Инфомация за люка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Инфомация за люка
Здравейте,искам да ви попитам колко отводнителни канала има люка.Има ли значение купето,къде се намират каналите и как се почистват.Става въпрос за Пасат б5 комби.Ако имате снимков материал ще е много добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инфомация за люка
4 маркуча има(във всяка колонка)иизлизат в предните калници и отзад зад калниците или бронята. 

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
С дълъг стоманен тел няма ли да се изчистят най-лесно 

- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Точно с тел и аз съм чистил моите.След това сипах няколко шишета вода и всичко е ОК вече 3та година.
-
- Автомобил:
- Двигател:
tih написа:Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.
Като сипя вода към отворите които водят към колоните на предното стъкло водата изтича под купето между предна и задна врата а не някъде отпред към калниците както съм чувал и за това питам.А както казвате че има 4 маркуча би трябвало да има и 4 отводнителни отвора към тях които да насочват водата на различни места.Правилно ли расъждавам или някъде бъркам?
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
fenddrik написа:tih написа:Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.
Като сипя вода към отворите които водят към колоните на предното стъкло водата изтича под купето между предна и задна врата а не някъде отпред към калниците както съм чувал и за това питам.А както казвате че има 4 маркуча би трябвало да има и 4 отводнителни отвора към тях които да насочват водата на различни места.Правилно ли расъждавам или някъде бъркам?
Да, правилно мислиш. Маркучите тръгват от 4те края на люка, хванати са посредством "ябълки" и се отправят към 4те колонки и от там надолу, логично е да се оттича някъде в калниците, но ако при теб се оттича на друго място, може би маркучите ти не са само запушени а има и друг проблем, защото ако бяха само запушени, яко запушени, водата нямаше да се оттича а щеше да се връща и да ти прокапе от тавана.
- dj_runner
- Автомобил:
- Двигател:
А по друг начин не може ли да изхвърли мръсотиите от маркучите , например с въздух от компресор ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, най-вероятно са ти разкачени връзките на маркучите и изтича от някъде си, минавайки през купето, а би трябвало да изтича до пантите на вратите.