Освежаване на волана за 8лв.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Calearo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Освежаване на волана за 8лв.

Мнениеот Calearo » Сря 17 авг 2011 14:27

Здравейте колеги днес бях във един магазин за авто аксесуари и видях този кожен калъф за волана като за начало ми изглеждаше смешен и не надежден все пак за 8лв. какво да се учаква толкова попитах казаха че е от естествена кожа и издържал на слънчевите лъчи и несе изтърквал лесно монтажа е супер елементарен във комплекта имаше игла и специална връзка с за закрепване , поставяне , зашиване както искате така го разбирайте та поиграх си около 1 час и малко но крайният резултат е очерователен та ето за какво става на въпрос качвам 2 снимки в завършен вид от различен ъгал ако на някои му допадне може да напиша фирмата производител и размера на калъфа понеже има и по големи и по малки

http://desmond.imageshack.us/Himg806/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg580/sc ... res=medium

Ако случаино има проблем със снимките кажете да ги кача през друг саит

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Освежаване на волана за 8лв.

Мнениеот vucata » Сря 17 авг 2011 14:45

Е аз минах на тая схема преди 2 месеца някъде. Доволен бях от резултата в предвид състоянето на волана от преди...
Изображение

ceko84
Автомобил: Passat B5 AFN Synhro
Двигател:

Мнениеот ceko84 » Сря 17 авг 2011 15:07

Супер е станало колега,кефи ме.Сподели коя е фирмата да няправя и моя така.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Сря 17 авг 2011 15:17

Малиии ужас... в доста теми в това "направи си сам" е валидна приказката - "икономията е майка на мизерията!"

На мен лично резултата ужасно не ми харесва...
Да не говорим че за около 25 лв. отгоре мисля имаше един колега, който оправяше доста по-добре позахабените волани....
И гаранция ще издържи повече от "това"

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 17 авг 2011 15:22

Volkov написа:Малиии ужас... в доста теми в това "направи си сам" е валидна приказката - "икономията е майка на мизерията!"

Да не говорим че за около 25 лв. отгоре мисля имаше един колега, който оправяше доста по-добре позахабените волани....

Да позахабени от естествена кожа...а моя в случая беше облепен с хартиено тиксо и въобще липсваше кожата ...беше останала само основната част на волана...а 100-150 лева за претапициране...айде моля ти се за кола 91ва година....не си заслужава. А и имах неотложни ремонти. Както и да е продадох волана отдавна на един ауди фен който си го претапицира за скромните парички 150 левчета....Мисля, че за 8 лева си заслужава

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Сря 17 авг 2011 15:25

Ужас.... Тука за 50 лева ти шият волана става магазин ;)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Сря 17 авг 2011 15:28

vucata написа:
Volkov написа:Малиии ужас... в доста теми в това "направи си сам" е валидна приказката - "икономията е майка на мизерията!"

Да позахабени от естествена кожа...а моя в случая беше облепен с хартиено тиксо и въобще липсваше кожата ...беше останала само основната част на волана...а 100-150 лева за претапициране...айде моля ти се за кола 91ва година....не си заслужава. А и имах неотложни ремонти. Както и да е продадох волана отдавна на един ауди фен който си го претапицира за скромните парички 150 левчета....Мисля, че за 8 лева си заслужава

:да: На една ибиза така й направиха волана (както твоя) и си държи вече година близо. Може би ако конецът е друг цвят или пък "бодовете" са по-наблизо и кръстосването на конеца е по-друго ще има ефекта на Юбитата. Не че на колегата е лошо, просто уточнявам ... сега да сложиш син конец на зелена кола и червен салон, да речем, ще е супер простотия. Иначе всички знаем "гумените" волани на ФВ като почнат да се разпадат какво е. Аз лични съм с калъф, изкуствена кожа, които се омотава с връзки, предполагам се сещате. И съм доволен. По-натам може да сложа и аз естествена, но някак колата повече се кара, отколкото да се глези :oops: На колегата вероятно на живо ще изглежда по-добре от на снимката, поне аз като знам на живо как е на Ибизата, сниман е по-зле.

Потребителски аватар
Calearo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Calearo » Сря 17 авг 2011 16:14

Да на живо е доста по добре а за да го освежавам както по горе колегите са споменали да го пращам да го правят като оригинален просто нямам нужното време пък и колата несе спира ежедневно но иначе моя волан си е в супер състояние това го сложих за предпазване фирмата ще я напиша довечера че трябва да слеза до гаража да я видя

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 17 авг 2011 16:29

Баси отврата.Дайте 30-50 лева на тапицер да обели старите неща и да сложи тапицерия - защо се наказвате с тая мизерия пред очите и в ръцете си :shock

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 17 авг 2011 16:52

много кофти изглежда колега :? язък ти за старанието
и на сравнително по-нова кола?

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 17 авг 2011 18:33

Тук,преди години сме коментирали как става най-добре волана!Най-добре е да се шие на тропосаното!Става много по-бавно,но резултата е в пъти по-добър! :да:

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=48880&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD

Последна промяна от pas1.8mi на Чет 18 авг 2011 7:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Calearo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Calearo » Чет 18 авг 2011 1:23

еми на някои им харесва на други не както казвам това е вариант да се запази волана а на отрицателните мнение относно това че несъм го дал на някои майстор пак казвам че влана си ми е перфектен нито ожулен нито изтъркан сложих го за да се предпази понеже се кара ежедневно а и няма да е вечно моя тази кола и новият и собственик след време да неси бие главата + това раздела е направи си сам и показах какво съм измаисторил :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 18 авг 2011 6:09

мхм..
на теб да ти грознее волана пък се грижиш за следващия собственик :roll:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 18 авг 2011 7:35

Мда, доста интересна логика. Пазиш го за кого? Наистина е доста грозно така. Аз лично не бих го сложил. :wink:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 18 авг 2011 8:58

не ми харесва

Върни се в “Направи си сам!”