Повдигане на задницата

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Повдигане на задницата

Мнениеот beck's » Съб 12 апр 2008 19:03

Някой пробвал ли е да повдигне задницата на колата с гумен маншон под пружината? Дали е вариант това решение или да си търся нови по-високи пружини? Цял ден го мисля... :banghead:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 12 апр 2008 19:35

Значи аз бях с мойте си пружини и откачах като гледах как си влачи задницата по асфалта :evil: . Махнах ги и сложих пружини от Пасат Б3 и :shock задницата се дигна яко :evil: кефех се неколко месеца обаче кви проблеми имах :cry: - тампони на моста аут , вътре тавана се счупи и висна тапицерията :evil: и понеже беше много висока увличаше в завои , затова вчера си купих такива маншони 4 лв за бр. и със старите ми пружини и стана екстра :) Така , че ако ти е много ниска сложи си едни такива маншони и готово :) И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината ;)

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Съб 12 апр 2008 19:51

creativs написа:Значи аз бях с мойте си пружини и откачах като гледах как си влачи задницата по асфалта :evil: . Махнах ги и сложих пружини от Пасат Б3 и :shock задницата се дигна яко :evil: кефех се неколко месеца обаче кви проблеми имах :cry: - тампони на моста аут , вътре тавана се счупи и висна тапицерията :evil: и понеже беше много висока увличаше в завои , затова вчера си купих такива маншони 4 лв за бр. и със старите ми пружини и стана екстра :) Така , че ако ти е много ниска сложи си едни такива маншони и готово :) И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината ;)

Много ми е ниска кошницата! Не мога да влезна никъде за годишен технически преглед; на бордюрче 3 пръста не мога да се кача; на легнали полицаи като съм сам в колата стържат предните калобрани, а когато сме 4 човека няма да казвам за какво стържене отпред и отзад става въпрос, а и съм с 13-ки джанти...адски е ниска. Наложи се да сменям предните амортисьори, но един спортен е 256 лева и сега хвърлям спортното окачване отпред и слагам нормални, а за отзад исках да повдигна малко, че да не се вирне много. И аз се насочих към такива маншони и искам да получа съвет дали са надежни. Благодаря ти!
Някой друг пробвал ли е?

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Съб 12 апр 2008 19:53

заеби маншоните и се насочи към пружините.....

сменявай ги и ша влизаш насекаде......

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Съб 12 апр 2008 19:55

"И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината"
Е те нали са изрязани по начин, по който се следва извивката на пружината?

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Съб 12 апр 2008 20:01

начи има начини.....
единия е с втулки под тарелката....метални.....според височината която искаш првиш втулките.....

гумени тампони между витките на пружините.......тъпо

другия начин слагаш си нормални пружини....

нестава хем да си нисък хем да си висок...хем да вози меко...едното е за сметка на другото......

и други начини нема......няма маншони......маншони е друго

тва под чашките-тарелките...са втулки не маншони....метални са....маншоните са гумени...силиконови....

Потребителски аватар
MaRtiNsKi

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 12 апр 2008 20:28

beck's написа:"И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината"

Е те са изрязани но се слагат отгоре над пружината и под чашката ;) , а от долу пружините не лежат на нищо гумено :lol:

skilidka написа:
другия начин слагаш си нормални пружини....

чеке мало :shock ти със спортно окачване ли си :roll:

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Съб 12 апр 2008 20:32

creativs написа:
beck's написа:"И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината"

Е те са изрязани но се слагат отгоре над пружината и под чашката ;) , а от долу пружините не лежат на нищо гумено :lol:

Сега ми стана ясно :oops:

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Съб 12 апр 2008 20:34

"чеке мало Shocked ти със спортно окачване ли си Rolling Eyes"
За отпред на 100% ( или беше защото вече трябва да е сменено), а за отзад не съм сигурен, защото пружините не са червени като отпред, но пак е адски ниска, а и съм чувал, че има и черни спортни пружини :roll:

Потребителски аватар
MaRtiNsKi

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 12 апр 2008 20:38

Еми тогава сложи си нормални и ше се опраи работата ;) , ако пак ти се вижда ниска сложи и едни от гумените маншони ( или фтулки незнам как беха ) и ше останеш доволен :)

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skilidka » Съб 12 апр 2008 20:44

ми щом е нисък предполагам че есъс ралзично от нормалното окачване....

има и черни-къси!

баси цветовата гама:)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 13 апр 2008 12:01

Просто си вземи едни читави нови нормални пружини за твоята кола и със сигурност ще се вдигне ! Тези сегашните ако са от годината на колата са доста омекнали и сега тази тежест им е дошла в повече ! Аз слагах нормални втора употреба на моя голф и се чудех защо отзад се вдигна доста а отпред много малко и сега като сложих нови отпред разбрах причината-нищо че са били за голф 98г. са били достатъчно амортизирани за да са 5см. под нормалната височина на новите а какво остава за 93г.!

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Нед 13 апр 2008 12:19

Stivi написа:Просто си вземи едни читави нови нормални пружини за твоята кола и със сигурност ще се вдигне ! Тези сегашните ако са от годината на колата са доста омекнали и сега тази тежест им е дошла в повече ! Аз слагах нормални втора употреба на моя голф и се чудех защо отзад се вдигна доста а отпред много малко и сега като сложих нови отпред разбрах причината-нищо че са били за голф 98г. са били достатъчно амортизирани за да са 5см. под нормалната височина на новите а какво остава за 93г.!

Аз слагам нормални пружини отпред, а за отзад нищо. Въпроса е, че преди това отпред колата беше доста по-ниска от задната част. Сега като слагам нормални пружини и амортисьори отпред и се притеснявам да не се вдигне малко предницата и затова искам да повдигна задната част(ако се наложи), а не да повдигна цялата кола( нея ще я повдигна с други джанти и гуми много бързо).

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 13 апр 2008 12:21

Малко съм се объркал понеже има една тема в раздела за Голф на колега при когото след слагане на метан му е клекнала задницата и аз съм писал за неговия случай ама в твоята тема а съвпадение е че и двете коли са 93 набор :)

Потребителски аватар
beck's
Двигател:

Мнениеот beck's » Вто 15 апр 2008 19:31

Чух, че Алко имали тампони с различни височини-дали това е вярно и за Венто стават ли?

Върни се в “Направи си сам!”