Табло Г3-свети слабо

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Табло Г3-свети слабо

Мнениеот stelasss » Чет 17 мар 2011 19:37

Здравеите колеги,парво да спомена че сам изчел почти всичко изписано за осветлението на таблото (километража).Става вапрос за Г3 ,94г.Проблемат при мен е че ми свети много слабо таблото,проверил сам реостатчето за усилване и намаляне на светлините по таблото(сменено с клуч за светлините от друг Голф),двете крушки които са в горната част на таблото са здрави по 1,1W -реших 4е може да са слаби,купих една на 2W(OSRAM) сложих я и пак саштото,свалих таблото и директно му подадох ток на ония щинички отгоре кадето е захранването за крущките-резулатата е сащтия, свети си слабо.Крущките са от тия дето се навиват от ванщната страна оранжеви,ако има значение.Това ли са саставните части като на снимката по долу-бялата пластмаса на която седят крущките и зелената лента,(копирал сам я от колега от форума, но и при мен е така)отватре на бялата пласмаса има ли някакав отразител(рефлектор)или светловод?Надявам се някои колега да помогне.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Re: Табло Г3-свети слабо

Мнениеот dinkonikolaev » Чет 17 мар 2011 19:48

Дали правят добър контакт крушкие заедно с цоклите на тия писти.Пробвай да пуснеш крушките както са си в цокалчетата но без да са на таблото.Ако светнат като хората си прекарай кабелчета вместо тия писти като все пак спазиш полеаритета.

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Мнениеот crashman » Чет 17 мар 2011 21:15

Да започна с градивна критика - пиши по-разбираемо и грамотно :deal
Относно проблема - как разбра, че светят слабо: имаш колата отдавна и сега се случи; по твоя преценка; сравнил си с други...?! Оригиналните круШки се продават със самите цокли и мисля бяха 2W и доколкото помня при мен светеха... нормално. Иначе на самите пластини има гнезда и самите цокли влизат и се застопоряват перфектно, но все пак няма да е лошо всички контактни места да ги почистиш със спирт. Отделно - замери колко е напрежението, при положение на ключа за регулиране "макс осветеност" - трябва да е поне 12V, поляритета за крушките не е от значение.
И... за какви снимки си писал, че аз явно ослепявам :shock

Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelasss » Чет 17 мар 2011 23:22

Извинявам се за снимката,ето я.Колата я имам от скоро,но забелязах че не на един,а на двама приятели таблата им светят доста по силно от моето,преди 6Г. имах и двата модела на ГТИ но не ми е правило впечатление слабо свете6то табло,та и аз искам да си оправя моето да се вижда нормално,защото си е доста слабичко.Между ватрешната част на бялата пластмаса и зелената плака трябва ли да има нешто като светловод или рефлектор (моите самнения),или си е като на снимката по долу?Темата сам пуснал на две места, тук и в раздел Голф,опитах се да я изтрия от този но явно не сам успял за което се извинявам много .От описаните съвети по горе съм пробвал колеги но не е от тях.Утре ще пробвам с още една крушка на 2W,и ще споделя резултата,дано излезе от слабите крушки 1,1W,ако не и аз се захващам с диодите,вапреки че харесвам автомобила така както го е направил производителя.Благодаря за съдеиствието колеги.
Прикачени файлове
000411988.jpg

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Пет 18 мар 2011 8:18

Сложи си бели ЦМД диоди и си остави зелената бленда като искаш да ти свети зелено.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 18 мар 2011 9:07

dinkonikolaev написа:Сложи си бели ЦМД диоди и си остави зелената бленда като искаш да ти свети зелено.

А не може ли да сложи зелени и да разкара зелената бленда :wink:

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 18 мар 2011 11:55

znainainai написа:А не може ли да сложи зелени и да разкара зелената бленда :wink:

:да: Така ще грейне яко :)

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пет 18 мар 2011 21:03

IvailoOo написа:
znainainai написа:А не може ли да сложи зелени и да разкара зелената бленда :wink:

ша грейне ама неравномерно... :roll:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 19 мар 2011 2:21

ivanbl написа:
IvailoOo написа:

ша грейне ама неравномерно... :roll:

Имаш мнооого поздрави от арменския поп че ше грейне неравномерно. Който ми е виждал колата на тъмно на всеки му пада ченето. Плътно наситено равномерно осветление по цялото табло.

Потребителски аватар
dinkonikolaev

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 19 мар 2011 7:06

Подкрепям znainainai моето табло е с 2 бели ЦМДта :) Ето и снимка.Не съм слагал бленда ама никаква нито зелена нито прозрачна.На живо е още по-добър резултата.
Изображение

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Съб 19 мар 2011 22:42

Това от снимката си е ОК т.е. нищо не липсва, така е самото табло. Относно блендата - по-добре с нея, едно светлината не е на точки, отделно, че малко се притъпява/разсейва и не е "да ти избоде очите".

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Пон 21 мар 2011 19:18

Аз съм 2 плочки смд бели диоди за 12 волта нямам бленда не стои на точки незнам с 2 диода може и да е кофти .Относно избождането на очите назнам какъв е този мит нали има регулатор за осветеността на таблото и се регулира .Най добре според мен е с 2 диодни ленти над блендата и ще прави ден .

Потребителски аватар
crashman
Контакти:

Мнениеот crashman » Пон 21 мар 2011 21:05

Не ми се спори, но ще поясня и се надявам да разбереш: многото светодиоди светят силно - това имам предвид под "ще ти избоде очите", неприятно е силна светлина в купето вечер, или поне за мен; относно регулирането на осветлението - има го, но то намаля напрежението, а силата на светене на светодиодите се регулира от тока!
Всеки сам си преценя как и с колко бр. да е, минах по този път отдавна и изказвам впечатления.

Потребителски аватар
stelasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelasss » Пон 21 мар 2011 21:51

Здравеите колеги,смених старите крушки,които бяха 1,1W със 2W каквито един от колегите каза че трябва да са, и сега се вижда доста по добре.Благодаря на всички които се включиха в разрешаването на проблемат ми, форумчето е страхотно.Колегата по горе се е постарал доста за таблото си,много е добро.Относно идеята за доди-страхотна е, но може би друг пат ще го тунинговам.Ето и снимка с резултата от вашата помощ колеги със новите крушки на 2W.Благодаря.
Прикачени файлове
t.JPG
t.JPG

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Вто 22 мар 2011 7:13

Колега crashman и аз така си мислех обаче силата на светене се регулира в доста вироки граници и на минимум едвам едвам мъждука което е подходящо за неосветен път ,а в мрачно време аз лично го увеличавам до максимума.Досега не съм бил заслепен от километража а по често от насрещните автомобили.Поздрави на всички

Върни се в “Направи си сам!”