Home made LED стопове за GOLF 2

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Home made LED стопове за GOLF 2

Мнениеот Achew » Нед 13 май 2012 2:11

Здравейте колеги, от известно време ми се въртеше в главата една идея - да си направя стоповете със светодиоди. eusa Та взех си аз стопчета на старо с цел да ги "съсипя" :Mr Green Fun и ето какво се получи:

Голямо мислене падна около момента с отстраняването на части от стопа и възможностите за слагането, закрепянето, лепенето на диодите вътре. В крайна сметка измислихме този начин -

Изображение

Така се започва с изрязването само на част от задната страна на стопа, с цел да се запази колкото може повече.
След около час мъки стигнах до това положение:

Изображение

С десният стоп няма проблеми, но левият (който е на снимката) има една малка "екстра" и тя е металният рефлектор, който създаде много главоболия:

Изображение

Голяма борба и след рязане и напън ...

Изображение

Успяхме да я извадим без да спукаме стопа и без допълнително рязане

Изображение

След като "отворихме" стопа, изрязах шаблони от хартия, които да пасват на отделните сектори

Изображение

и съответно материалите за по-нататък:

Изображение

Запоих кабелите към лентатите да ми е по-удобно:

Изображение

Следващият проблем беше от какво да бъде "подложката", върху която да се залепи лентата с диодите и в крайна сметка една бяла папка влезе в употреба :Mr Green Fun След като ги изрязах по шаблоните трябваше да измисля как да лепна лентите
Общо взето така изглежда от близо:
Изображение

Реших мигачите да са по-интересни и:

Изображение

така изглежда отзад преди лепенето на лентата:

Изображение

В крайна сметка всичко изглеждаше ето така преди слагането им в стопа:
Изображение

И естествено нещо, което не бяхме преценили, но беше твърде късно вече... След поставянето на всички детайли се стигна до следната гледка:

Изображение

Та един съвет от мен - за да избегнете този момент, просто свържете последователно лентите във всеки отделен сектор! :idea: :Mr Green Fun

И ето крайният ефект. Понеже снимах от капака на една кола, затова се е получило така отражение, ноо ще го преживеем :Mr Green Fun

Габарити:

Изображение

Габарити + стопове:

Изображение

Габарити + мигачи:

Изображение

Габарити + задна:

Изображение

Първоначалната ми идея беше, когато е на габарит да изглежда така:

Изображение

Но посредата е светлоотразителят и докато правих опитите не светеха диодите по отделно а светеше целият сектор... и като го сложих и видях, че се е получил ефектът, но няма кой да се занимава сега да прави промени :Mr Green Fun
Надявам се да съм дал идея на някой, които иска да си направи стоповете така и се надявам да развиваме идеята за напред :drunk

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Re: Home made LED стопове за GOLF 2

Мнениеот crashman » Нед 13 май 2012 2:25

Мога да те поздравя само, винаги харесвам такива идеи за да сравня с мен.
Сега няколко неща: мигачите ми се виждат също червени, дано задната да осветява и... дай дневни снимки, че те ще са важни, даже доста.
:applause:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 13 май 2012 18:36

С тия светулки за задна вижда ли се нещо изобщо като я включиш? Вечерно време без светлина да правиш маневри назад... мале-мила scare

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Нед 13 май 2012 19:24

Ми аз не съм се фолирал и си виждам всичко :Mr Green Fun

:предавам се
Иначе колеги, свалих ги... :| тези диоди се оказаха прекалено слаби за стоповете през деня... трява си и 3ти стоп, задължително, но нямаше кога да си играя, че трябваше да пътувам... :078: ще взема нови - от най-ярките и ще коригирам всички грешки, допуснати до сега :012:

Иначе нощно време кЪрти! :heeeavy metal

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 13 май 2012 21:48

Мдам така се получава с тея диоди нощем е чудно но денем всичко свършва имах един такъв мигач.Тея оригиналните дето ги слагат по сегашните коли са по минимум 1ват на елемент че може и нагоре ама и пластмасата на стопа е кристална и доста прозрачна което не е за подценяване.Иначе за да се виждат през деня трябва да се откажеш от фигурките и да запълниш цялото пространство със диоди.Имаше тука една такава тема беше успял колегата да го докара на светене ама май към 20-30 диода на елемент сложи.

