здр.Колеги
Вчера си счупих едната половина от ножа на 2.
С какво мога да я поправя/залепя.
Чух нещо за някакви тънки мрежи които се нагрявали и така се лепели.
Има ли нящо вряно в това.
Даите съвет.
Благодаря предварително и се надявам да няма много правописни грешки.
Счупен преден нож
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- shveda_
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Счупен преден нож
Най-добре е да си купиш нов нож, защото щом веднъж се счупи, има ли пак натиск на същото място (дори и да бъде много лек) пак ще се счупи. Просто такава е материята на ножовете ментаци. Ако можеш си намери оригинален нож - те са много гъвкави и почти не се чупят
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Моя онзи ден го лепих с поялника(от тези големите едновремешните)като първо се правят "шевове" за да се нагласи ножа по счупванията след това почваш да сливаш пластмасите отпред и отзад.Мислих да гоо правя с мрежичка от цидак за кафе но се отказах защото така стана доста здраво.както каза колегата по горе каквото и да го правиш ако го удариш на същото място пак ще се счупи.ама за времено закърпване на положението става.Ако искаш мога да ти снимам как е станал след спояването и преди шкуренето. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
С поялник става добре, но наистина чака само да го опреш някъде. Аз моя си го направих с ламаринка от задната страна и го хванах с два нита (това на голф 2) и отпред с поялника, но не беше изцяло счупен, а половината. Нитовете с черен спрей ги пръснах после. И аз първия път с поялника само го замазах от двете страни, но след не дълго същата работа. Дано съм помогнал 

- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Лепенето с поялник става идеално, но там където е било счупено става много крехко, дори и перфекто да си го направил даже и при малък натиск ще се счупи пак.
Стария ми нож, зимата буквално се пръсна, бързах и го залепих с поялника, без да слагам армировка, даже не можах да го сложа, счупи се на абсолютно същото място.
Понеже не ми се даваха 10 кинта да си вземам мрежа от тунинг манията, развалих един стар въздушен филтър (специално този имаше запресована мрежа).
Не съм нагрявал мрежата както се препоръчва, с поялника я натисках да се вреже в пласмасата, с/д като отдръпна поялника с отверка натискам мрежата докато изтине, за да не излезе.
Добре е като се поставя мрежата ножа да е легнал стабилно на нещо право и твърдо, понеже има голяма вероятност да се изкриви.
Не е лошо там където е мрежата да се боядиса или намаже с нещо( от задната страна естествено) за да се избегне ръждясването (ако се ползва неръждавейкова още по добре)
ПП специално за голф направо не си заслужава лепенето, ножове под път и надпът (освен ако не е ширикия), ако не фалшив намират се и много оригинални.
Стария ми нож, зимата буквално се пръсна, бързах и го залепих с поялника, без да слагам армировка, даже не можах да го сложа, счупи се на абсолютно същото място.
Понеже не ми се даваха 10 кинта да си вземам мрежа от тунинг манията, развалих един стар въздушен филтър (специално този имаше запресована мрежа).
Не съм нагрявал мрежата както се препоръчва, с поялника я натисках да се вреже в пласмасата, с/д като отдръпна поялника с отверка натискам мрежата докато изтине, за да не излезе.
Добре е като се поставя мрежата ножа да е легнал стабилно на нещо право и твърдо, понеже има голяма вероятност да се изкриви.
Не е лошо там където е мрежата да се боядиса или намаже с нещо( от задната страна естествено) за да се избегне ръждясването (ако се ползва неръждавейкова още по добре)
ПП специално за голф направо не си заслужава лепенето, ножове под път и надпът (освен ако не е ширикия), ако не фалшив намират се и много оригинални.
- Deo88
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера и аз счупих спойлера на изкарване от гаража ... Кофти работа , но нямаше начин
Колегите от горе точно са ти обяснили какво ще стане като лепиш спойлера . Пак ще се счупи ... най-добрият вариянт (макар и в преразход ) е да си купиш нова половинка

Колегите от горе точно са ти обяснили какво ще стане като лепиш спойлера . Пак ще се счупи ... най-добрият вариянт (макар и в преразход ) е да си купиш нова половинка

- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Как па ли не е най-добрия варянт да си купи нова половинка, особено ако е като мен, аз го чупя през 2 седмици до сега 7-8 части съм купувал от широкия... та 7х25=175лв само за ножове
Голем селянин съм
вече почнах да си лепя старите половинки дето си ги пазя. Слагаш мрежа - не са те излъгали

- Golfara90
- Автомобил:
- Двигател:
колеги след 1-2 часа започвам да лепя ще кача снимки да кажете как е станало.
Благодаря за изчерпателните отговори.
Благодаря за изчерпателните отговори.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Определено колата ако е ниска не става да се кара с лепен , ако ще да има мрежа за зайци
Пробвах да го лепя няколко пъти и не става , но пък ако не се закача , не пречида се залепи
се пак са си спестени парички 

Пробвах да го лепя няколко пъти и не става , но пък ако не се закача , не пречида се залепи

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мрежата не е за зайци
трябва да е ситна и задължително от неръждавейка
спояваш с огромен поялник
ама точно на ножа няма смисъл защото пак ще го натрошиш на първата дупка
трябва да е ситна и задължително от неръждавейка
спояваш с огромен поялник
ама точно на ножа няма смисъл защото пак ще го натрошиш на първата дупка
- Escap3
брей моят дето го залепих с мрежа близо до лепеното го праснах и се счупи на друго място
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Аз лепя дясна страна вече 3 пъти ама няма пък да си купя нов 

- Escap3
е само 3 пъти ли аз всеки ден почти 

- Golfara90
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се много за късния отговор но нямах време да я напваря.
Днеска само китнах едната част от ножа от вътрешния краи.
САМО с кит като се има в предвид,че правя сефтето на правенето на ножа горе долу добре стана.
сега ще пробвам само с поялник и после кит.
тези мрежички по обиколих тука изграда но не си харесах и така реших де.
имам снимки но са много лошо качество и реших да не ги качвам.
ще покажа само краиния процес.когато са готови.
Днеска само китнах едната част от ножа от вътрешния краи.
САМО с кит като се има в предвид,че правя сефтето на правенето на ножа горе долу добре стана.
сега ще пробвам само с поялник и после кит.
тези мрежички по обиколих тука изграда но не си харесах и така реших де.
имам снимки но са много лошо качество и реших да не ги качвам.
ще покажа само краиния процес.когато са готови.
- Golfara90
- Автомобил:
- Двигател:
ето колеги натиснах го с поялника.ето и снимки след 10-15 мин го почвам с кита.