Понеже почти всички пластмаси по таблото ми са боядисани незнам защо от предния собственик и сега почват да се лющят и неми харесва по какъв начин да ги изтъркам без да повредя пластмасата ?
с шкурка много ситна или някакъв разредител
някой някакви идеи как може да стане ?
мерси предвартелно
поздрави

Боядисани пластмаси по таблото как да ги изтъркам ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Re: Боядисани пластмаси по таблото как да ги изтъркам ?
С разредител се сваля най-лесно.Но после самата пластмаса става една светла и ще трябва пак да ги пръскаш.Най лесно иди в някоя морга и си вземи нужните пластмаси.Поне са ефтини 

- Sonsee
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1994
- Контакти:
и аз обмслям варанта за нови пласмаси, просто исках чуя мнение дали мога да оправя по някакъв начин моите
поздрави
поздрави
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
според няма как да го изчистиш, без да повредиш таблото. Все пак и пластмасата на таблото е на основата нефтопродукти, както и боята , така че и със разредител и каквото и да пробваш , пластмасата ще се повреди. по добре наистина вземи от морга както казват колегите 

- golfvr66
- Автомобил: Golf 3 - 4
- Двигател: ABU 1Y ABS ARL
Разредител после ги прасни какъвто цвят искаш.
Успех с начинанието.
Успех с начинанието.
- Sonsee
- Контакти:
а те как са боядисани ако знаете първо в сиво ... после в черно даже за парното врътките са боядисани и се чудя дали мога да си намеря само копчетата отпред и пластмасата от неработещи ако някои има да казва защото си работят няма проблеми но няма светлина и са черни и грозни и така ще купувам почти всички пластмаси по таблото...
мерси
мерси
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Имаше едни спрейове по магазините за сваляне на боя.Пръскаш и след 5-10 мин. боята пада сама и само минаваш с някой парцал и няма вече боя.Това го имаше при джантите, тоест при метал, но за платмаса не знам дали действа.Да не вземе да разяде пластмасата да останеш без нея 

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Поне като са съсипани пластмасите направи им някоя щура боя/хром/фолио карбон та да изглеждат читави една две години, стига да ти харесва такъв мод....
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
колегата е прав за карбончето , ще стане много яко
, но незнам дали не е по-скъпичко , може с фолио да пробваш ще стане суперско 

- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Даи снимки да ги видим ...
На едно приятелче боядисвах дръжките на вратите , въздуховодите и още някои пластмасарий по интериора ( голф 2 ) обаче на него не му харесаха как стоят ( преди което му казах , че ще е грозна картинка ) и ги изчистих след извесно време с разредител както спомена "Сандо" . Има доста начини как да приведеш пластмасите в оригиналния вид след като са били боядисвани от някои тунер манияк . но винаги е желателно да почнеш от разредител за бой . По магазините се продават ( има ги и на спрейове )
На едно приятелче боядисвах дръжките на вратите , въздуховодите и още някои пластмасарий по интериора ( голф 2 ) обаче на него не му харесаха как стоят ( преди което му казах , че ще е грозна картинка ) и ги изчистих след извесно време с разредител както спомена "Сандо" . Има доста начини как да приведеш пластмасите в оригиналния вид след като са били боядисвани от някои тунер манияк . но винаги е желателно да почнеш от разредител за бой . По магазините се продават ( има ги и на спрейове )
- Sonsee
- Контакти:
в момента нямам възможност да кача снимки да видите но общо взето грозна картинка когато вземах колата бяха черни личешеси че им има нещо но за цената която я взех неми бяха проблем но сега вече ме дразнят доста те и тогава ме дразнеха ама явно сега им дойде времето първо са били сиви после отгоре черно в момента избва сивото отдоло с някакав евтин и неподходящ спрей са правени според мен става въпрос за почти всички пластмаси
за парното копчетата и въздуховодите и общо взето което е можал да свали дори на вратите чопчетата за заключване ще пробвам тея дни с някакав разредител мсля че може да стане като гледам как се лющи черното без да му правя нищо ще гледам и снимки да кача
мерси за съветите
поздрави
за парното копчетата и въздуховодите и общо взето което е можал да свали дори на вратите чопчетата за заключване ще пробвам тея дни с някакав разредител мсля че може да стане като гледам как се лющи черното без да му правя нищо ще гледам и снимки да кача
мерси за съветите
поздрави
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
И при мен беше така. Някакво италианско пишлеме беше боядисало почти всичко то таблото с бяла боя. С корселин и малко търкане падна всичко. После ги пръснах със спрей за брони. Втора година няма вече нищо олюпено. Помислих си, че като сменям радиаторчето на парното ще ги повредя, но не успях.
Само ги пази от разни висящи ароматизатори. Не знам какво има в тях. но разяждат спрея.
Само ги пази от разни висящи ароматизатори. Не знам какво има в тях. но разяждат спрея.
Последна промяна от swifter на Вто 23 ное 2010 12:46, променено общо 1 път.
- Sonsee
- Контакти:
решил съм да ги изтъркам ще видим с какво и ще преценя после какво ще ги правя ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
ако са много улущени ги мини на водна ама земи наи стината и схте станат като полирани