плазмен километраж проект

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
djembo75
Автомобил:
Двигател:

плазмен километраж проект

Мнениеот djembo75 » Съб 19 фев 2011 0:07

Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Re: плазмен километраж проект

Мнениеот 6669 » Съб 19 фев 2011 0:13

djembo75 написа:Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.

Съмнява ме, че с този плексиглас 5мм е невъзможно да бъде монтиран на километража. Дори и да получи побългаряване и да влезе, следващия проблем ще е с стрелките. Плазмените циферблати са не по-дебели от 1.5мм :wink:

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Съб 19 фев 2011 0:19

6669 написа:
djembo75 написа:Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.

Съмнява ме, че с този плексиглас 5мм е невъзможно да бъде монтиран на километража. Дори и да получи побългаряване и да влезе, следващия проблем ще е с стрелките. Плазмените циферблати са не по-дебели от 1.5мм :wink:

и това съм мислил вариянта е да не набивам стрелките максимално до доло а да се хванат малко на оста,дори и ако се наложи ще го заляпя иначе ще влезе перцигласа нее толкова много 5-милиметра само ще сменя отзад винтчетата с по дълги за да може да се хване

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Съб 19 фев 2011 0:25

Ще следя с интерес темата,успех :да: :да: :да:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 19 фев 2011 9:47

Аз имам една идея от много време ама все не ми се играе.Идеята е:
Плексиглас изрязан по кръговете
след това с помоща на дремел с подходяща приставка за гравиране да се гравират цифрите.За самото осветление.Нагласяте поне 2 диода да светят върху плексигласа за да светне гравираната част.Ето тук може да се измисли и с един по-слабосветещ червен светодиод да се сложи между оборотите 6000-7000.Върху старите километражи се залепва черно фолио(по рекламните агенции ги има)и отгоре плексигласа.Когато не свети километража седи бяла пластмасас цифрите.Като се освети обаче става адския гот.
Ето еднин гравиран плексиглас само че на моя компютър.Осветил съм ги с по 1 светодиод.
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
vanko88
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEK 1.6
Контакти:

Мнениеот vanko88 » Съб 19 фев 2011 11:41

dinkonikolaev написа:Аз имам една идея от много време ама все не ми се играе.Идеята е:
Плексиглас изрязан по кръговете
след това с помоща на дремел с подходяща приставка за гравиране да се гравират цифрите.За самото осветление.Нагласяте поне 2 диода да светят върху плексигласа за да светне гравираната част.Ето тук може да се измисли и с един по-слабосветещ червен светодиод да се сложи между оборотите 6000-7000.Върху старите километражи се залепва черно фолио(по рекламните агенции ги има)и отгоре плексигласа.Когато не свети километража седи бяла пластмасас цифрите.Като се освети обаче става адския гот.
Ето еднин гравиран плексиглас само че на моя компютър.Осветил съм ги с по 1 светодиод.
Изображение
Изображение
Изображение

Тая идея е готина, но само ако си батман и караш само вечер. :mrgreen: Гравирането на плексиглас става най-добре с лазер ( просто малко инфо ). Успех с начинанията, но се замислете дали времето, което ще отделите за правенето на имитацията, струва по-малко от купуването на оригинални плазми. По принцип съм с две ръце за " Направи си сам ", но тук имам съмнениея. Ако все пак греша :bowdown

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 19 фев 2011 13:08

Трябва да се пробва ако върху гравираното се нацапа примерно с перманентен маекер визирайки бял и през деня ще се вижда.Но от тук идва въпроса дали няма да се загуби точно този ефект на осветляването нощем заради маркера.

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Съб 19 фев 2011 23:47

почти съм готов. имам всичко необходимо, разпробил съм прецигласа, от едната страна го минах с шкурка за да стане мат вземал съм си фолио такова за готвене за да отразява светлината и утре ще запоя лед светлините и почвам да сменям комбинации да видя как ще свети наи добре. с изшкуреното от гое. с изшкуреното от доло,с фолоото,без фолиото всякакво комбинации които се сетя да видя как ще стане наи добре (да се надяваме че ще стане)

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Нед 20 фев 2011 12:13

според мен плексиглас 2мм дифузиращ бял или син от някое фото, хубавото му е че и един диод да има отзад дифузера разпределя равномерно светлината.

Потребителски аватар
deyan_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deyan_petrov » Нед 20 фев 2011 12:28

колега а стрелките как ще ги направиш да светят?няма ли да е грозно ако не светят и те :?:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 20 фев 2011 13:50

Най-вероятно със светещи стрелки mhihi ... донори много :wink:

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Пон 21 фев 2011 4:11

задължително светещи стрелки,гледах ги нови 18-евра и посевтеките толкова някаде но подсветки ще си направя сам така че ако на някои му се намират светещи стрелки да ми пише да се разберем.

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Сря 23 фев 2011 21:15

интересно ми е да видя резултата

Потребителски аватар
boar
Автомобил: Golf III
Двигател: ADZ 1995

Мнениеот boar » Сря 23 фев 2011 22:19

Митак стрелките също може от плексиглас да ги измайсторим ,с подсветка ще стане супер heavy metal zork

djembo75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djembo75 » Сря 23 фев 2011 22:22

boar написа:Митак стрелките също може от плексиглас да ги измайсторим ,с подсветка ще стане супер heavy metal zork

светнаааа...ще.сменя.белите.километражи.с.черни..че.се.виждат.лед.свтелините.отдоло..или.някакво.фолио.да.залепя..

Върни се в “Направи си сам!”