Повдигане на задницата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- beck's
- Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
- Двигател:
Повдигане на задницата
Някой пробвал ли е да повдигне задницата на колата с гумен маншон под пружината? Дали е вариант това решение или да си търся нови по-високи пружини? Цял ден го мисля... 

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Значи аз бях с мойте си пружини и откачах като гледах как си влачи задницата по асфалта
. Махнах ги и сложих пружини от Пасат Б3 и
задницата се дигна яко
кефех се неколко месеца обаче кви проблеми имах
- тампони на моста аут , вътре тавана се счупи и висна тапицерията
и понеже беше много висока увличаше в завои , затова вчера си купих такива маншони 4 лв за бр. и със старите ми пружини и стана екстра
Така , че ако ти е много ниска сложи си едни такива маншони и готово
И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината 

- beck's
- Двигател:
creativs написа:Значи аз бях с мойте си пружини и откачах като гледах как си влачи задницата по асфалта. Махнах ги и сложих пружини от Пасат Б3 и
задницата се дигна яко
кефех се неколко месеца обаче кви проблеми имах
- тампони на моста аут , вътре тавана се счупи и висна тапицерията
и понеже беше много висока увличаше в завои , затова вчера си купих такива маншони 4 лв за бр. и със старите ми пружини и стана екстра
Така , че ако ти е много ниска сложи си едни такива маншони и готово
И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината
Много ми е ниска кошницата! Не мога да влезна никъде за годишен технически преглед; на бордюрче 3 пръста не мога да се кача; на легнали полицаи като съм сам в колата стържат предните калобрани, а когато сме 4 човека няма да казвам за какво стържене отпред и отзад става въпрос, а и съм с 13-ки джанти...адски е ниска. Наложи се да сменям предните амортисьори, но един спортен е 256 лева и сега хвърлям спортното окачване отпред и слагам нормални, а за отзад исках да повдигна малко, че да не се вирне много. И аз се насочих към такива маншони и искам да получа съвет дали са надежни. Благодаря ти!
Някой друг пробвал ли е?
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
:)
заеби маншоните и се насочи към пружините.....
сменявай ги и ша влизаш насекаде......
сменявай ги и ша влизаш насекаде......
- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
начи има начини.....
единия е с втулки под тарелката....метални.....според височината която искаш првиш втулките.....
гумени тампони между витките на пружините.......тъпо
другия начин слагаш си нормални пружини....
нестава хем да си нисък хем да си висок...хем да вози меко...едното е за сметка на другото......
и други начини нема......няма маншони......маншони е друго
тва под чашките-тарелките...са втулки не маншони....метални са....маншоните са гумени...силиконови....
единия е с втулки под тарелката....метални.....според височината която искаш првиш втулките.....
гумени тампони между витките на пружините.......тъпо
нестава хем да си нисък хем да си висок...хем да вози меко...едното е за сметка на другото......
и други начини нема......няма маншони......маншони е друго
тва под чашките-тарелките...са втулки не маншони....метални са....маншоните са гумени...силиконови....
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
beck's написа:"И тези маншони се слагат под чашката , а не под пружината"
Е те нали са изрязани по начин, по който се следва извивката на пружината?
Е те са изрязани но се слагат отгоре над пружината и под чашката

skilidka написа:
чеке мало

- skilidka
- Автомобил:
- Двигател:
ми щом е нисък предполагам че есъс ралзично от нормалното окачване....
има и черни-къси!
баси цветовата гама:)
има и черни-къси!
баси цветовата гама:)
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Просто си вземи едни читави нови нормални пружини за твоята кола и със сигурност ще се вдигне ! Тези сегашните ако са от годината на колата са доста омекнали и сега тази тежест им е дошла в повече ! Аз слагах нормални втора употреба на моя голф и се чудех защо отзад се вдигна доста а отпред много малко и сега като сложих нови отпред разбрах причината-нищо че са били за голф 98г. са били достатъчно амортизирани за да са 5см. под нормалната височина на новите а какво остава за 93г.!
- beck's
- Двигател:
Stivi написа:Просто си вземи едни читави нови нормални пружини за твоята кола и със сигурност ще се вдигне ! Тези сегашните ако са от годината на колата са доста омекнали и сега тази тежест им е дошла в повече ! Аз слагах нормални втора употреба на моя голф и се чудех защо отзад се вдигна доста а отпред много малко и сега като сложих нови отпред разбрах причината-нищо че са били за голф 98г. са били достатъчно амортизирани за да са 5см. под нормалната височина на новите а какво остава за 93г.!
Аз слагам нормални пружини отпред, а за отзад нищо. Въпроса е, че преди това отпред колата беше доста по-ниска от задната част. Сега като слагам нормални пружини и амортисьори отпред и се притеснявам да не се вдигне малко предницата и затова искам да повдигна задната част(ако се наложи), а не да повдигна цялата кола( нея ще я повдигна с други джанти и гуми много бързо).