:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Стрелката за горивото.

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Barovski_1
Автомобил:
Двигател:

Стрелката за горивото.

Мнениеот Barovski_1 » Нед 26 сеп 2010 8:47

Здравейте колеги!

От няколко дена съм се хвърлил в едни размисли,ама нещо не мога да го измисля,та затова реших да пиша тук. Та за какво става въпрос... Не знам при другите голф 3-ки как е,но при моята (1.9 тд) като дам на контакт или запаля,стрелката,която ми показва горивото адски мудно се покачва. Та въпроса ми е следния - може ли,и ако може - как да я направя веднага да се покачи до наличното ниво на гориво в резервоара (като на голф 4 примерно)

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Стрелката за горивото.

Мнениеот vasilb » Нед 26 сеп 2010 9:08

Не може! Такова е моторчето и принципът му на работа. Същото е и на пасат В3 и другите подобни - изчаква се минута-две, за да се качи стрелката за горивото или температурата. Съмнявам се, че може да се сложи от голф 4 на голф 3, защото схемата, буксите, а и самите сигнали и принцип на работа са различни! Все пак успех, ако някой измисли нещо!

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 26 сеп 2010 9:40

Много е лесно..намираш си от по новите километражи 96-97 дето започват от 0 до 220 при тях моментално се изтрелват стрелките.Моя е от тях :wink:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 26 сеп 2010 9:54

На таблата след края на 1994г. стрелките на водата и горивоте се качват веднага и рязко след около 1-2 сек. на контакт, преди това се качват бавно и постепенно.

Потребителски аватар
Barovski_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Barovski_1 » Нед 26 сеп 2010 10:07

А такъв километраж ще ми отчита ли вярно?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 26 сеп 2010 13:02

Така е защото едните са със моторчета а другите са от стария тип със би метална пластина която чрез нагряване се измества и така мести стрелката :wink:

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Нед 26 сеп 2010 19:11

ау това е отвратително дразнещно нещо....и мойта 3-ка 92г. е така, при първа възможност го сменям тва табло.

zmn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zmn » Вто 28 сеп 2010 14:30

Ето малко инфо, което може да е полезно, за различните табла (километражи).

- Motometer, VDO, TRW започващи от 20 км/ч - километраж и оборотомер са с моторчета с връщаща пружина, малките уреди (темп. и гориво) са с биметална пластина
- Motometer, TRW започващи от 0 км/ч - всички уреди са със сервомоторчета
- VDO започващ от 0 км/ч - километраж и оборотомер са със сервомоторчета; малките уреди са с моторчета с връщаща пружина

Източника на информация - http://ck222.de/ или http://tachoumbau.com/, страниците са едни и същи.

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Вто 28 сеп 2010 16:52

А дали биметалната пластина неможе да се смени със серво моторче от друго табло?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 28 сеп 2010 17:08

live_for_passat написа:А дали биметалната пластина неможе да се смени със серво моторче от друго табло?

А струва ли си? Толкоз разправии за това, да ти се качи по - бързо срелката? Това има смисъл на служебна кола, която я яздят различни шофьори.
На мен не ми пречи и не ме дразни. :beer

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Вто 28 сеп 2010 20:26

:063:

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 28 сеп 2010 20:29

И на Ауди80 е така бавно и много ме дразнеше.

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Нед 24 окт 2010 23:37

Като сме се заговорили за стрелкички аз имам следния приблем. Зареждам колата и карам докато стрелката дойде на половината на червеното поле което се води резерва. Изгасям колата и след 30 мин. при палене стрелката неси идва на половината на резервата ами си стои на точка "0". След известно бавно каране градско стрелката постепенно започва сама да се изкачва. Каде е проблема ?!?!? Таблото е от Голф 3 от новите до 220км,а двигателя ми е "ADY" от Голф 3 Едишан монтиран в купе на 2-ка заедно с резервоара и помпата от 3-ката както и инсталацията.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пон 25 окт 2010 0:26

mafiacartel написа:Като сме се заговорили за стрелкички аз имам следния приблем. Зареждам колата и карам докато стрелката дойде на половината на червеното поле което се води резерва. Изгасям колата и след 30 мин. при палене стрелката неси идва на половината на резервата ами си стои на точка "0". След известно бавно каране градско стрелката постепенно започва сама да се изкачва. Каде е проблема ?!?!? Таблото е от Голф 3 от новите до 220км,а двигателя ми е "ADY" от Голф 3 Едишан монтиран в купе на 2-ка заедно с резервоара и помпата от 3-ката както и инсталацията.

с табло от старите си, с пластината, и от там ти е проблема

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 25 окт 2010 8:17

mafiacartel написа:Като сме се заговорили за стрелкички аз имам следния приблем. Зареждам колата и карам докато стрелката дойде на половината на червеното поле което се води резерва. Изгасям колата и след 30 мин. при палене стрелката неси идва на половината на резервата ами си стои на точка "0". След известно бавно каране градско стрелката постепенно започва сама да се изкачва. Каде е проблема ?!?!? Таблото е от Голф 3 от новите до 220км,а двигателя ми е "ADY" от Голф 3 Едишан монтиран в купе на 2-ка заедно с резервоара и помпата от 3-ката както и инсталацията.

Проблемът не е в техниката, а в портмонето! :wink: Напълни го до половината и няма да се притесняваш дали показва + или - 5 литра и дали ще стигнеш до вкъщи! :beer

Върни се в “Направи си сам!”