Панел на парното за vw Golf/Jetta/Corrado от 1985-1992г.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Панел на парното за vw Golf/Jetta/Corrado от 1985-1992г.

Мнениеот Сашо Белята » Пет 06 фев 2009 23:11

Здравейте колеги искам да осъществя една своя идея но се чуда как да стане.Замисала е свързан до някъде с аварийните табелки EXIT които всеки е виждал на различни места.Интересужат ме по точно как са направени моделите от плексиглас.Идеята ми е да си направя панела на парното да свети така на същия принцип.Тъйкато изгоря подсветката му гледах няколко варянта от едни немски сайтове но се сетих за правените англелски очи които имаха едни странни нарези от нож или нз.какво др.и се чудя сега дали ако с нещо остро успея да надраскам плексигласа от панела на парното ще има същия ефект както табелките за EXIT.
Демек искам нещо такова :

Изображение

Естествено че за топлото ще използвам червен диод за студеното син а как ще направя позициите къде да духа още се чудя дали със зелен дидод или нещо друго.СТава дума за панел за парното на Голф/Джета мк2.

Последна промяна от Сашо Белята на Сря 08 юли 2009 8:48, променено общо 2 пъти.

tzon
Автомобил:
Двигател:

Re: Къстам панел на парното Голф/Джета мк2

Мнениеот tzon » Пет 06 фев 2009 23:59

яко ще е :да:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 фев 2009 1:02

Дайте малко знания колеги ... 100% поне 1 от всички тук е хващал подобен продукт за огледа как е наравен.Такаче чакам свежи идеи как да постигна ефекта Уааааууу mhihi

Потребителски аватар
NIKeSh0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NIKeSh0 » Съб 07 фев 2009 3:18

Осветява се на принципа на ангелските очи проблема е др при теб ти ще изрежеш перцигласа после идва сложното трябва ти някои с мн добри рисувателни умения рисуват се с тънкописец и после се издълбават съвсем лекичко с макетен нож самите обозначения имаш да монтираш 4 диода .. и си готов мисля , че ефекта ще бъде поразителен ... Мн добре идея поздравления!! Да се надяваме , че след няколко дни ще видим и снимка :)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Съб 07 фев 2009 7:19

Значи плексигласа и други видове пласмаси са със свойството пълно вътрешно съпротивление, смисал ако няма издълбани нарези ще светят само крайщата. Самият материал е много добър проводник на светлината. Не можах да разбера ти със синия и червения диод ли искаш да се осветява или с отделно зелено осветление, пък на квадратчетата само като точки. Друго нещо обикновенният диод свети главно на пред и много малко настрани. Ще стане с нарези обаче трябва да са естетически направени и еднакви защото ще изпъкват и ако са криви ще личи грозно.

Успех! :да:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Съб 07 фев 2009 10:44

А я дай снимка на нещото което си гледал, защото аз много не ти схванах идеята, по-точно как искаш да стане.
Иначе тея неща ги правя аз mhihi , правят се на cnc фреза, както е написъл колега по горе, прексигласа провежда светлината, но след като мине фрезата с дадения фрезер се нарушава структората на плексигласа и той се матира и по този начин диодната светлина спира точно там където е матирано.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 фев 2009 12:34

Днеска отивам при един мой приятел зъболекар :Mr Green Fun и мисля да се пбобвам с една негова стара машинка да изресувам фигирите а като не стане ще сложа от тези диодните лентички на 12v и ще заспи пак...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 07 фев 2009 17:12

blinder написа:А я дай снимка на нещото което си гледал, защото аз много не ти схванах идеята, по-точно как искаш да стане.
Иначе тея неща ги правя аз mhihi , правят се на cnc фреза, както е написъл колега по горе, прексигласа провежда светлината, но след като мине фрезата с дадения фрезер се нарушава структората на плексигласа и той се матира и по този начин диодната светлина спира точно там където е матирано.

Не спира, а се разсейва...

Идеята не я виждам реално обаче.. Ще стои прозрачно и ще се виждат кабелите и жилата вътре ли?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 фев 2009 18:43

NE всичко ще си е ОК!
Просто се иска време и търпение

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 07 фев 2009 19:52

ISRalien написа:Идеята не я виждам реално обаче.. Ще стои прозрачно и ще се виждат кабелите и жилата вътре ли?

Плексигласчетата ще са две едно върху друго , а между тях ще има картичка за скрийн сейвър.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 07 фев 2009 23:33

И така колеги малко ми се променя целта на работа, тъйкато намерих по лесен начин за осъществяване.Днес случайно попаднах в форума на колегите от www.vwvortex.com , които са направили по подобен начин своето панелче на парното.Ето и лимка да разгледате как става номера.Не е нещо сложно.
http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=4206297

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Нед 08 фев 2009 9:22

Станало е много добре.Даже прекалено добре бих казал :applause:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 08 фев 2009 11:46

то всичко е ок , само да намеря лазер и ще направя и аз самоче без тва в средата

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 08 фев 2009 13:25

В понеделник като ида на работа ще ти го векторизирам и ще ти го направя на лазера, проблема е, че не съм сигурен дали имам прозрачен транспарентен плексиглас, ще потърся, ако не намеря имам един светло, много светло син транспарен, на който лично съм гравирал и после лепил черно фолио и само надписите се открояват леко синички.
В понеделник ще снимам на работа и ако искаш ще показвам :wink:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Панел на парното ... мк2

Мнениеот blinder » Пон 09 фев 2009 10:51

Човече, готов съм, няистина нямам прозвачен и затова го направих със син транспарент.
Мисля, че стана повече от добре :D , довечера като се прибера в нас ще ти го снимам с фотоапарата, че с телефона си е гадно.

Ако ти харесва така давай адрес да ти го пращам.Да те питам има едни 2ве неща на снимката във вортекса, тях да ги правя ли, те трябват ли ти.
Снежинката не е оригиналната, понеже снимката беше много гадна и нямаше как да я направя, затова си измислих една :Mr Green Fun
Прикачени файлове
panel.JPG

Върни се в “Направи си сам!”