Ел. схема на фаровете на автомобила

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Lyubcho_88
Автомобил: MB W245 07
Двигател: B200 136hp
Контакти:

Ел. схема на фаровете на автомобила

Мнениеот Lyubcho_88 » Нед 19 авг 2012 18:46

Здравейте. Проектирам един модул за автоматични фарове за моята кола, но ми трябва пълна схема на инсталацията на фаровете за да знам как са вързани и кое от къде идва и отива. Намерих някакви заченки на схеми в книгата
http://www.zamunda.net/details.php?id=152834&hit=1
но нещо не мога да се ориентирам от там. Схемите са след 260стр.
Тъй като замислям модула за автоматичните светлини да е колкото се може по достъпен до крайния потребител, с лесен монтаж и много на брой функции (екстри) + програмиране ми трябва тази пълна схема на фаровете. Общо взето очаквам тя да е подобна или една и съща на повечето коли до 2000год. така, че всякаква информация би ми била полезна.
Благодаря.

Потребителски аватар
BLADE8209
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AMF + remap

Re: Ел. схема на фаровете на автомобила

Мнениеот BLADE8209 » Нед 19 авг 2012 22:41

Колега уточни се за коя кола става въпрос. Незнам какво си замислил но фаровете се управляват от ключа в купето а до фара стигат само жици. Ето какво излиза при чичо gogle http://www.google.bg/search?sourceid=na ... =g-L2g-mL3

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел. схема на фаровете на автомобила

Мнениеот lent » Нед 19 авг 2012 22:50

Общо взето може да се каже,че при различните марки коли схемите са различни.При едни фаровете минават през контактния ключ,при други -не.Както и при някои се използват релета,при други - не.Както и че при някои ЕКУ-то управлява фаровете.По-скоро трябва да проектираш нещо що-годе универсално,а вече при монтажа да се вземат в предвид съответните особености на ел.инсталацията на фаровете,за което си трябва детайлното й познаване.

Върни се в “Направи си сам!”