Значи преди седмица удрям преден калник, и добре смених го!
Колата (г2) е пребоядисвана преди около 3-4 години, имам още от същата боя обаче като боядисам калника излиза коренно различен цвят - един по-ярък и лъскав, а когато колата е била боядисвана разреждахме боята с някъв разредител за тази цел,... а сега при каквото и да е разреждане цвета е мнооооого различен......
Питането ми е как мога да уеднаквя максимално калника с цвета на колата, нещо мазила, пасти и т.н. ако има нещо такова... : (((
страшен проблем при пребоядисване на калника....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- boywalking
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:02, променено общо 1 път.
Ludia написа:абе правиш си боя за новия калник и си готов.... пък после може пастиране....бялата боя е най-евтината, от личен опит знам и се прави супер лесно, дори и без да се гледа номера в багажника става без разлика
Колега явно не си имал главоболия. Бялата боя е най-евтина, но е боята с най-много нюанси. Чиста случайност е да се уцели точния цвят на бяла боя.
Според мен при боядисване на колата на колегата преди години за разреждане са ползвали бензин и за това сега се получават такива разлики. Ако сега отиде да му направят боя която да изглежда като сегашната в началото няма да има разлики, но след време ще се получи различно стареене и пак ще има разлики. Лично мое мнение е да пастира цялата кола-би трябвало ако боите са еднакви да няма чуствителна разлика.
- orelko
- Автомобил:
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:xcalibur написа:Според мен просто колата ти е избеляла от времето. Затова е разликата. Опитай да я пастираш.
ПС какъв цвят е, май червеното най-много избелява
Ела да видиш моята как е избелялаКато изключим дребните драскотинки все едно оня ден е излязла от завода
![]()
![]()
Щот ФВ боядисват как си требе...виж на опел и рено червените цветове
Особено на рената към 90-та

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Re: страшен проблем при пребоядисване на калника....
boywalking написа:Значи преди седмица удрям преден калник, и добре смених го!
Колата (г2) е пребоядисвана преди около 3-4 години, имам още от същата боя обаче като боядисам калника излиза коренно различен цвят - един по-ярък и лъскав, а когато колата е била боядисвана разреждахме боята с някъв разредител за тази цел,... а сега при каквото и да е разреждане цвета е мнооооого различен......
Питането ми е как мога да уеднаквя максимално калника с цвета на колата, нещо мазила, пасти и т.н. ако има нещо такова... : (((
Бате, няма начин, почти в 99% от случаите си личи

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
DAXC написа:Ludia написа:абе правиш си боя за новия калник и си готов.... пък после може пастиране....бялата боя е най-евтината, от личен опит знам и се прави супер лесно, дори и без да се гледа номера в багажника става без разлика
Колега явно не си имал главоболия. Бялата боя е най-евтина, но е боята с най-много нюанси. Чиста случайност е да се уцели точния цвят на бяла боя.
Според мен при боядисване на колата на колегата преди години за разреждане са ползвали бензин и за това сега се получават такива разлики. Ако сега отиде да му направят боя която да изглежда като сегашната в началото няма да има разлики, но след време ще се получи различно стареене и пак ще има разлики. Лично мое мнение е да пастира цялата кола-би трябвало ако боите са еднакви да няма чуствителна разлика.
Ето двама, които са чели през редовете

Ехоооо момчета, става въпрос за червена боя, а не за бяла