кой и с/у какво заплащане ще ми затъмни прозорците

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

кой и с/у какво заплащане ще ми затъмни прозорците

Мнениеот boywalking » Нед 15 окт 2006 12:53

значи само задните странични,... имам някакво фолио от 4лв... незнам дали е хубаво, обаче лепенето не ми се отдава, цяла ролка изхабих,...
в центъра съм зона Б5,.. обаче в парички или в черпене говорете
и ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?

Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: кой и с/у какво заплащане ще ми затъмни прозорците

Мнениеот boywalking » Вто 17 окт 2006 8:46

boywalking написа:ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?

Потребителски аватар
ВИКИ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ВИКИ » Вто 17 окт 2006 9:26

МАХА СЕ С БЕНЗИН

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 17 окт 2006 11:37

ВИКИ написа:МАХА СЕ С БЕНЗИН

Даже и от бензин няма нужда. Взимаш си едно препаратче (най-добре "Меглио") и абсолютно всичко се чисти.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 17 окт 2006 11:41

колега @boywalking.. това не е ли раздел "направи си сам"?
щот на мен ми замяза на "направи ми ти"
;)

Последна промяна от wili98 на Вто 17 окт 2006 12:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 17 окт 2006 11:52

wili98 написа:колега @милефф.. това не е ли раздел "направи си сам"?
щот на мен ми замяза на "направи ми ти"
;)

Важното е някой да го направи... пък кой ще е ... :wink: :wink:
:roll:

Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boywalking » Пет 20 окт 2006 9:43

това е, че не търся някой тунинг център или нещо такова, а някой човек който сам си е правил и може да ми направи и на мене,....
казвайте кой ще се навие (принципно) и с/у какво $,.... не става дума за сега веднага или след ден два, може и след месец но да знам, че някой може да ми свърши работа...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

dsj

Мнениеот longora » Пон 30 окт 2006 23:10

Пичага .... ако икаш някой да ти го направи .. чувал съм за един Мишо ако не се лъжа ... тои правел много добре фолиото ... доста хора си правят при него, не знам какви пари ще ти излезе но на мен ми каза 40лв за задното стакло и задните странични с негово фолио. Той се намира при автокъща "Кончето" или по точно зад къщата има автомивка "Кончето" и той е там .. Та тази автомивка и автокъша се намира на булевард Тодор Александров .. посока от бул. Опълченска към Константин Величков ... пада се от дясната страна на малко след пресечката с Одрин т.е. на следващия светофар ...

Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: dsj

Мнениеот boywalking » Вто 31 окт 2006 9:33

longora написа:Пичага .... ако икаш някой да ти го направи .. чувал съм за един Мишо ако не се лъжа ... тои правел много добре фолиото ... доста хора си правят при него, не знам какви пари ще ти излезе но на мен ми каза 40лв за задното стакло и задните странични с негово фолио. Той се намира при автокъща "Кончето" или по точно зад къщата има автомивка "Кончето" и той е там .. Та тази автомивка и автокъша се намира на булевард Тодор Александров .. посока от бул. Опълченска към Константин Величков ... пада се от дясната страна на малко след пресечката с Одрин т.е. на следващия светофар ...

дано информацията ти е вярна, ще го имам в предвид занапред, иначе това се намира точно до мен - на 5минути ми е

Потребителски аватар
boywalking
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boywalking » Вто 31 окт 2006 9:34

още един въпрос,.... ако се затъмни задния прозорец ще стане ли нещо на фолиото от тези размразяващите линий на задното стъкло ????

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 31 окт 2006 10:42

boywalking написа:още един въпрос,.... ако се затъмни задния прозорец ще стане ли нещо на фолиото от тези размразяващите линий на задното стъкло ????

Нищо му няма на фолиото... :wink:
Аз на задния прозорец и на задните врати съм си сложил фолио и няма никакви грижи. Ако имах малко повече свободно време бих се ангажирал да ти ги направя, но просто незнам кога бих могъл...

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 14 ное 2006 23:55

Ето как можеш да си затъмниш прозорците сам (елементарно е):
1. Купуваш си подходящо фолио (моето е 5.50лв.)
2. Купуваш си един препарат за миене на прозорци (едни сини с пистолетче горе - 2лв.)
3. Вестник
4. Химикал и Ножица
5. Макетно ножче.
6. Това, което по-долу наричам "кирийка" - едни такива шашми за чистене на прозорци от сняг, скреж вода ...

