плазмен километраж проект
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
плазмен километраж проект
Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: плазмен километраж проект
djembo75 написа:Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.
Съмнява ме, че с този плексиглас 5мм е невъзможно да бъде монтиран на километража. Дори и да получи побългаряване и да влезе, следващия проблем ще е с стрелките. Плазмените циферблати са не по-дебели от 1.5мм

-
- Автомобил:
- Двигател:
6669 написа:djembo75 написа:Гледам плазмените километражи и си мисля как мога да си направя и аз плазми,и както ги гледам и се сетих. Значи отидох до един магазин за лед светлини и си вземах 12-крушки 5-милиметра с резистори бели,намерих си перциглас пак 5-милиметра(беше добре да е 6-милиметра) само такъв намерих, изрязах перцигласа по двата големи и двата малки километражи и сега ми предстои да вкарам в перцигласа по 3-лед светлини и да залепя върху него бял километраж купен от илиянци.И си мисля че ще стане. само светещи стрелки трябва да си намеря. Някои правил ли е такова нещо за да знам дали да се мъча или не Не намерих нищио с търсачката.
Съмнява ме, че с този плексиглас 5мм е невъзможно да бъде монтиран на километража. Дори и да получи побългаряване и да влезе, следващия проблем ще е с стрелките. Плазмените циферблати са не по-дебели от 1.5мм
и това съм мислил вариянта е да не набивам стрелките максимално до доло а да се хванат малко на оста,дори и ако се наложи ще го заляпя иначе ще влезе перцигласа нее толкова много 5-милиметра само ще сменя отзад винтчетата с по дълги за да може да се хване
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Ще следя с интерес темата,успех

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Аз имам една идея от много време ама все не ми се играе.Идеята е:
Плексиглас изрязан по кръговете
след това с помоща на дремел с подходяща приставка за гравиране да се гравират цифрите.За самото осветление.Нагласяте поне 2 диода да светят върху плексигласа за да светне гравираната част.Ето тук може да се измисли и с един по-слабосветещ червен светодиод да се сложи между оборотите 6000-7000.Върху старите километражи се залепва черно фолио(по рекламните агенции ги има)и отгоре плексигласа.Когато не свети километража седи бяла пластмасас цифрите.Като се освети обаче става адския гот.
Ето еднин гравиран плексиглас само че на моя компютър.Осветил съм ги с по 1 светодиод.

след това с помоща на дремел с подходяща приставка за гравиране да се гравират цифрите.За самото осветление.Нагласяте поне 2 диода да светят върху плексигласа за да светне гравираната част.Ето тук може да се измисли и с един по-слабосветещ червен светодиод да се сложи между оборотите 6000-7000.Върху старите километражи се залепва черно фолио(по рекламните агенции ги има)и отгоре плексигласа.Когато не свети километража седи бяла пластмасас цифрите.Като се освети обаче става адския гот.
Ето еднин гравиран плексиглас само че на моя компютър.Осветил съм ги с по 1 светодиод.

- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
dinkonikolaev написа:Аз имам една идея от много време ама все не ми се играе.Идеята е:
Тая идея е готина, но само ако си батман и караш само вечер.

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Трябва да се пробва ако върху гравираното се нацапа примерно с перманентен маекер визирайки бял и през деня ще се вижда.Но от тук идва въпроса дали няма да се загуби точно този ефект на осветляването нощем заради маркера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
почти съм готов. имам всичко необходимо, разпробил съм прецигласа, от едната страна го минах с шкурка за да стане мат вземал съм си фолио такова за готвене за да отразява светлината и утре ще запоя лед светлините и почвам да сменям комбинации да видя как ще свети наи добре. с изшкуреното от гое. с изшкуреното от доло,с фолоото,без фолиото всякакво комбинации които се сетя да видя как ще стане наи добре (да се надяваме че ще стане)
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
според мен плексиглас 2мм дифузиращ бял или син от някое фото, хубавото му е че и един диод да има отзад дифузера разпределя равномерно светлината.
- deyan_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
колега а стрелките как ще ги направиш да светят?няма ли да е грозно ако не светят и те 

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Най-вероятно със светещи стрелки
... донори много 

-
- Автомобил:
- Двигател:
задължително светещи стрелки,гледах ги нови 18-евра и посевтеките толкова някаде но подсветки ще си направя сам така че ако на някои му се намират светещи стрелки да ми пише да се разберем.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
интересно ми е да видя резултата
- boar
- Автомобил: Golf III
- Двигател: ADZ 1995
Митак стрелките също може от плексиглас да ги измайсторим ,с подсветка ще стане супер 

-
- Автомобил:
- Двигател:
boar написа:Митак стрелките също може от плексиглас да ги измайсторим ,с подсветка ще стане супер
светнаааа...ще.сменя.белите.километражи.с.черни..че.се.виждат.лед.свтелините.отдоло..или.някакво.фолио.да.залепя..