв който е 2 перки и поне 3 степени . Обиколих симеон - най евтиното което можах да намеря е пасатовско за 140 лева първоначална цена но там имаше проблем с дебелината на капака върху който се закрепват вентилаторите , намерих от голф с две перки един мотор и 3 степени но цената беше зверска 250 лева , след пазарлъци и ходене с "НАШ ЧОВЕК" си стиснахме ръцете на 150 лева и стария работещ вентилатор, изряза се маската и вентилатора пастна без проблем .

Изображение

Слагам снимка на радиатора след окончателното монтиране на вентилаторите :

Изображение

Трета стъпка: Механичното разглобяване , това мисля да го спестя като описание ,направил съм снимки ще ги кача да ги погледнете имам само един съвет : НЕКА ГО ПРАВИ НЯКОЙ КОИТО ГО Е ПРАВИЛ ПРЕДИ, иначе рискувате купуване на ново радиаторче за парното и половината пластмаси около него , всичко е толкова вързано и е на едни щипки които като ги сложите наобратно се свалят много трудно
Изображение

Изображение
Четвъртата стъпка: монтажа на компресора- разглобява се всичко отпред - маска, фаровете , бронята, маха се гредата която е закачена за двата рога, абсолютно всичко отпред, сваля се и радиатора за да имате достъп до алтернатора и ремъците на хидравличната помпа . Сваля се алтернатора и на негово място се поставя специалната отливка за монтажа на компресора и над него се поставя алтернатора, по много интересен начин е решен обтегача, със паразитна ролка която се натяга със един болт , на снимката ще се види

Изображение
Изображение

а ето как трябва да изглежда монтирано всичко на самата стойка:

Изображение

А тук е показана цялата сглобка :

Изображение

Петата стъпка е монтажа на радиатора на климатика към съществуващия вече радиатор, на радиатора на климатика си имаше необходимите планки и монтирането стана за 5 минути :

Изображение

Шестата стъпка : започва се сглобяването :
Изображение
слагам снимките някъде и ще сложа линкове естествено , а и ще довърша описанието ... до ден два

Последна промяна от Rympo на Сря 05 юли 2006 10:10, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Пон 03 юли 2006 19:05

Моля темата да се "Копне" в Златния Фонд!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: МОНТАЖ НА КЛИМАТИК - STEP BY STEP - GOLF 3/ABF

Мнениеот ANNIHILATOR » Пон 03 юли 2006 20:43

Rympo написа:...

Евала колега. Аз след поредното ходене при "майстор" мисля че пак ще съм разочарован.Компресора си пуска масло през шайбата, а маркуча на високото налягане мисля че пак си пуска въпреки опитите да се оправи.Ща карам така докато не ми изфиряса и после ще събирам маркучи и компресори из моргите.
Успех

Върни се в “Направи си сам!”