Здравеите колеги. Отдавна не сам писъл, но съм на нова работа и нямам почти никакво време. Тъй, направо към въпроса. Решил съм да слагам лампи под предната и задната броня (тип неон). Хамалогията съм я измислил, но сега сложното е електрическата част. Мисля да го направя така, че като включа халогените да светят "неоните", но тези ключове, за фаровете са ми напълно непознати. Така, че ако може няколко идеи за начална насока ще съм много благодарен. Имам в предвит, кои точно кабели трябва да се вземат за захранването и трябва ли нещо допалнително. Ако някои го е правил моля да сподели опит!
ПС. Нямам халогени, а стоповете за мъгла съм ги направил да светят винаги (изолирал съм +, идващ от халогена и съм подал + от стопа) така че не са проблем.
Сори за правописа но бързам. Благодаря предварително.

Проект "неон"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проект "неон"
Последна промяна от LegolasBBS на Пон 28 апр 2008 10:40, променено общо 1 път.
- rapo_vd
- Автомобил: VW PASSAT
- Двигател: AVF 2002
Хубава тема. 

Последна промяна от rapo_vd на Съб 12 сеп 2009 23:31, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
брат ми ,нищо лично но не се занимавай с ел системите на колата не 4е ще ги развалиш просто недей да мешиш и други работи към тях НЯМА СМИСЪЛ !направи го по простия начин. акумулатор > бушон > ключ на таблото > контакт > лампи под бронята ! това за контакта ще питаш защо е ? еми да речем че ги забравиш да светят ... може да звучи тъпо...как няма да забележиш .... аз ли4но от бързане или разсеяност съм забравял плафона в купето .... както и да е ! гасиш колата ,сечеш тока към лампите и нямаш ядове !
п.п. като слагаш лампите им измисли некфи пластмасови прозрачни траби да влязат лампите в тях .... щото като минеш две три локви и да та навали два три пати в движение и забрави да светнат !
айде успех и пусни някой фотос на готовия проект 
п.п. като слагаш лампите им измисли некфи пластмасови прозрачни траби да влязат лампите в тях .... щото като минеш две три локви и да та навали два три пати в движение и забрави да светнат !

- ReCaRo`
- Автомобил:
- Двигател:
Stefan написа:Аз мислч, че в случая въобще няма да ти утива този неон на колата, даже ще стои грозно
ако аз разполагах с неони бих ги сложил в багажника
п.с. мисля че мина времето на NFS и тем подобни, от които повечето "тунингисти" започнаха да си правят колата като коледна елха

но все пак на човека може да си му харесва, това е лично мое мнение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги аз чак сега видех темата... еми и на мен ми хрумва тая идева и я осъществих но само отпред защото нямам време сега
Направил съм го с копче под волана в ляво:)
Ето така свети при мен, неисках да свети слято защото всеки втрои има неон, а на точки е по-добре идеята ми е от тук..
Исползвал съм 6 светодиода на всеки диод на "+"по един резистор 2к7 (като си купувате диоди по-добре питайте в магазина за 12 волта какво съпротивления ви трябва за диодите който сте избрали)

Ето така свети при мен, неисках да свети слято защото всеки втрои има неон, а на точки е по-добре идеята ми е от тук..

Исползвал съм 6 светодиода на всеки диод на "+"по един резистор 2к7 (като си купувате диоди по-добре питайте в магазина за 12 волта какво съпротивления ви трябва за диодите който сте избрали)
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
Drakona написа:Колеги аз чак сега видех темата... еми и на мен ми хрумва тая идева и я осъществих но само отпред защото нямам време сегаНаправил съм го с копче под волана в ляво:)