Модификация на касетофон с AUX или трансмитер

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
klqmba
Автомобил:
Двигател:

Модификация на касетофон с AUX или трансмитер

Мнениеот klqmba » Нед 31 окт 2010 17:51

Здравейте колеги.
Попаднах на следната тема и след дълго разучаване на схемите реших и аз да опитам. http://www.opelclub-bg.net/forum/index. ... =3477&st=0
Разликата при мен е в радиото - моето е Самсунг SC-6500 ( http://monitor.espec.ws/download.php?id ... 5d37490a2c схемата е на 6450, но е същата) - както и в това, че реших да изкарам самия трансмитер с кабел извън радиото. Сигнала от трансмитера го подадох на двете крайни крачета на конектор 301 (вместо касетния дек).
При пробата звукът беше страшно лош, което мислех, че се дължи на лоши спойки и прецаках трансмитера :?
След това опитах просто да изкарам AUX пак от същите крачета на конектора и звука пак беше много лош.
Та въпросът ми е от къде може да идва това смущение? Възможно ли е да е от предусилвателя?
Благодаря предварително

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Модификация на касетофон с AUX или трансмитер

Мнениеот bobocamaro » Нед 31 окт 2010 23:53

Включил си изходите на трансмитера ти 0.775V/0db към входа на LA3161, който представлява предусилвател/коректор за източник магнитна глава.Която глава дава около 5/10mV изходен сигнал, а ти на същия вход грухаш 0.775V(стандарт) или волт и нагоре сигнал, ако е правено за некви чинчове.Сигнала трябва да го подключиш към C310/C311 т.е. изходите на чипа, като тези ти изходи остават да висят свободни.Сега ме разбра откъде идва изкривяването на гадния звук?Претоварил си входа на преампа с безумно ниво от играчката ти.

Върни се в “Направи си сам!”