Помощ за решение за джанти BBS

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Помощ за решение за джанти BBS

Мнениеот nokiangage » Чет 30 дек 2010 11:26

Здравейте колеги! Имам идея, но ми трябва малко помощ от Вас за да я реализирам. Та става въпрос за тези BBS-и, които си купих, но едната капачка липсваше...Търсих по магазини в Плевен, обикалях, пуснах тема и няма такава! Та се замислих, че има вариант да се заиграя сега зимата с тях, така и така съм с железарките и имам време. Дайте мнения как и от какво мога да изрежа кръг с диаметъра на самата оригинална капачка, но просто да бъде равно, (без надписи поне за сега) за да не се виждат болтовете и поне да придобие по-завършен вид и как да се закрепят тези кръгове без пробиване на джантите!

P.S. То не, че ако съм си с оригиналните капачки на BBS-a няма вероятност за една нощ те да си сменят собственика и после да пускам обява за: или продавам 2 или купувам 2... Ето ги първите ми джанти, които си купих и Благодаря предварително за мненията!!!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за решение за джанти BBS

Мнениеот blinder » Чет 30 дек 2010 11:56

Оригиналните капачки как се хващат ?
Аз мога да ти изрежа сребърен кръг колко мм искаш !
Правил съм за джанти, които имат и по един отвор с резба и там е лесно, капачето си ляга и просто се навива винт в резбата.
Другия вариант е с малко силикон, обаче там става интересно като спукаш гума и трябва бързо да махнеш капака.
Иначе ако имаш време със сигурност се отлепя този силикон с повече старание.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 30 дек 2010 12:48

blinder написа:Оригиналните капачки как се хващат ?
Аз мога да ти изрежа сребърен кръг колко мм искаш !
Правил съм за джанти, които имат и по един отвор с резба и там е лесно, капачето си ляга и просто се навива винт в резбата.
Другия вариант е с малко силикон, обаче там става интересно като спукаш гума и трябва бързо да махнеш капака.
Иначе ако имаш време със сигурност се отлепя този силикон с повече старание.

Ами оригиналните се захващат като ценрталната част се завърти и по този начин разшири едни пластмаси и се заключат. И аз мислех или за силикон или двойнолепещо, което хем да не е бетонирано хем пък да не е много хлабаво и да хвърчат новите кръгове като на американските патрулки по филмите на завой... :Mr Green Fun
Виждал съм лети с резба и определено е по-добре така, но сърце не ми дава да пробия джантите, които са много запазени... А колега какъв материал би ми препоръчал за изготовката на тези кръгове?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 30 дек 2010 14:44

Сребърен еталбонд :Mr Green Fun
А може и какъвто цвят от наличните да ти направя, дори може доставката до Свищов да ти е безплатна...

Потребителски аватар
Желязков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Желязков » Чет 30 дек 2010 15:22

А защо са ти капачки? Аз карам с много подобен на този модел, с тази разлика, че частта под капачката ми е черна а страничните части на спиците, нещо от сорта на тъмен графит. Мен лично доста повече ме кефи така отколкото класическия им вид.

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 30 дек 2010 16:05

Колега blinder, благодаря за предложението! Но все пак ако имаш време да ги направиш, поне доставката искам да си платя и поне да почерпя нещо, дори и малко, защотото все пак ще те ангажирам малко или много с мои глупости...Ще премеря размерите, ще направя графика и ще се чуем! :да:

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 03 яну 2011 20:45

Колега nokiangage без да искаш ме вкара в едни размисли за bbs на мойта кошница :)

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Мнениеот BLADE8209 » Вто 04 яну 2011 1:13

Колега хич не ги мисли аз са старата кола резнах две пласмаси и ги боядисах с цвета на джантата мацнах малко силикон по ръба и няма ядове. На следващата година се наложи баланс и леко с отверката за да се отлепи без да се чупи и няма никакви ядове.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 04 яну 2011 11:00

Измери ли диаметъра на капачката.
Лепиш го със силикон и после при баланси и т.н. го сваляш с една отвертка, аз така или иначе ще ти направя повече mhihi
Само да си взема кола тая дни и да се пооправи малко времето и ще си пътувам Свищов, ама на теб така или иначе са ти за летните гуми, нали ?

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 04 яну 2011 11:30

blinder написа:Измери ли диаметъра на капачката.
Лепиш го със силикон и после при баланси и т.н. го сваляш с една отвертка, аз така или иначе ще ти направя повече mhihi
Само да си взема кола тая дни и да се пооправи малко времето и ще си пътувам Свищов, ама на теб така или иначе са ти за летните гуми, нали ?

Да за летните джанти става въпрос и не бързам, съгласен съм с теб за силикона - няма да навреди на цялостта на джантата и ако трябва да се махне ще стане бързо, което ме устройва. Още не съм ги измерил, тази събота или неделя ще съм готов с графиката с размерите! Още един път благодаря предварително и за много години!

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 10 яну 2011 10:08

Колега blinder, ето схемата за капаците...Надявам се да е разбираема! И още един път :bowdown !

Изображение

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 16 мар 2011 16:52

Здравейте, позатопли се бая, поне в Свищов де и сложих ББС-а... :mrgreen: най-накрая след суууупер дългата зима! Сега се замислих като се поосвободя искам да боядисам спирачните апарати и барабани, но сега дилемата е цвета??? Червени - без да обиждам някой, малко е банално май, а жъли, оранжеви? Споделете мнение...

Изображение

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 16 мар 2011 17:48

Желязков написа:А защо са ти капачки? Аз карам с много подобен на този модел, с тази разлика, че частта под капачката ми е черна а страничните части на спиците, нещо от сорта на тъмен графит. Мен лично доста повече ме кефи така отколкото класическия им вид.

Колега, може ли когато имаш време да качиш снимки да видим твоите, че ми стана интересно как изглеждат... :да:

dmx_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmx_pl » Чет 17 мар 2011 22:49

Колега може да си направиш капачка изрязана от тасове която да подхожда на спиците на джантата. Ето един пример от мен какво аз съм направил ,но с друг модел джанти.
Прикачени файлове
1.JPG
това са тасовете
2.JPG
ето какво се получи
3.JPG

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 18 мар 2011 18:05

dmx_pl написа:Колега може да си направиш капачка изрязана от тасове която да подхожда на спиците на джантата. Ето един пример от мен какво аз съм направил ,но с друг модел джанти.

Страшно хитро като замисъл :bowdown :beer

Върни се в “Направи си сам!”