Голямо мислене падна около момента с отстраняването на части от стопа и възможностите за слагането, закрепянето, лепенето на диодите вътре. В крайна сметка измислихме този начин -

Така се започва с изрязването само на част от задната страна на стопа, с цел да се запази колкото може повече.
След около час мъки стигнах до това положение:

С десният стоп няма проблеми, но левият (който е на снимката) има една малка "екстра" и тя е металният рефлектор, който създаде много главоболия:

Голяма борба и след рязане и напън ...

Успяхме да я извадим без да спукаме стопа и без допълнително рязане

След като "отворихме" стопа, изрязах шаблони от хартия, които да пасват на отделните сектори

и съответно материалите за по-нататък:

Запоих кабелите към лентатите да ми е по-удобно:

Следващият проблем беше от какво да бъде "подложката", върху която да се залепи лентата с диодите и в крайна сметка една бяла папка влезе в употреба

Общо взето така изглежда от близо:

Реших мигачите да са по-интересни и:

така изглежда отзад преди лепенето на лентата:

В крайна сметка всичко изглеждаше ето така преди слагането им в стопа:

И естествено нещо, което не бяхме преценили, но беше твърде късно вече... След поставянето на всички детайли се стигна до следната гледка:

Та един съвет от мен - за да избегнете този момент, просто свържете последователно лентите във всеки отделен сектор!

И ето крайният ефект. Понеже снимах от капака на една кола, затова се е получило така отражение, ноо ще го преживеем

Габарити:

Габарити + стопове:

Габарити + мигачи:

Габарити + задна:

Първоначалната ми идея беше, когато е на габарит да изглежда така:

Но посредата е светлоотразителят и докато правих опитите не светеха диодите по отделно а светеше целият сектор... и като го сложих и видях, че се е получил ефектът, но няма кой да се занимава сега да прави промени

Надявам се да съм дал идея на някой, които иска да си направи стоповете така и се надявам да развиваме идеята за напред