опция "изпрати ме до вкъщи" или "посрещни ме от вкъщи"

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
sasho_sb
Автомобил: Vw Golf mk3
Двигател: AEE 1996

опция "изпрати ме до вкъщи" или "посрещни ме от вкъщи"

Мнениеот sasho_sb » Вто 28 дек 2010 17:47

Здравейте,идеята е при заключване и/или отключване на колата да се включват халогените/късите ... за определено време.
Как реализирах/за съжаление нямам снимки но мисля че може и без тях/това ,необходими материали:
- кит с времезадържащо реле,използвах Реле за време1 на Д......т
-реле 12 V 30 A
- реле 12 V /слабо използва се за затваряне на ключа на кит ... /
-проводник 2,5 мм2
-два изправителни диода
-желание ,поялник и т.н.
Китчето Реле за ........ се захранва/входа/ с постоянен/+/ и /-/.Изхода се свързва с клема 85 на релето 30 А
Реле 30А:
-86 от изхода на китчето/+/
-85 /-/
-30 /+/постоянен
- 87 към халогени /къси /след ключа на арматурното табло
Реле 12 V /слабо/
-85 /+/ сигнал от зелен и/или/сив проводник /след диод / съотв. заключване,отключване на вратите
-86/-/
-30 ключе на китчето
-87 ключе на китчето
Схемата работи така: след подаване на /+/ към компресора на централното/зелен и или сив проводник/с копчето на алармата ,се затваря за момент контакта на малкото реле, това от своя страна задейства ключето на китчето /то се стартира /и контактите на релето/на кита/се затварят за определено време/от 8сек до няколко минути/ съответно релето 30А получава/+/ ,контакта му/нормално отворен/ се затваря и халогените светват за настроеното време .
Надявам се някои да е разбрал. :banghead: :да:
Схемата работи безпроблемно на два автомобила повече от два месеца комбинирана със светване на плафона/двете секции/при отключване -доста е ефектно.
Материалите струват около 12 лева
Нещо като схема:
4.jpg

Последна промяна от sasho_sb на Чет 30 дек 2010 22:41, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Екстра от Е-класа/светлинна/

Мнениеот bobocamaro » Вто 28 дек 2010 17:52

sasho_sb написа:Надявам се някои да е разбрал. :banghead: :да:
.

Напълно, адмирации за труда и желанието. За какво се ползва екстрата? Питам най-сериозно, гледал съм го на Мерцедес, но не знам идеята?

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 28 дек 2010 17:55

светлина към дома в общи линии, да ти свети пътечката към вкъщи, да светне пътеката към колата.

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Вто 28 дек 2010 17:57

DoH_KuXoT написа:светлина към дома в общи линии, да ти свети пътечката към вкъщи, да светне пътеката към колата.

:да:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 28 дек 2010 18:53

някой му викат опция "изпрати ме до вкъщи" или "посрещни ме от вкъщи" - при отключване.

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Вто 28 дек 2010 19:14

mafiota написа:някой му викат опция "изпрати ме до вкъщи" или "посрещни ме от вкъщи" - при отключване.

