Ремонт на ел.стъкла на на VW Golf3/Vento

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Ремонт на ел.стъкла на на VW Golf3/Vento

Мнениеот nikolay » Сря 26 юли 2006 13:21

От доста време гледам, много хора имат проблеми с ел.стъклата.
Когато взех колата задното ми дясно стъкло слизаше и се качваше на порции около по 6 -7см. Разпитвах насам натам и доста ме плашиха за ремонта. Накая извиках неволята и ето какво се получи.
Разглобих машинката и очаквах проблема да е в електрониката. Дефекта се крие обаче в ротора на ел.мотора:

Изображение

Там има един феритен пръстен. По движението му електрониката се ориентира за движението на стърлото ( използва се като краен изключвател в двете крайни положения и като изключвател ако срещне препятсвие по пътя). При мен този ферит се беше изместил от положението си и електрониката не получаваше сигнал, че ротора се движи и затова изключва ел.мотора.
След поставяне не точното положение всичко се оправи. Точното положение се разбира много лесно - ротора там е съвсем леко удебелен.

Ето това е платката с електрониката:
Изображение
mod edit: brabus

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Сря 26 юли 2006 14:23

Нещо не се оправих със снимките, благодарско!

Потребителски аватар
izashev
Автомобил: WV polo 1.3 GT i 1992
Двигател: 3F

Мнениеот izashev » Чет 24 авг 2006 21:57

Аз търся сервиз или майстор за смяна въжето и центровката му към механизъма за ел.стъкло на предна дясна врата на G3 по възможност в София.Иначе мотора и електрониката работят добре.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 25 авг 2006 10:02

izashev написа:Аз търся сервиз или майстор за смяна въжето и центровката му към механизъма за ел.стъкло на предна дясна врата на G3 по възможност в София.Иначе мотора и електрониката работят добре.
за тованещо не ти требе майстор.можеш и сам.аз до вчера се занимавах с мойте след като се беше счупило гнездото на оловното буренце .намерих си нов механизъм с мотора само за 50лв.
сега даже мога да се похваля че си оправих и скърцането и тропането на стъклата :lol: след дълбока оперативна намеса от моя страна с преопаковане на 4-е врати сега в купето е тихо :wink:

Върни се в “Направи си сам!”