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 14 май 2012 0:44

Achew написа:...тези диоди се оказаха прекалено слаби за стоповете през деня... трява си и 3ти стоп, задължително, но нямаше кога да си играя, че трябваше да пътувам... :078: ще взема нови - от най-ярките и ще коригирам всички грешки, допуснати до сега...

fox_vt написа:...Иначе за да се виждат през деня трябва да се откажеш от фигурките и да запълниш цялото пространство със диоди.Имаше тука една такава тема беше успял колегата да го докара на светене ама май към 20-30 диода на елемент сложи.

Моето подозрение се оказа правилно, денем ги няма.
Това за многото елементи на едно място е правилно. С обикновени светодиоди трябват много, поне 15 като са максимално близо и забравяш за фигурки /поне при мен след опитите това остана приемлив вариант/. При много светодиоди не е нужно да са прозрачни стоповете, вижда си се доста добре.
Едно напомняне - винаги първо тествай през деня на слънце как е, вечер е ясно че свети, но ако не искаш някой да спре в теб трябва да се вижда и при слънце. Като имаш време ще разбереш какъв вариант те устройва и ще се получи, не е нещо толкова трудно.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 16 май 2012 16:41

Има сериозно доста по силни сам ,че май бяха не водоустйчиви аз си купих !
За плафона с голям размер и доста силни са даже пекалено !
Това ти трябва на тебе !

Ето ги !

Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Сря 16 май 2012 23:36

Ето го ефектът на дневна светлина... някой ще спре в мен рязко така...
Изображение

Изображение

passat123 написа:Има сериозно доста по силни сам ,че май бяха не водоустйчиви аз си купих !
За плафона с голям размер и доста силни са даже пекалено !
Това ти трябва на тебе !

Ще пробвам с такива, мисля че тези са едни от най-ярките на лента. Обаче се чудя дали всичките да ги сменя или само тези, които са на стоповете :screwy

crashman написа:Моето подозрение се оказа правилно, денем ги няма.
Това за многото елементи на едно място е правилно. С обикновени светодиоди трябват много, поне 15 като са максимално близо и забравяш за фигурки /поне при мен след опитите това остана приемлив вариант/. При много светодиоди не е нужно да са прозрачни стоповете, вижда си се доста добре.
Едно напомняне - винаги първо тествай през деня на слънце как е, вечер е ясно че свети, но ако не искаш някой да спре в теб трябва да се вижда и при слънце. Като имаш време ще разбереш какъв вариант те устройва и ще се получи, не е нещо толкова трудно.

Да, дейтвително пластмасата не оказва почти никакво влияние. Като ги направя - директно на слънце :006: Но 3тият стоп си е задължителен, според мен ;)

Само остава да намеря един свободен ден и 30 лв за лента :Mr Green Fun

Последна промяна от Achew на Чет 17 май 2012 0:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Enforcer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Enforcer » Сря 16 май 2012 23:55

Achew написа:Ето го ефектът на дневна светлина... някой ще спре в мен рязко така...

Може и теб да те спрат (колата), от движение. Не намирам особен смисъл да правиш нещо, което ти самия не виждаш, а как ще изглеждат стоповете ми за другите отзад няма никакво значение. eusa

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Чет 17 май 2012 0:13

Enforcer написа:
Achew написа:Ето го ефектът на дневна светлина... някой ще спре в мен рязко така...

Може и теб да те спрат (колата), от движение. Не намирам особен смисъл да правиш нещо, което ти самия не виждаш, а как ще изглеждат стоповете ми за другите отзад няма никакво значение. eusa

Колега, аз ги свалих веднага, след като ги видях на дневна светлина. Все пак сигурността е на първо място :wink:

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 17 май 2012 1:43

Откажи се от фигурките ако искаш...нещо да се получи....аз бих се отказал и от диодните ленти...продават се мощни диоди..с едни лупички...сега ме мързи да търся снимка....ама ко някой иска ще я изровя.
Запълваш цялото пространство за да свети...иначе е прекалено опасно..

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 17 май 2012 10:14

Гарантирано добре се получава така:
Изображение

http://pasmi.snimka.bg/tuning/led-stopove.488210.22737604

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 17 май 2012 10:32

Поздравления за труда който си хвърлил.Кажи ми честно харева ли ти с тези странни форми които си избрал за осветеност харесва ли ти :?: Защо не ги направиш водоравно на ленти да изглежда все едно е заводско.Мисля, че ще ти хареса повече.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 17 май 2012 10:41

Точно такъв ефект търсех!Редовете и сега са си хоризонтални,а формата на платката следва дъгата на стопа.Растера м/у редовете на светодиодите е като на стопа!За мен са си като оригинални,но естествено мойте са по-добри! 8) mhihi :beer

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 17 май 2012 10:58

Питам автора на темата :?:

Върни се в “Направи си сам!”