Абсолютно точно колега ! :bowdown

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 28 дек 2010 19:55

sasho_sb написа:Здравейте,идеята е при заключване и/или отключване на колата да се включват халогените/късите ... за определено време.
Как реализирах/за съжаление нямам снимки но мисля че може и без тях/това ,необходими материали:
- кит с времезадържащо реле,използвах Реле за време1 на Д......т
-реле 12 V 30 A
- реле 12 V /слабо използва се за затваряне на ключа на кит ...
-проводник 2,5 мм2
-два изправителни диода
-желание ,поялник и т.н.
Китчето Реле за ........ се захранва/входа/ с постоянен/+/ и /-/.Изхода се свързва с клема 85 на релето 30 А
Реле 30А:
-85 от изхода на китчето/+/
-86 /-/
-30 /+/постоянен
- 87 към халогени /къси /след ключа на арматурното табло
Реле 12 V /слабо/
-85 /+/ сигнал от зелен и/или/сив проводник /след диод / съотв. заключване,отключване на вратите
-86/-/
-30 ключе на китчето
-87 ключе на китчето
Схемата работи така: след подаване на /+/ към компресора на централното/зелен и или сив проводник/с копчето на алармата ,се затваря за момент контакта на малкото реле, това от своя страна задейства ключето на китчето /то се стартира /и контактите на релето/на кита/се затварят за определено време/от 8сек до няколко минути/ съответно релето 30А получава/+/ ,контакта му/нормално отворен/ се затваря и халогените светват за настроеното време .
Надявам се някои да е разбрал. :banghead: :да:
Схемата работи безпроблемно на два автомобила повече от два месеца комбинирана със светване на плафона/двете секции/при отключване -доста е ефектно.
Материалите струват около 12 лева

Браво колега,ама напълно безполезно с това обяснение.Има хора които не разбират така изсипана информация от сорта,взимаш жица,реле вързваш едно към никъде,кънеш жици от там,вързваш и пускаш и гледаш как бушоните изкачат като пуканки и накрая колата ти гори като коледна звезда.Чувството е неописуемо,не става така,като пускате тема правете я като хората,или казано по ясно,с снимков материал и прилично обяснение.Тука аз не разбрах,какво реле,как,че какво,ама нищо не схванах.Примерно,имам релета в изобилие,мога да го направя това от по горе,ама така без снимков материал на релето,на свързването,какво да направя,да хвърлям боб,или да гледам на кафе как да го направя :screwy

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Вто 28 дек 2010 20:16

започва се ,някого да принуждавам да го прави колега,аз съм любител и това го измислих така ,мога да ти обясня подробно всичко което не ти е ясно :да:

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 28 дек 2010 20:31

sasho_sb написа:започва се ,някого да принуждавам да го прави колега,аз съм любител и това го измислих така ,мога да ти обясня подробно всичко което не ти е ясно :да:

Разбери,аз не се заяждам,просто трябва да има и снимков материал на "изделието"За момента темата е е все едно,да ти подадат торта,ти да я огледаш,помиришеш,лигитите да ти потекат,а като за капак те да ти я приберат преди да си я опитал,точно когато захапваш тортата.Това щети хареса ли?Поне щом си го монтирал,снимай готовия вид и пусни снимките тука :deal

Потребителски аватар
sasho_sb

Мнениеот sasho_sb » Вто 28 дек 2010 22:51

няма ли недоволни? :banghead:

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Сря 29 дек 2010 15:46

Ще има доволни, ама такива, които разбират за какво иде реч. Постарал си се, обяснил си /може с малко повече подробности тук-там/, но като няма снимки явно малко хора могат да си представят за какво иде реч.
Моето мнение е, че е полезно и разбираемо, но ако не знаеш разлика м/у ток и напрежение или какво е това диод да не си правите експерименти. Аз мога да го сглобя, благодаря за идеята, но просто не ми се занимава с още неща ;)
Колкото и да искаш да си полезен, винаги ще има критика, преди похвалите, все пак си в България :applause:

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 29 дек 2010 19:18

Идеята е супер.И аз ще го направя на пролет :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 дек 2010 21:56

Колега, ако си поиграеш да нарисуваш схемата за колегите, които определено ел.техниката не им се силна страна може би ще има по-малко недоволни mhihi :Mr Green Fun

BORCO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BORCO » Чет 30 дек 2010 10:47

Идеята е добра.Схемата е достатъчно разбираема за тези които разбират.Тези които не разбират,но имат желание да се справят вярвам че ще успеят с малко повече питане и четене.А тези които смятат че със снимки ще се научат - и секса ли по снимки го учихте.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 30 дек 2010 12:16

Евала за схемата :applause: Не е като мойте,дето и аз немога да си разчета mhihi

Върни се в “Направи си сам!”