Взимате един безжичен звънец (от магазина за левче-6-7 лв.), дистанционното му работи на 12v, свурзвате го към плафона като давате бутона на самото дистанционно на късо, за да е свързан постоянно, така , когато се отвори някоя от вратите ще се подаде напрежение на дистанционното. Самият звънец се включва в контакта. Някой тарикат може да счупи прозореца и да реши да влезе от там, заради такива системи. Затова е добре да се пусне + от контактния ключ, Но трябва да се използва диод на + на плафона, за да не свети постоянно, когато колата е на контакт. За да не пищи вкъщи, когато излизате с колата изключвате звънеца от контакта. Давам го като идея, но скоро ще го реализирам, по този начин си охранявам гаража в момента. Успех с изпълнението, ако имате въпроси или идеи пишете.
Поздрави!

Автоаларма от безжичен звънец
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Автоаларма от безжичен звънец
Колега,това е коментирано и преди!
Обхвата е сравнително слаб(до 50м пряка видимост),а и фалшивите сработвания в следствие и на други хора използващи такива звънци са често явление!Но щом те влече 

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Понякога икономията води до проблеми впоследствие и си мисля, че случая е такъв. Но който му харесва - да го прави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако прочетеш по-внимателно, ще видиш, че колегата не иска да използва дистанционното от разстояние, а да му е в колата! А за икономията... Не разбирам защо изобщо се коментира! Нали за това темата е в "Направи си сам", а не ви "Купувам" и озаглавена "Купувам аларма" Като не ви хареса нещо и почвате да пишете глупости!
Колега, идеята ти не е лоша, но не е доизмислена и е неефективна.Ако съм разбрал правилно, искаш дистанционното да е в колата, което означава, че ще писка когато и да я отвориш. Същият резултат можеш да постигнеш само с реле или просто ключ, който да си вземе + от плафона при отваряне на вратата. Така можеш да се разминеш само с някаква сиренка за 2лв и реле за 50ст.
Успех
Колега, идеята ти не е лоша, но не е доизмислена и е неефективна.Ако съм разбрал правилно, искаш дистанционното да е в колата, което означава, че ще писка когато и да я отвориш. Същият резултат можеш да постигнеш само с реле или просто ключ, който да си вземе + от плафона при отваряне на вратата. Така можеш да се разминеш само с някаква сиренка за 2лв и реле за 50ст.

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Само да вметна едно мое лично мнение без да ви карам да се вслушвате-това което пази колата освен злото куче е имото,алармата е вятър работа.Защо?Човека чупи джама отваря вратата на тебе ти писва звънеца и докат си обуеш гащите оня вече бяга със CD то ти.Имаше тука нейде тема за някакъв дето спрял за 10-15 мин и му откраднали таблото
което в друга тема се описва като работа за половин ден

- Martooooy
- Автомобил:
- Двигател:
Абе много си зле бе! Заради такива малуници не правя теми, целта в случая въобше не е икономия. Ако искаш да знаеш си имам аларма, видях, че колегите ползват мобилни телефони и според мен по лесният варянт е звънеца. Да за това, че ако някои дуг има такъв звънец си е проблем, но около нас никои няма.
идеята не е да звъни в колата а при мен за6тото колата е от другата страна и мога и да не чуя алармата. С това, че звъни няма проблем, защото може да изключиш звънеца като излизаш.

- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Веднага го прие като заяждане, ццц...
Тези звънци са с малък радиус на действие и през стени и особено панелките доста им се намаля полето. Отделно ако се смути и звънне поради др. причина. Наистина алармата не пази колата, но и с това допълнение аз лично не виждам голяма полза. Значи човек като изкаже негативно мнение и айдеее какво ли не по негов адрес. Всеки има право на лош вкус, е това е моя. Със здраве и дано никой не опира до аларма или каквото и да е др., че после става една...
Тези звънци са с малък радиус на действие и през стени и особено панелките доста им се намаля полето. Отделно ако се смути и звънне поради др. причина. Наистина алармата не пази колата, но и с това допълнение аз лично не виждам голяма полза. Значи човек като изкаже негативно мнение и айдеее какво ли не по негов адрес. Всеки има право на лош вкус, е това е моя. Със здраве и дано никой не опира до аларма или каквото и да е др., че после става една...
- slayerchooo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега какво се правиш на циганка не мога да разбера.. При положение, че една горе долу сносна аларма е от порядъка на 40 50 лв ..
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
slayerchooo написа:Колега какво се правиш на циганка не мога да разбера.. При положение, че една горе долу сносна аларма е от порядъка на 40 50 лв ..
"въобше не е икономия. Ако искаш да знаеш си имам аларма" Са думите на колегата! Вие не разбирате ли каква е идеята? Дори и да няма добър обхват, той ще пробва и ако хваща от там от където го интересува, просто ще си го ползва!
- Martooooy
- Автомобил:
- Двигател:
Нeзнам кой е "ЦИГАНКА" приятел, щом неможеш да четеш...
Последна промяна от Martooooy на Съб 15 яну 2011 21:34, променено общо 1 път.
- Martooooy
- Автомобил:
- Двигател:
Официално се отказвам да правя теми поне в този раздел. Във форума определено има хора които са много кадърни и съм научил много от тях, но за съжаление има и други "екземпляри" които явно не разбират идеята на форума и в случая на самият раздел които се казва "Направи си сам" доколкото знам а не "Направи цигания", "Мизерия и така на татък"...
Ше помоля модераторите да изтрият темата. На колегите на които не им харесва- извиняваите, че ви изгубих времето, всъщност на някои не съм изгубил нищо, защото дори не е прочел темата...
Поздрави!
Ше помоля модераторите да изтрият темата. На колегите на които не им харесва- извиняваите, че ви изгубих времето, всъщност на някои не съм изгубил нищо, защото дори не е прочел темата...
Поздрави!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Е,колега не се пали толкова.Ако всеки почне да обръща толкова внимание кой какво е казал...ще се изядем един друг
Нали си си измислил евтинка алрама за пред вас?Да.Ползвай си я и да не ти пука
Важно е че ти чатка нещо в главата и мислиш разни решения,които не изискват особени средства

