Това което съм преработил е директно захранване с 12В от Pc-to. Захранването влиза през конектора, който е за микрофона по принцип и съм презапоил няколко писти по платката. Оригинално беше с 5в през стабилизатор 7805. Взимащо 12В през ISA шината. В PDF-a на интегралната схема в моя случай пише, че може да работи и на 12В, като така се постига по-голямо усилване. Съответно беше нужно добавяне на радиаторче. Друга екстра, която добавех е човечето със светеща глава, което е доста ефектно когато е тъмно
Усилвател за компютър от стара звукова карта.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Усилвател за компютър от стара звукова карта.
Както знаем старите звукови карти предимно на ISA слот си имаха вградени усилватели, който при новите звукови карти вградени предимно по дъната липсват. Налага се закупуването на колонки с вграден усилвател ползващи 220В. Ако имате някаква стара непотребна звукова карта ето идея как може да си я преработите.
Това което съм преработил е директно захранване с 12В от Pc-to. Захранването влиза през конектора, който е за микрофона по принцип и съм презапоил няколко писти по платката. Оригинално беше с 5в през стабилизатор 7805. Взимащо 12В през ISA шината. В PDF-a на интегралната схема в моя случай пише, че може да работи и на 12В, като така се постига по-голямо усилване. Съответно беше нужно добавяне на радиаторче. Друга екстра, която добавех е човечето със светеща глава, което е доста ефектно когато е тъмно