Блокирали врати.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Блокирали врати.

Мнениеот Disturbed » Чет 06 яну 2011 22:39

Здравейте колеги, от няколко дни имам проблем и се чудя дали да го споделя с вас. След доста търсене из форума не открих нищо по въпроса затова се извинявам ако все пак някъде има тема която ми е убягнала.
Откакто започнаха големите студове предните две врати на колата (голф 3) блокират и неискат да се отворят. Явно всичко е от студа, но задните 2 се отварят без проблем, не е и от уплътненията защото съм ги мазал с някакъв препарат и изобщо не залепват. Централното също не е защото виждам как резенцата се вдигат и чувам как щраква. Оня ден ми се наложи да се пъхам през задните седалки за да тръгна а съм висок 183см :lol: След като тръгнах и загрях колата на вратата и трябваха 25 мин. на топло за да се отвори.
Въпроса ми е какво според вас замръзва така силно че да блокира вратата и някакви идеи, какво се иска да спре да замръзва уплътнения ли изолация ли и аз незнам. Просто искам да мога пак да влизам през шофьорската врата и да се спре тоя терор над бедната ми душа :lol:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Re: Блокирали врати.

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 06 яну 2011 22:46

Същия проблем при мен но само при шофьорската врата.Не знам на какво се дължи но съм сигурен че уплътненията ми не залепват.Като дръпна дръжките все едно не издърпват чопчето на бравата а се движат свободно.Минавам си през пасажерската та понякога и на излизане от колата :lol: Проблема при мен е че съм 100-на кила :wink:

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Чет 06 яну 2011 22:57

Същото нещо да! Дърпащ дръжката и няма никой. А за килата то и аз не съм по малко. Моли се да не замръзне и пасажерската врата че тогава да видиш к'во е. :lol:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 яну 2011 22:58

В самия механизъм на бравата(не дръжката,а външното тяло с двата болта към вратата) има много стара смазка+прахоляци ,който при тези студове замръзват и пречат на движещите се части да се движат! Трябва да се свали и промие(бензин,нафта...).!

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 06 яну 2011 23:01

Ясноооо като се постопли пак ще го разкакачосвам :)

Потребителски аватар
ticho0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ticho0 » Чет 06 яну 2011 23:01

незнам колежи и аз има такъв проблем обаче 2-те задни врати се отварят предните като поработи колата 10 мин. тогава вече става да се отворят ако има колеги които са направили нещо по въпроса
да пишат що не е приятно да влизат от задните врати

Radev842170
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Radev842170 » Пет 07 яну 2011 9:51

Мята кола е също Голф 3-със централно заключване и аларма.Но при мен се получава обратното-когато е студено/не зная при каква отрицателна температура/, особенно сутрин - шофьорската врата се отваря, но не може да се затвори. Трябва да я запаля, да върви около 10 мин.при притворена и подпряна врата и при пуснат вентилатор на парното и тогава всичко е нормално. Миналата година смазах двете предни врати-където можах да бръкна с хидравлично масло, като предварително пръснах с V40, но тази зима положението е същото. Всичко това написах, защото си
мисля, че ако се сетим защо при едни коли вратите не могат да се отворят а при други те се отварят, но не могат да се затворят - проблемът може би ще бъде решен.
Аз още не съм се сетил/може би защото не съм разглабял нищо по вратите/и не мога
да дам предложение, как да се отстрани проблема, но ако го установя по някъкъв начин, непременно ще споделя какво съм направил.Като начало мога да споделя само, че от разговорите ми по тази тема с доста колеги, този проблем се проявява най-много при Голф 3-ки със заводски централни заключвания.Никой от тези, с които съм разговарял още не се е похвалил, че е оправил този проблем.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пет 07 яну 2011 10:05

Radev842170 написа:Мята кола е също Голф 3-със централно заключване и аларма.Но при мен се получава обратното-когато е студено/не зная при каква отрицателна температура/, особенно сутрин - шофьорската врата се отваря, но не може да се затвори. Трябва да я запаля, да върви около 10 мин.при притворена и подпряна врата и при пуснат вентилатор на парното и тогава всичко е нормално. Миналата година смазах двете предни врати-където можах да бръкна с хидравлично масло, като предварително пръснах с V40, но тази зима положението е същото. Всичко това написах, защото си
мисля, че ако се сетим защо при едни коли вратите не могат да се отворят а при други те се отварят, но не могат да се затворят - проблемът може би ще бъде решен.
Аз още не съм се сетил/може би защото не съм разглабял нищо по вратите/и не мога
да дам предложение, как да се отстрани проблема, но ако го установя по някъкъв начин, непременно ще споделя какво съм направил.Като начало мога да споделя само, че от разговорите ми по тази тема с доста колеги, този проблем се проявява най-много при Голф 3-ки със заводски централни заключвания.Никой от тези, с които съм разговарял още не се е похвалил, че е оправил този проблем.

При теб е същия проблем! :idea: Само почистване го оправя трайно!

Потребителски аватар
Disturbed
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Disturbed » Пет 07 яну 2011 11:27

Благодаря много на колегите за отговорите. Само малко да се постопли времето и да ми минат изпитите и ще се занимавам с това начинание. Ще разглобя всичко ще изчистя пък да видим. Нека ако може темата да остане отворена, ще снимам цялата процедура за да може да има по ясна представа за хората които се захващат и темата да бъде завършена :)

Потребителски аватар
liokooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liokooo » Пет 07 яну 2011 12:11

моя г2 беше по същия начин намажете си оплатненията със парафин а дръжките и апаратчети ги напръскайте хубаво с грес в флакон и ще се оправят ве4е от месец на сам нямам проблем

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Пет 07 яну 2011 12:27

Колегите може да хвърлят по едно око тук:
viewtopic.php?f=11&t=137450

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 07 яну 2011 14:58

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=240062&start=0

Така и не разбрах от какво беше, но изкъпването на бравата с WD40 помогна и от тогава се отваря без проблем дори и при -11С.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 08 яну 2011 0:57

Явно при всички 3-ки е така... кофти партида грес mhihi .И при мен го правеше това.При минус 3-8 градуса...не се оключва,а при температури под минус 8-10 градуса...нито се отключва,нито се отваря,централното замръзва машинката и не мърда...мани голяма изродщитина. Явно трябва цялостно разглобяване и мазане с WD-40 или някаква грес :)

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Съб 08 яну 2011 13:09

аз свалих механизма, изчистих го с вд40 и после го напълних яко с тефлонова грес и засега е добре

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Съб 08 яну 2011 13:18

live_for_passat написа:аз свалих механизма, изчистих го с вд40 и после го напълних яко с тефлонова грес и засега е добре

Смазка се слага съвсем символично! :idea:

Върни се в “Направи си сам!”