Нали си си измислил евтинка алрама за пред вас?Да.Ползвай си я и да не ти пука

Важно е че ти чатка нещо в главата и мислиш разни решения,които не изискват особени средства

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Плюсовете и минусите ги знаеш вече по един или друг начин. Така че си избери дали да го ползваш или не. Аз не бих, но по лично мнение. Има по-разумни решения за повече пари съответно.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята наистина е много добра, аз бих се опитал да я свържа към пищялката на съществуващата аларма, а не към плафона така, ще получавам сигнал не само като се отвори някоя врата, а всеки път когато се задейства алармата (когато се отвори предния капак например). От последния път като ми разбиха колата паркирам в градинката зад блока, ако успея да вържа дистанционното към пищялката може да започна да паркирам на паркинга.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз разбирам идеята на колегата да ползва безжичния звънец най-вече като индикация на задействана аларма. Наистина, като писнат няколко аларми, от къде ще знаеш дали в това число не е и твоята, пък може и да не я чуеш. А така, като ти звънне звънеца в къщи, ще бягаш веднага на балкона да видиш какво става.
Преди години, когато колата за мен беше нова и много й треперех, и аз ползвах такъв звънец. По принцип става, но както някой спомена по-горе, обхватът не винаги е достатъчен. И една идея от мен: за да не изгори предавателя при включване, /защото при мен това се случи първия път/, същият се захранва постоянно със стабилизирано напрежение 12 V от акумулатора, вместо батерийката. Използва се малко 12V реленце, като нормално отворените му контакти се свързват успоредно на ключа на предавателя. Захранването на реленцето аз взех от единия мигач, защото при мен те светват при задействане на алармата.
И така, при задействане на алармата на колата мигачите светват, реленцето получава захранване, контактите му се затварят и предавателят се задейства, звънецът в къщи звъни. /Същият ефект ще се получи и по време на движение ако се включи същия мигач, но тогава сигурно няма да има кой да приеме сигнала на предавателя/. Ти бягаш на балкона и вишдаш как "Пешо" нарочно ти клати колата, за да те избъзика и да те покани да пиете по бира, защото ти си му се похвалил какво "яко" устройство имаш. Поне при мен имаше такива моменти.
После меракът ми мина и сега устройствата почиват незнайно къде.
Успех!
Преди години, когато колата за мен беше нова и много й треперех, и аз ползвах такъв звънец. По принцип става, но както някой спомена по-горе, обхватът не винаги е достатъчен. И една идея от мен: за да не изгори предавателя при включване, /защото при мен това се случи първия път/, същият се захранва постоянно със стабилизирано напрежение 12 V от акумулатора, вместо батерийката. Използва се малко 12V реленце, като нормално отворените му контакти се свързват успоредно на ключа на предавателя. Захранването на реленцето аз взех от единия мигач, защото при мен те светват при задействане на алармата.
И така, при задействане на алармата на колата мигачите светват, реленцето получава захранване, контактите му се затварят и предавателят се задейства, звънецът в къщи звъни. /Същият ефект ще се получи и по време на движение ако се включи същия мигач, но тогава сигурно няма да има кой да приеме сигнала на предавателя/. Ти бягаш на балкона и вишдаш как "Пешо" нарочно ти клати колата, за да те избъзика и да те покани да пиете по бира, защото ти си му се похвалил какво "яко" устройство имаш. Поне при мен имаше такива моменти.
После меракът ми мина и сега устройствата почиват незнайно къде.
Успех!