Здрасти колеги имам едно въпросче към бояджиите
Възможно ли е с солна киселина да сваля боята на определено нещо и после какви ще са последиците след солната киселина
Въпрос за бояджиите
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Въпрос за бояджиите
Не е невъзможно,какви ще са последиците,зависи от какъв материял е нещото...
Вместо киселина си купи някаква смивка,или "пайнтремувър" както е модерно.Върши същата работа(то пак е киселина или основа),но е мислено да не вреди на боядисания детайл.
Вместо киселина си купи някаква смивка,или "пайнтремувър" както е модерно.Върши същата работа(то пак е киселина или основа),но е мислено да не вреди на боядисания детайл.
-
- Автомобил:
- Двигател:
идеята ми е такава че ще правя един капак на една кола и просто искам да попитам дали мога да я махна боята с солна киселина....
поради самата пречина че това момче което ми остави капака каза че така са му казали някви си бояджии и искам да попитам да знам да съм сигурен да не стане някои фал....
поради самата пречина че това момче което ми остави капака каза че така са му казали някви си бояджии и искам да попитам да знам да съм сигурен да не стане някои фал....
по добре намажи със смивка.иначе със сол става ама не се знае какви ще са последствията.по добре смивка!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Боята можеш да свалиш и с едра шкурка.Р 80 на кръглата шлайф машина.
-
- Автомобил:
- Двигател:
да това ми е ястно но идеята ми беше без шихурка дали има някав си препарат да го сваля с него нещо по олеснено ...
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Боя с КИСЕЛИНА не се сваля. Пък и с каквото и да я свалиш, шкурката е задължителна после.
Въобще, бояджийската работа си е голямо шкурене!

Въобще, бояджийската работа си е голямо шкурене!

-
- Автомобил:
- Двигател:
хаха да ястно ми е че пак ще падне шихурене и то доста голямо но идеята ми е да се олесня малко гледай на вънка се пак какъв студ е хахаххаа
Едно време работих във фирма в която се налагаше профилактика на трансформатори 6 и 20 KV.Голям кеф е да се сваля боята от радиаторите за охлаждане на маслото.Та решението беше смесването на сода каустик на кристали с гасена вар (продаваха я в торби). Съотношението не е важно особено.Доколкото разбрах от "интелекта" предложил начина,варта го играе нещо като лепило за содата да полепне по детайла.Разбърквахме го добре в кошчета от тези в които си бъркат лепилото за гипскартон (внимателно ,че се загрява доста кошчето)и после с четка с ИЗКУСТВЕН косъм мажехме.Чакаме до другия ден и със силна струя вода всичко падаше до метал.Дали това ще работи при автобои не мога да кажа.Задължително предпазни средства и за очите и за ръцете.Гори доста гадно.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
S алкални разтвори се свалят блажни и алкидни бои.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ще го пробвам това че да видиме какво ще излезне мерси се пак и пак ако някой има други вариянти да казва мерси предварително колеги 

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
а защо искаш да свалиш изцяло боята?
като можеш да си я ползваш за основа евентуално?
като можеш да си я ползваш за основа евентуално?
-
- Автомобил:
- Двигател:
ми незнам просто искам да я сваля боята нали знаеш секи си има някав си тертип на работа... просто искам да я сваля...
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си свалих боята на калника със кисилина от акомулатор,просто го замервах и паднаха неколко капки и еб... май... на боята.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
djxd написа:ми незнам просто искам да я сваля боята нали знаеш секи си има някав си тертип на работа... просто искам да я сваля...
Отваряш си много работа според мен, която няма да донесе някакъв положителен ефект.....не съм бояджия...досега съм пръскал едни панти и едни джанти само

най-малкото антикорозионната защита...търкай с 1000 водно, къде има дефекти ги пълни и пръскай...
Недей да си отваряш работа! няма да стане по качествено ако свалиш старата боя...да не говорим че ще поскъпне много работата

И все пак.....щом си решил така да действаш тва си е изцяло твоя работа! Кой съм аз да ти се меся