Първо разбери от коя част на фолиото трябва да режеш. Това става като зачоплиш едното крайче. Така ще разбереш - как трябва да го обърнеш. Трябва да го изрежеш така, че след като го обърнеш да дойде с лепкащата страна на вътре!
Налагаш фолиото от външната страна на прозореца (примерно задния).
С химикала го очертаваш по ръбовете (не очаквай цвят, просто вдъбнати ръбове).
С ножицата го изрязваш внимателно като оставяш половин милиметър от всички страни (за всеки случай).
Сега идва гадната част: Викаш си някой приятел, който бавно започва да разлепя прозрачния слой. Трябва да се отлепя хоризонтално, като едната страна на дясно, другата на ляво. В това време пръскаш с препарата за прозорци в средата (равномерно в двете посоки, така че да залееш навсякаде да има лепило). След като двата пласта за разлепени, изхвърляш прозрачния, а черния който е с лепилото го поставяш от ВЪТРЕШНАТА част на прозореца. Не се залепя веднага, така, че можеш да го наместиш както трябва. След това взимаш "кирийката" и внимателно започваш да изтласкваш водата (която е м-ду фолиото и стъклото). Много финно и леко в началото, за да не се премести или изкриви. С макетното ножче изрязваш местата, които си оставил по-дълги. Изтласкването на водата трябва да става настрани - по крайщата. След като видиш че остава по-малко вода, започни същото но по-силно. Това го правиш докато не се махне и последното водно мехурче!
Изчакай го да изсъхне и ти гарантирам, че най-малко 2 години няма да мръдне от там.

Ако задните ти прозорци се свалят (падат):
Разглобяваш вратата, сваляш стъклата и упражняваш гореописаната процедура. Това се прави, защото по този начин фолиото влиза малко по-надолу от точката, която се явява края на затворения прозорец.
Ако не свалиш стъклата има опасност, след отваряне - затваряне да се развали фолиото.

Не ме бива по часта с обяснявките и затова може да съм пропуснал нещо. Ако имаш въпроси - пиши!

Последна промяна от Insect на Сря 15 ное 2006 0:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Вто 14 ное 2006 23:56

Ако случайно имаш път към Варна - взимай една бира и идвай да ти ги правя. 20 минути работа е :wink:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 15 ное 2006 0:00

boywalking написа:още един въпрос,.... ако се затъмни задния прозорец ще стане ли нещо на фолиото от тези размразяващите линий на задното стъкло ????

ДА!
Задното е по добре да се опуши, защото фолиото или ще прегори (малко вероятно) или ще се надуе и ще стане на грозни мехури.

boywalking написа:ако след месец два реша да махам фолиото дали лесно ще падне или ще остане някво мазало от лепилото.... ?

След като го свалиш го минаваш с парцалче и курисилин и става като ново :)

Последна промяна от Insect на Сря 20 дек 2006 13:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 19 дек 2006 22:57

Ивчо написа:Ето как можеш да си затъмниш прозорците сам (елементарно е):
1. Купуваш си подходящо фолио (моето е 5.50лв.)
2. Купуваш си един препарат за миене на прозорци (едни сини с пистолетче горе - 2лв.)
3. Вестник
4. Химикал и Ножица
5. Макетно ножче.
6. Това, което по-долу наричам "кирийка" - едни такива шашми за чистене на прозорци от сняг, скреж вода ...

Първо разбери от коя част на фолиото трябва да режеш. Това става като зачоплиш едното крайче. Така ще разбереш - как трябва да го обърнеш. Трябва да го изрежеш така, че след като го обърнеш да дойде с лепкащата страна на вътре!
Налагаш фолиото от външната страна на прозореца (примерно задния).
С химикала го очертаваш по ръбовете (не очаквай цвят, просто вдъбнати ръбове).
С ножицата го изрязваш внимателно като оставяш половин милиметър от всички страни (за всеки случай).
Сега идва гадната част: Викаш си някой приятел, който бавно започва да разлепя прозрачния слой. Трябва да се отлепя хоризонтално, като едната страна на дясно, другата на ляво. В това време пръскаш с препарата за прозорци в средата (равномерно в двете посоки, така че да залееш навсякаде да има лепило). След като двата пласта за разлепени, изхвърляш прозрачния, а черния който е с лепилото го поставяш от ВЪТРЕШНАТА част на прозореца. Не се залепя веднага, така, че можеш да го наместиш както трябва. След това взимаш "кирийката" и внимателно започваш да изтласкваш водата (която е м-ду фолиото и стъклото). Много финно и леко в началото, за да не се премести или изкриви. С макетното ножче изрязваш местата, които си оставил по-дълги. Изтласкването на водата трябва да става настрани - по крайщата. След като видиш че остава по-малко вода, започни същото но по-силно. Това го правиш докато не се махне и последното водно мехурче!
Изчакай го да изсъхне и ти гарантирам, че най-малко 2 години няма да мръдне от там.

Ако задните ти прозорци се свалят (падат):
Разглобяваш вратата, сваляш стъклата и упражняваш гореописаната процедура. Това се прави, защото по този начин фолиото влиза малко по-надолу от точката, която се явява края на затворения прозорец.
Ако не свалиш стъклата има опасност, след отваряне - затваряне да се развали фолиото.

Не ме бива по часта с обяснявките и затова може да съм пропуснал нещо. Ако имаш въпроси - пиши!
:bowdown

Върни се в “Направи си сам!”