Инфомация за люка

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
fenddrik
Автомобил:
Двигател:

Инфомация за люка

Мнениеот fenddrik » Нед 22 май 2011 8:12

Здравейте,искам да ви попитам колко отводнителни канала има люка.Има ли значение купето,къде се намират каналите и как се почистват.Става въпрос за Пасат б5 комби.Ако имате снимков материал ще е много добре.

MITAKA_STZ
Автомобил:
Двигател:

Re: Инфомация за люка

Мнениеот MITAKA_STZ » Нед 22 май 2011 9:11

4 маркуча има(във всяка колонка)иизлизат в предните калници и отзад зад калниците или бронята. :idea:

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Нед 22 май 2011 13:40

Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 22 май 2011 15:56

С дълъг стоманен тел няма ли да се изчистят най-лесно :roll:

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rgi2003 » Нед 22 май 2011 16:41

Точно с тел и аз съм чистил моите.След това сипах няколко шишета вода и всичко е ОК вече 3та година.

fenddrik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenddrik » Вто 24 май 2011 8:22

tih написа:Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.

Като сипя вода към отворите които водят към колоните на предното стъкло водата изтича под купето между предна и задна врата а не някъде отпред към калниците както съм чувал и за това питам.А както казвате че има 4 маркуча би трябвало да има и 4 отводнителни отвора към тях които да насочват водата на различни места.Правилно ли расъждавам или някъде бъркам?

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 24 май 2011 11:40

fenddrik написа:
tih написа:Вярно е, 4 маркуча във всяка колонка, а защо искаш да ги почистваш, сигурен ли си че са запушени, защото за да стигнеш до маркучите се сваля тавана, а това си е голяма играчка, аз поне не се сещам за друг достъп до тях, аз си свалях тавана за претапициране скоро и използвах момента за да направя почистване и профилактика за целия люк и специално маркучите си бяха идеално чисти.

Като сипя вода към отворите които водят към колоните на предното стъкло водата изтича под купето между предна и задна врата а не някъде отпред към калниците както съм чувал и за това питам.А както казвате че има 4 маркуча би трябвало да има и 4 отводнителни отвора към тях които да насочват водата на различни места.Правилно ли расъждавам или някъде бъркам?

Да, правилно мислиш. Маркучите тръгват от 4те края на люка, хванати са посредством "ябълки" и се отправят към 4те колонки и от там надолу, логично е да се оттича някъде в калниците, но ако при теб се оттича на друго място, може би маркучите ти не са само запушени а има и друг проблем, защото ако бяха само запушени, яко запушени, водата нямаше да се оттича а щеше да се връща и да ти прокапе от тавана.

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Сря 25 май 2011 20:52

А по друг начин не може ли да изхвърли мръсотиите от маркучите , например с въздух от компресор ?

ivobibivo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivobibivo » Сря 25 май 2011 21:06

Колега, най-вероятно са ти разкачени връзките на маркучите и изтича от някъде си, минавайки през купето, а би трябвало да изтича до пантите на вратите.

Върни се в “Направи си сам!”