Поправка на тунинг (стъклопластова броня), Как?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Поправка на тунинг (стъклопластова броня), Как?

Мнениеот Gigabyte » Чет 05 авг 2010 13:09

Значи има няколко дупки отдолу и една голяма на ъгълчето горе ,имаме ги парченцата ,бронята е няква стъклопластова тЮнинг и единственото ,което ми идва на мен на ум е отдолу яко монтажна пяна да държи парчетата ,отгоре епоксидна смола(някой по-знаещ да каже как най-добре се нанася) и отгоре леко кит(какъв) и яко шкурка за изглаждане. Слушам съветите ви ,който се е сблъсквал с такива "творения"

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Поправка на тунинг (стъклопластова броня), Как?

Мнениеот zdravko_jett » Чет 05 авг 2010 21:24

и мен ме интересува това понеже искам малко да я заздрая преди ремонта, аз мислех от задна страна да е мина с епоксидна ма маи не държи доста здраво и се чудя какво да измисля

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Чет 05 авг 2010 22:16

Преди
Изображение
Сега
Изображение
С това, около 6лв струва. (вътре има смола , втвърдител и стъкломат около 10cm x 40cm)
Изображение
Чистиш малко местенцето където е пукнато , мажеш със смолата , после поставяш парче стъкломат , после отгоре отново мажеш със смола и чакаш да се втвърди.

Последна промяна от dj_runner на Пет 20 авг 2010 10:07, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 05 авг 2010 23:49

Направихме я бронийката. Значи ще опитам да обясня в общи линии как го измислхиме ние.
1.Изшкурихме стария кит с пистолет за горещ въздух ,шпаклички и шкурка(беше шляпано яко кит и от блъскането в дупки и неравности се беше напукало яко).
2.Измихме добре цялата броня.
3.Купихме Полиестерна смола на Новол и кит на Novol
ИзображениеИзображение
4.При голямите дупки и цепнатини мажем добре предварително смесената смола и втвърдител и изчакваме 5-10 секунди ,след което слагаме някакво тънко парче(да покрива цепнатината) плат или мрежичка(продава се специална такава за фибростъкло ,но става и по моя начин) ,мажете обилно и закрепения вече плат с смола и чакате леко да изсъхне и пак повтаряте цялата операция докато смятате ,че стане здраво.
5.След като вече парчетата и пукнатините си стоят здраво за самата броня ,почваме обработката с кит ,там вече всеки може да твори както душа му иска.
6.Оформяте кита по-бронята да запълни всички следи от предишните пукнатини и боя . :)

Изображение

Последна промяна от Gigabyte на Пет 06 авг 2010 10:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пет 06 авг 2010 6:55

Я дай снимчици да видим как сте се справили.Имам един въпрос.С епоксидна смола дали ще стане да запълня малките лайснички по броните?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пет 06 авг 2010 9:11

"гигабаит" и "ранъра" , в правата посока сте ! Относно кита на новол , я само обясни за какво се използва по-точно ? Така като гледам кутията , мисля , че би трябвало да е един жълт кит , които е за финна работа - за малки дупчици и прочие . Следователно ако е този които си мисля , като го мажете на по-голями слоеве ( една ръка по-дебел слой ) има вероятност да се получават доста дупчета , или да има балончета на места , и да пада по време на търкането .
Само искам да кажа , че по-добре сложи повечко смола , от колкото после да слагаш повече кит !

Ако може и малко снимков материял . Едвали да имате нужда от помощ , но все пак успех :да:

Потребителски аватар
whity
Автомобил: VW GOLF MK IV
Двигател: ASV

Мнениеот whity » Сря 11 авг 2010 6:35

Здравейте, извинявайте за поста но имам малко затруднение с поставянето на прагове за Голф 3. Поръчах ги и като дойдоха нямат никви скоби, нищо някой поставял ли е и ако е как точно го в направил.

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Вто 19 окт 2010 11:47

Gigabyte , туй за плата много ми хареса , от месец търся фибростъкло никъде не намерих , сега по твоята процедура ще действам , с тънки парцали става ли ?

Потребителски аватар
m-dobrev
Автомобил: Passat b5
Двигател: 99 AFN

Мнениеот m-dobrev » Вто 19 окт 2010 15:23

Колега Gigabyte тази броня да не би да е на една бяла Вектра? Поздрави!

I'MS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I'MS » Вто 19 окт 2010 18:35

Ако праговете пасват идеално на колата почистваш ги на мястото където лягат хубаво с кореселин.След това има 2 варианта.Да си купищ праймер и черен силикон /за стъкла/.Мажеш повърхността с праймер който се нанася с малка четка изчакваш 10тина минути слагаш силикон и ги лепиш .Другия вариант е да отидеш до някое място ,където поставят автостъкла да направят същата тази работа.Успех :да:

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Сря 08 дек 2010 22:05

Вместо парцали можете и бинт или марля да сложите(хем се получава като скелет за здравина защото смолата влиза в дупките бинта хем пълни).2001 година направих така със задните вежди отвътре на една вектра и сега е може би единствения опел без сменени задни вежди и без да са почнали да ръждясват :lol: .

Потребителски аватар
Огито Ангелов
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT

Мнениеот Огито Ангелов » Пет 10 дек 2010 10:00

Здравейте колеги ето как процедирах аз с моята броня.Използвал съм полиестерна ускорена смола+втвърдител, стъклени нишки(продават се в Бриколаж)и четка.Бронята беше доста натрошена, но мисля че се получи много добре, ето снимки на процеса.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Върни се в “Направи си сам!”