Здравейте, колеги.
Наскоро си закупих Polo 1.4 1998 с ABS, климатик. Реших да си сменя комсумативите сам(без ролки и ремъци), но искам първо да намеря скица с точното разпределение на филтрите, за да го направя както трябва. Също ме интересува как точно се сменя маслото-има ли някаква разлика, защото няма нищо общо с предишната ми кола, защото на нея дори ремъците си бях сменил сам. Моля за съдействие и предварително се извинявам, ако има вече подобно тема, но просто не успях да я открия.
Смяна на консумативи-изтриване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Смяна на консумативи-изтриване
Последна промяна от k.iliev на Съб 24 сеп 2011 15:29, променено общо 1 път.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на консумативи
Пообиколи и си намери някоя книга за това поло или си свали някое ръководство от нета.Едва ли е много по различна процедурата за смяна на маслото от на предната ти кола-развиваш пробката и филтъра,и потърси как се зануляват сервизните интервали на таблото(напомнят ти кога трябва да сменяш масло и правиш профилактична проверка на колата).
Поразрових се и видях, че няма разлика. Днес смених въздушния и на купето, а утре сутринта ще я кача на канал, за да го сменя. Все пак не ми стане ясно къде се намира бензиновия филтър, защото не успях да го намеря? Има ли шанс да е отзад някъде при гумите?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Предполагам е отзад(на Г4 маркуча към филтъра е хванат със по"специални"скоби един полумесец- пластмаска е натиска се навътре и се вади филтъра-като го поогледаш ще разбереш).
Аз използвам Ауто Дата в нея има за повечето коли със снимки кой филтър къде стои.