Здравейте. Проектирам един модул за автоматични фарове за моята кола, но ми трябва пълна схема на инсталацията на фаровете за да знам как са вързани и кое от къде идва и отива. Намерих някакви заченки на схеми в книгата
http://www.zamunda.net/details.php?id=152834&hit=1
но нещо не мога да се ориентирам от там. Схемите са след 260стр.
Тъй като замислям модула за автоматичните светлини да е колкото се може по достъпен до крайния потребител, с лесен монтаж и много на брой функции (екстри) + програмиране ми трябва тази пълна схема на фаровете. Общо взето очаквам тя да е подобна или една и съща на повечето коли до 2000год. така, че всякаква информация би ми била полезна.
Благодаря.
Ел. схема на фаровете на автомобила
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил: MB W245 07
- Двигател: B200 136hp
- Контакти:
- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Re: Ел. схема на фаровете на автомобила
Колега уточни се за коя кола става въпрос. Незнам какво си замислил но фаровете се управляват от ключа в купето а до фара стигат само жици. Ето какво излиза при чичо gogle http://www.google.bg/search?sourceid=na ... =g-L2g-mL3
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Ел. схема на фаровете на автомобила
Общо взето може да се каже,че при различните марки коли схемите са различни.При едни фаровете минават през контактния ключ,при други -не.Както и при някои се използват релета,при други - не.Както и че при някои ЕКУ-то управлява фаровете.По-скоро трябва да проектираш нещо що-годе универсално,а вече при монтажа да се вземат в предвид съответните особености на ел.инсталацията на фаровете,за което си трябва детайлното й познаване.